PDOL

Piteå dansar och ler, kallad PDOL, pågår nu. Det började lite smått i onsdags och avslutas imorgon. Jag bor ca 10 meter från området vilket innebär att jag INTE fått någon fribiljett som jag hoppats på. Suck! Men men, jag blir faktiskt inte så störd som jag trodde att jag skulle bli. Det är bra isolering i detta hus.

Igår var jag på Challenge och sa hejdå till Jon och Venla som flyttar till Halmstad idag. Känns lite konstigt och tråkigt att det är så många som flyttar härifrån. Satt kvar ett tag med Cicci och Ronnie och drack en Cosmopolitan. Mycket trevligt! Innan jag åkte hem och la mig så cyklade jag till David och fick träffa Philip som är på besök från Malmö. Vi tittade på film och åt chips och jag somnade i soffan (som vanligt när jag ska se på film).

Ikväll ska Sara och jag in på PDOL och titta på The Ark och kanske även Veronica Maggio. Vi ska strosa omkring och äta och titta i stånden också. Det ska bli roligt!

Saras födelsedag

I onsdags fyllde Sara 28 år. Det firade vi på olika sätt under dagen och kvällen.
När hon kom till jobbet fick hon ett linne och ett par örhängen av mig. Hon blev glad:)
I barnklubben sjöng vi för henne och när det var dags för Nimby och Boris så bestämde Sjörövar-Hasse och prinsessan Tessan att Boris fyllde 3 år så hela publiken sjöng för honom och Nimby dirigerade.

Efter jobbet åkte vi hem till mig och jenny kom också. Vi åt tacos, Sara fick mer presenter, smaskade godis och annat onyttigt och tittade på ett avsnitt av Tre kronor. En lyckad dag och kväll:)

Pengar

Idag fick jag min första lön från Dröse & Norberg. Mycket trevligt! Det gav mig lite motivation att jobba i 3 veckor till.

Sara var tillbaka på jobbet igen också och det var roligt att få träffa henne igen. Vi hade 9 barn i barnklubben och de var härliga. En liten pojke pratade konstant och bytte ämnen hej vilt och vi hade lite svårt att hålla oss för skratt ibland.

Nu på kvällen har jag varit på promenad med David och sitter nu och dricker lite vin och slötittar på Johan Falk-filmen på fyran. Snart dags att sova.

Värmeslag

Det är det jag drabbats av tror jag. Svettas konstant, lite yr, ont i magen och allmänt inte helt ok. Har inte kunnat äta ordentligt idag för det har kommit ut på ett eller annat sätt. Min mage är med andra ord inte min vän just nu. Dricker ordentligt i alla fall, duschar kallt och hoppas att lite sömn hjälper.
Kunde genomföra arbetsdagen någorlunda normalt i alla fall. Tycker det är smått ironiskt dock att jag får värmeslag i Piteå! Men världen tycks överlag vara lite upp och ner just nu om man läser/kollar nyheterna. Skänker en tanke till Norge, mina problem känns plötsligt väldigt fåniga i jämförelse.

Vecka 29

Det är redan vecka 29! Veckorna bara springer fram. Det betyder att jag "bara" ska jobba 4 veckor till.
Denna vecka är Sara i Mellbystrand så då jobbar jag tillsammans med Jenny. Det började lugnt för oss igår eftersom det inte kom några barn till barnklubben. Vi satt därmed och slöade i ca 2,5 timme. Helt ok:)

Idag börjar jag klockan 13 och det känns alltid så lyxigt. Vädret är lite varierande så jag sitter och funderar på hur man ska klä sig...dagens I-landsproblem!

Dags att dricka upp kaffet och fixa lite lunch.

Hoppas ni har en trevlig tisdag kära läsare.

Johanna ska flytta...

...till Örnsköldsvik! Det betyder att det bara kommer vara ca 30 mil emellan oss istället för 94. Vi kommer kunna hälsa på varann på helgerna om vi vill. Roligt! Ett stort grattis syster att du tagit dig in på sjuksköterskeutbildningen!


Besök

Mamma och pappa har varit här och hälsat på ett par dagar. De fick se min nya lägenhet och har hjälpt till med att fixa till den lite. De var och hälsade på mig på jobbet också och fick sig ett gott skratt när de såg Nimby och Boris. I övrigt har vi ätit massor av god mat, pratat, gått på promenad, spelat spel och bara umgåtts. Jättemysigt! Tiden gick väldigt fort och det känns lite tråkigt att de åkt hem :(

Lunch i min lilla soffa.

Sängen kallar på mig...

...så snart ska jag gå och lägga mig.

Arbetsdagen gick bra och jag känner mig stolt över att Sara och jag klarar av att ha hand om 12 svenska och norska barn i åldern 5-8 år i två timmar. Det trodde vi inte i början av sommaren. Man lär sig:)

Imorgon jobbar jag heldag, 10-17.30, och sen ska Sara och jag se Schlagershowen ute på havsbadet och äta buffé. Det bästa med detta är att vi får göra det gratis. Det finns en del fördelar med att jobba för Dröse&Norberg.

Nej, sova var det. Godnatt!

Intervju

Marlene intervjuade mig om min utbildning och arbete som danslärare som hon sedan publicerade på PDP:s blogg:
xoxopdp.blogg.se

Tack för en bra skriven intervju Marre!

Sovmorgon

Fick sovmorgon idag och behöver inte vara på havsbadet förrän kl 13. Blev inte väckt av lastbilar och byggarbetare idag (jag sov med stängda fönster) så ända till halv nio sov jag. Woho! Det behövdes för jag är på mycket bättre humör idag.

Har varit på stan och köpt presenter till mamma och pappa (mamma fyllde 14 juni och pappa 8 juli). Det var svårt eftersom de har allt de behöver och önskar sig därmed ingenting. Men jag hittade nåt till slut i alla fall. På fredag kommer de hit:)

När Lina var här lyssnade vi på gamla godingar som Mauro Scocco och Annie Lennox så nu har jag gjort en spotifylista med dem som spelas varmt här hemma. Mauro Scocco skriver jättefina texter. Jag kan varmt rekommendera folk att lyssna på dessa låtar: Du är aldrig ensam, Kärleken var här och Till dom ensamma.



Nostalgimåndag

Sara och jag har gjort det igen! Tre Kronor-maraton här hemma på Uddmansgatan i min lilla röda soffa. 4 avsnitt klämde vi ikväll och har nu bara 4 kvar innan denna box är slut. Det har vi tänkt klara innan sommaren är slut.
Tanken var att vi skulle vara duktiga och äta fruktsallad men vi misslyckades rejält! Det blev grillad kyckling och pommes till middag och efter det chips, dip och godis och coca cola att dricka. Ooops!
Men bra mår vi:)


Foton tagna under Linas besök i Piteå

Lunch i Badhusparken.


Vighetstest=totalt misslyckande!


Rosévin på Statt.


Glad Josse på Statt.

Sammanfattning av den senaste veckan

Har varit dålig på att uppdatera här men nu så ska jag bli bättre.

I onsdags kom världens bästa Lina på besök och stannade till lördag. Det var underbart väder hela tiden så det blev en hel del solande, promenerande och fika/mat ute. En hel del vin slank ner också. Det var supermysigt att ha henne här och roligt att hon fick träffa Sara mfl som jag alltid babblar om. Hon fick följa med till jobbet också och hade nog ganska roligt när vi agerade Nimby och Boris. Stor kram till dig kära vän! Det blev tomt här utan dig.

Lördagkvällen spenderades på Ankars där vi firade Marre som fyllde 29! Sara och jag var dock trötta (jag övertrött=flamsig) så vi blev inte så långvariga.

Igår hade jag en fixarkväll då jag städade, tvättade, diskade, handlade, lagade mat och sånt där spännande som inte riktigt hinns med nu för tiden.

Dagarna på havsbadet flyter på bra. Det är högsäsong nu så det är ganska mycket folk både på Move it och barnklubben. Idag hade jag 15 st på afrodansen. Det var svettigt idag så efteråt slängde jag mig i havet. Så skönt! Jag har nu badat i havet 2 ggr denna sommar och förhoppningsvis blir det fler dopp innan sommaren är slut.

Imorgon har jag sovmorgon och det känns lyxigt att bara jobba från 13-17.30. Det fina vädret ska fortsätta sägs det och jag klagar inte. Sämre somrar än detta har jag haft:)

Utpumpad

Är inne i en svacka tror jag därav lite bloggtorka. Känner mig helt slutkörd fysiskt och psykiskt. Energin är som bortblåst. Som tur är ska jag bara jobba en kort dag till sen ska jag få vara ledig i 2 dagar och umgås med Lina som kommer hit och hälsar på. Längtar!

Tackar Sara för en mysig kväll med film och godis. Man behöver göra lite sådana saker när man jobbar så mycket som vi gör. Nästa vecka blir det nog Tre kronor-maraton igen.

RSS 2.0