Undervisningsprov

Jag skickade iväg lektionen jag filmade idag vilket innebär att jag är 1 av 3 utvalda som de vill ha undervisningsprov av. Fortsätt att hålla tummarna!

Onsdag

Klockan är bara strax efter sju och jag är uppe. Kors i taket! Inte direkt frivilligt utan jag var tvungen att tvätta men ändå. De två första maskinerna är igång och jag sitter och dricker te med alldeles för mycket honung i och tittar på Godmorgon Sverige. Snön har smält bort och det är återigen väldigt mörkt ute. Tråkigt!

Idag ska jag handleda Thess och det ska bli spännande. Jag ska också städa, handla, koreografera, få lite administrativt jobb gjort och sedan avsluta dagen med tre danslektioner i Skellefteå.

Ha en bra dag!

Josse och bussresorna, del 473

Då var det dags igen för strul när jag ska åka buss. Sara brukar ha problem med sina tågresor och jag har det banne mig med vissa bussresor. Idag var det inte bussbolagets fel utan idag hände detta:

Bussen lämnade Piteå kl.14.08 (3 min sen, helt ok) och tog vägen ut mot havsbadet. När vi passerat havsbadet kommer det en bro vid något som heter Pitsund. Just idag var det broöppning där, vilket jag aldrig har varit med om, så bussen var tvungen att stanna och vänta. Busschauffören meddelade detta och trodde att vi skulle bli 10-15 min sena. Ja ja tänkte jag, jag har inte bråttom så det är lugnt. Vi väntade och väntade och väntade. När det gått ca 15 min meddelade busschauffören att bron hade fastnat i upprätt läge och att vi inte hade tid att vänta på detta. Därför backade han tillbaka till havsbadet (typ 600 m kanske) där han vände och körde tillbaka in till Piteå för att kunna ta motorvägen mot Skellefteå. Denna "lilla" omväg gjorde att vi blev 45 min sena. Så istället för att åka buss 40 min som sträckan Piteå-Byske tar så blev det idag 1 h och 20 min. Denna gång blev jag dock inte så irriterad utan mest full i skratt. Jag hann till min lektion trots förseningen.

Ett besked...

...och tyvärr var det negativt. Jag fick inte jobbet i Ludvika. Tog det dock inte så hårt utan känner mig ändå nöjd över att jag var en av de två som fick komma på intervju. Nu håller jag alla tummar för det jobbet jag verkligen vill ha.

Började få ont i halsen igårkväll och det blev värre under natten. Usch och blä! Som tur är känner jag mig inte så hängig utan "det sjuka" sitter mest i halsen, lite i näsan också. Har kraxat lite och det var ganska slitigt att ha barndans men nu när jag fått äta, duscha och vara tyst ett tag så känns det bättre igen. Mycket te med honung, sömn och mucoangin så ska det nog ge sig.

Ja det var allt från mig denna måndag.

Skyltsöndag

Idag stod det dansuppvisning på schemat med en av mina Byskegrupper på torget i Skellefteå.
Var på bra humör på förmiddagen och tog fram adventsljusstaken och plockade i ordning hemma innan det var dags att ta bussen till Skellefteå och....den kom 5 min för sent och hade endast plats för 10 personer och vi var väl kanske 25 st. Busspersonalen tog ombord några av dem som skulle till Umeå och ringde efter en ersättningsbuss. Jag insåg ju rätt fort att jag inte skulle hinna till samlingstiden 13.15 och fick ringa runt och meddela detta medan vi väntade på ersättningsbussen som kom kl. 12.45 (ordinariebussen gick 11.55). Suck och pust men vi kom iväg i alla fall och jag hann fram till mina elever innan dansuppvisningen kl.14. De var så duktiga så jag var en stolt lärare:)
Hann med 14.20 bussen hem vilket innebar att jag var i Skellefteå i en halvtimme. Snacka om snabbvisit.

Gick ett varv på Skyltsöndagen här i Piteå men jag frös och var hungrig så det belv ingen lång stund. Köpte ett litet änglaspel med snöflingor istället för änglar som de sålde ut på Village pga felkonstruktion. Personalen sa att det inte kunde snurra men skulle lysa fin ändå och jag tyckte att för 29 kr så spelade det inte så stor roll. Snacka om att jag blev förvånad när jag, efter monterat ihop den, ser att den lyser fint och snurrar!

Väderrapport

Kan meddela att Arvidsjaur igår bjöd på snöfall och det var mysigt. Lyste upp lite.
Här i Piteå fortsätter dock snön att lysa med sin frånvaro och det är fortfarande flera plusgrader. Märkligt!

Det har blåst storm i natt och i morse och det sägs att det kanske kommer snö imorgon. Jag väntar. Det är ju trots allt första advent imorgon och julstämningen infinner sig inte.

Bättre sent än aldrig

Jag är verkligen ingen flitig bloggare just nu men här kommer ett inlägg.

Mina anställningsintervjuer är över och det kändes bra men det är ju så svårt att veta vad arbetgivarna tycker. Förhoppningsvis får jag besked i veckan som kommer och det känns jättespännande.

Kom tillbaka till Pite i onsdags och sen har det jobbats som vanligt så dagarna bara springer iväg. Fick ett jobberbjudande här i trakterna som kanske kan bli min räddning om jag inte får något av jobben jag sökt. Vi får väl se. Jag tycker inte om att gå och vänta, jag vill veta nu!

Hade tänkt att gå och kolla på julklappar idag men eftersom jag inte fick nån lön igår (orsak=okänd) så känns det inget roligt. Istället har jag varit på Korpen och kört ett dansaerobics- pass och sitter nu och dricker kaffe. Korpen har en temadag idag vilket innebär roliga pass under dagen och mat på Challenge ikväll vilket är gratis för medlemmar. Gillas! Ska tillbaka och köra Functional moves kl.14.30. Väldigt hurtigt om jag får säga det själv:P

Hoppas ni får en trevlig helg!

Idag gäller det...

....avfärd mot Dalarna om en timme....

Lördag i hemtrakterna

Det mesta är sig likt hemma i Nyköping och det känns jättemysigt att vara hemma hos mamma och pappa igen. Solen har varit framme idag och termometern visade på 8,5 grader förut, 19 november!

Var på stan på förmiddagen och strosade runt och fikade och efter lunch tog vi en promenad.
Drack nyss årets första glögg och tänkte bara slappa ett tag.
Ikväll blir det trerätters med vin och efter det ska jag träffa lite vänner. Jag har det bra:)

På väg...

...mot Nyköping. Står med tåget i Södertälje nu så det är ca 40 min kvar bara. Woho!
Kom fram till att det är 3 månader sen jag var i Nypan senast och 11 veckor sedan jag träffade mamma och pappa. Det är lång tid!

Resan har gått bra. Hade sällskap av Marre ner till Stockholm och även om vi sov nästan hela flygresan så var det väldigt trevligt.

Har inte så mycket planerat för helgen utan ska mest umgås och äta god mat och sen förbereda sig inför måndagens och tisdagens äventyr...

Balettfröken

Jag har fått ett infall och satt ihop en balettlektion till mina mixdanselever idag. Tyckte det var ganska kul att sätta ihop stångövningar och leta musik. Balett brukar ju inte vara min starka sida men jag vill prova att lära ut. Det blir spännande att se hur det går...

Novembermörkret

Föreställningen igår gick bra och det var roligt att få träffa alla andra danslärare och se så duktiga dansare. Tyvärr såg jag inte så mycket av själva showen men responsen från publiken talade för att det var en bra show.

Idag tog jag sovmorgon och hade sen planer på att göra lite lektionsplaneringar men det har väl gått sådär, dvs inget planerande. Tog en promenad medan det fortfarande var ljust och det kändes att det var novemvber för det var riktigt kyligt idag och jag önskade att jag hade haft mössa. Nu är det som sagt mörkt sen ett tag tillbaka och det är så deprimerande och gör mig så seg och trött. Det är nästan så jag börjar längta efter lite snö som lyser upp lite i alla fall.

Strax är det dags för Bodybalance och efter det blir det en lugn kväll i soffan.

Stor kram till min pappa på Fars dag!

Lördag 12 november

Detta är ett datum som har varit inpräntat i mitt huvud ett tag eftersom det är dags för Dans i Novembermörkret på Nordanå i Skellefteå. Jag har endast en dansgrupp med och det känns jätteskönt. Jag kommer heller inte dansa vilket också känns jättebra för då kan man fokusera på att peppa eleverna och samtidigt ha fina kläder på sig. Vi danslärare är inte uppklädda så ofta så det gäller att passa på när man har chansen.

Dragkedjan på min ryggsäck har gått sönder så igår gick jag och köpte väskan som jag velat ha lääänge.
Visst är den fin? Jag ska inviga den idag:)


Det rör på sig

Det vill säga det händer mycket i mitt liv just nu.

Igår jobbade jag i Arvidsjaur i 15 timmar. Eleverna från Moskosel och Glommersträsk visade upp lite dans och fick sen se en dansföreställning med gruppen Exiled, som är en breakdancegrupp från Luleå. Eleverna var jätteduktiga och mitt lärarhjärta värmdes. Exiled var också superduktiga och eleverna var imponerade. Exiled höll i workshop efteråt där vi fick prova på lite olika moves. Jag var så kass! Däremot var en del elever naturbegåvningar. Jag tror att de får lära mig nästa vecka. Roligt var det i alla fall och ont i kroppen fick man.

När två föreställningar med tillhörande workshops var avklarade undervisade jag eleverna på Kulturskolan. Tre lektioner som flöt på bra trots att jag kände mig trött och flummig. Var hemma i Pite igen vid nio och då var jag uppe i varv så det tog ett tag innan jag kunde somna.

Jag har blivit kallad på en till anställningsintervju. Den ska jag göra den 21 november för att sedan göra en till då den 22 november. Lite nervös är jag men det ska bli kul också.

Om en stund kommer Jenny hit och ska intervjua mig inför sin C-uppsats. Då får jag chansen att öva inför kommande anställningsintervjuer.

Snart är klockan 11.11 den 11/11 2011. Coolt!

Trevlig fredag kära vänner!

Jobba, jobba, jobba!

Då är man igång med jobbet igen efter en veckas paus från planerande och undervisande. Kändes lite tungt igår men nu efter två dagar känns det precis som vanligt. Konstigt vad fort man ställer om sig från en situation till en annan.

Var på Functional moves idag och herre jösses vad jobbigt det var. Trodde seriöst att jag skulle trilla ihop ett tag men jag tog mig igenom det och känslan efteråt är belöningen.

På torsdag är det föreställningsdags i Arvidsjaur för de elever som är med i Skapande skola-projektet. Det blir spännande. Lite nervös är jag även om det inte är jag som ska dansa. Det blir en lång dag eftersom jag måste åka hemifrån redan vid sextiden och lär inte vara hemma förrän vid halv tio på kvällen men sen har jag inga lektioner på fredag så då kan jag ta sovmorgon.

På lördag är det Dans i Novembermörkret i Skellefteå där en av mina grupper ska vara med. Är lite stressad över det eftersom de inte lärt sig hela dansen ännu men vi har ju tid att repa både imorgon och på lördag så det ska nog ordna upp sig det med.

Har en hel del planerande och koreograferande att göra (som vanligt) men jag försöker att ta det med ro och inte stressa upp mig. Det gäller bara att lägga upp sin tid på ett bra sätt så löser sig det också.

Är ganska säker på att huvudvärken, yrseln och illamåendet, som jag lidit av, beror på stress så jag försöker tagga ner lite och tänka: Det löser sig!

Lyckad kväll!

Det var en kväll med trevligt sällskap, mycket mat, vin och en glittrig och fratfylld show. Vi skrek och applåderade och trivdes kanon. Nadja och Jenny, som vi var där för att se, var stjärnor och det var roligt att se denna omtalade show med alltifrån E-type till Lady Gaga och Supremes. Sara och jag fick revansch också i discoquizet där vårt lag Donna Summer vann. Woho!
Det var en trött menväldigt glad och nöjd Josse som la sig vid halv två. Stort tack till alla som gjorde kvällen så bra!

Kolla in bilder på Saras blogg.

Studio 54

Min huvudvärk är mycket bättre och det är jag tacksam för eftersom vi ska ut till Pite havsbad idag och titta på Studio 54 och äta showbuffé. Har inte varit på havsbadet sen jag slutade i somras så det blir spännande. Känns väldigt bra att inte behöva jobba i alla fall.

Väntar in Sara och Danne som ska komma hit och fixa till sig lite, eller ialla fall jag och Sara, innan vi blir upphämtade av Johan och Jenny och beger oss mot havsbadet. Återkommer imorgon med rapport.

Tjejen på bilden heter Nadja Flood och vi jobbade ihop hela sommaren. Lycka till ikväll, vi ska tjoa i publiken!

Idol

Jag tycker inte att det är så roligt längre men i brist på annat att roa sig med en fredagkväll duger det bra.
Min huvudvärk har fortfarande inte gått över utan ligger som en tung mössa men jag har vant mig. Hemskt att man ska vänja sig men vad ska man göra?

Har haft en trevlig fredag trots huvudvärken. Har klippt håret och sen träffat Sara, Anna, Lotta och Jenny och ätit lunch ihop. Nästan som en liten klassträff. Jag och Sara åkte med Jenny ut till Lösviktshuset (1000 sorter godis) och jag handlade stor godispåse och stor cola. Sara har bildbevis på detta.

Har sedan dess mest legat i soffan och tittat på tv4play.

Josse på dåligt humör

Gick och la mig med sprängande huvudvärk och vaknade på samma sätt. Usch! Hoppas verkligen att det ger med sig under dagen. Dessutom har jag ett av Sveriges sämsta abonnemang så jag har ingen täckning på mobilen. Man blir så låst och det irriterar mig till max! Vore ju en sak om jag befann mig ute på landet men jag bor ju mitt i stan! Gick in på Telenors hemsida och den fungerar ju såklart inte fullt ut så jag kan få den information jag behöver, men jag är så välkommen att ringa kundservice. Ja och hur ska det gå till då??? Grr!!!!
Nu verkar mottagningen ha kommit tillbaka dock, bara att hoppas att det håller i sig. Jag MÅSTE byta operatör.

Om en timme ska jag till Hårstudion och klippa mig. Det är så efterlängtat! Efter det blir det lunch med Sara, Anna och Lotta. Mycket trevligt!

Lediga onsdag

Jag vaknade vid sju men vägrade att gå upp då. Jag har ju lov för sjutton!
Kvart över nio klev jag upp istället och åt frukost medans jag planerade upp min dag.

Jag har hittills städat, slängt sopor, handlat, duschat och ätit lunch. Om en stund ska jag träffa Sara på stan och vi ska umgås resten av dagen/kvällen. Woho! Jag gissar att det blir lite shopping, mycket prat, Tre Kronor och mycket ätande. Precis vad jag har längtat efter:)

Inspirationsdagar i Västerbotten

I måndags tog Jojo och jag åttabussen från Piteå. Hon åkte hem till Ö-vik igen och jag hoppade av i Skellefteå.
Dans-och balettföreningen erbjuder höstlovsdans denna vecka så jag tänkte att jag skulle passa på att dansa lite själv och få lite inspiration. Vi var inte så många på plats så det kändes lite som att få privatlektioner.

Först höll Bella i Floorbarre och jag hade liksom förträngt hur jobbigt det är. Många ovana rörelser och muskler som fick jobba. Efter det blev det persisk dans med en tjej som heter Elham. Pia och jag var jättepeppade och hade väldigt roligt. Det var kul att prova på nåt nytt och det var bra träning för armar och axlar. Efter lunch körde Pia Simonson med mig och Veronica. Jättehärligt och roligt att få prova på det igen. Man är ju inte så snabb på att ta koreografi precis men jag tyckte ändå att det gick hyfsat. Det är så synd att jag inte kan vara med på danslärarträningarna så jag får dansa mer för min egen skull.

Kvällen spenderade jag hemma hos Zandra och Elin. Zandra gick i min klass i ettan och det var länge sedan vi träffades. Himla trevligt! Vi köpte mat från Ica där de har en fantastisk buffé med massor av olika rätter att välja mellan för inte allt för mycket pengar. Rekommenderas starkt om ni är i Skellefteå nån gång. Tittade på tv och preatade resten av kvällen innan jag sov över på deras soffa. Tack snälla ni:)

Halv sju igår morse klev jag upp och gick till Max där Marie Mandalh hämtade upp mig. Vi åkte ner till Umeå för en inspirationsdag om Skapande skola. Det var en lyckad dag med workshops, projektpresentationer och möten med skolfolk och andra som jobbar med Skapande skola. Bland annat var vi å en dansworkshop och fick prova på hur man kan kombinera dans och svenska. Mycket bra!

Vid åtta igår kväll var jag hemma i Pite igen, trött och hungrig men på bra humör.

RSS 2.0