Nytt på väggen

Den här köpte jag på rea idag på Önska i Piteå. Den hade kostat 249 kr men jag betalade 174,50, lagom tycker jag. Har satt upp den på ena väggen i vardagsrummet och där passar den bra.

Har även varit i Skellefteå idag och undervisat barndans. Jag kände mig som en tjurig lärare idag som inte alls hade tålamod. Sa åt eleverna ett antal gånger för att jag tyckte att de pratade för mycket och var hård mot föräldrarna att de inte fick titta på lektionen utan vänta utanför. Men jag är lärare och jag bestämmer!

Var på dåligt humör när jag kom hem men nu har jag fått duscha och äta så nu känns livet lite bättre igen.

Ny vecka, nya möjligheter. Eller?

Då var det måndag igen. Tanken var att jag skulle gå upp klockan 8 och gå och träna på Korpen men det gick ju inte. Jag lyckades tvinga upp mig själv klockan 9 och har ätit frukost och läst mail mm.

Har en "fantastisk" träningsvärk i ryggen och i låren idag. Afrodans är krävande. Tror att jag ska gå till Korpen i alla fall för bästa medicinen mot träningsvärk är ju mer träning.

Denna dag består för övrigt av lite hemmafix så som handling och matlagning samt lektionsplanering.
Klockan 14 går bussen till Skellefteå där jag ska dansa med tre barngrupper.

Hoppas ni får en bra måndag!

Massage

Är nyss hemkommen från Desirée som gett mig 30 minuters massage av rygg, nacke och axlar.Det var välbehövligt och jag känner mig avslappnad och trött nu. Jag kommer definitivt gå till henne igen.

Har haft mina Byskegrupper idag också. Dansade afro med vuxengruppen så jag lär ha träningsvärk imorgon vilket jag i ju för sig redan har efter gårdagens can can. Mina baksida lår är som stumma klumpar.

Nu ska jag slå mig ner framför tvn och bara slappa resten av kvällen.

30 januari

Snart är denna månad slut och vi går in i februari som är en händelserik månad: David fyller år, Moulin Rouge-kväll, ev föreställning i Boden mm.
Igår var jag hos Sara där vi käkade tacos tillsammans med henne och Marlene. Danne var med och käkade men när vi började prata dans och skola smet han iväg och spelade tv-spel. Vi satt och pratade i flera timmar och hade mycket trevligt. Hade tänkt lägga upp bilder men tekniken strular här så ni som vill se kan kolla in Marlenes blogg eller Saras blogg för jag antar att de kommer skriva nåt om detta och lägga upp bilder.

När jag kom hem var Tony och Emelie på besök så jag blev uppe till tolv.

Nu sitter jag och försöker få i mig lite frukost. Om två timmar är jag på väg till Byske för att jobba.

Hoppas ni får en trevlig söndag!

Moulin Rouge

Var på skolan kl elva idag för att repa inför en dansuppvisning med Moulin Rouge-tema. Jag var jättetrött och på dåligt humör när jag kom dit men det försvann när vi satte igång att dansa. Vi är sex stycken som ska dansa varav alla går/har gått på danslärarutbildningen och är vana att ta koreografi så vi hann repa in 1,5 dans på 2 timmar. Det tycker jag var bra gjort av oss:)

Kom hem vid halv två och käkade lunch och har nu gjort en ny lektionsplanering inför imorgon samt stretchat. Väntar på att David ska komma hem från jobbet så kanske vi kan fika ihop.

Ikväll blir det tacos med Sara och Marlene. Tjejkväll i min smak:)

Powernap

Sov ca 4 timmar i natt och var såååå trött när klockan ringde klockan sex och det var dags att gå upp och åka till Boden. Usch och blä säger jag bara! Som tur var vaknade jag lite av att jobba och det gick lättare att köra hem sen. Ingen krock idag:P

Efter lunch la jag mig i soffan och vilade/sov. David fixade och donade i lägenheten och han väckte med mig med pussar och tända ljus. Så mysigt! Sämre sätt att vakna på finns ju.

Hade tänkt att vara hurtig och träna core på Korpen men det passet är inställt så jag tror inte jag går dit idag. Kanske ska göra lite dansplaneringar istället, eller ta helg? Det är ju trots allt fredageftermiddag.

Snön börjar smälta här förresten. Vi har haft plusgrader idag och träden är inte längre vita. Lite vårkänslor får man men förmodligen är det bara tillfälligt och snart börjar det väl snöa och blir kallt igen. Nej jag är inte bitter!

Torsdagsrutiner

Kom tillbaks till Piteå igår kväll och då var tyvärr inte David hemma men det låg ett gulligt brev på köksbordet bredvid en vas med tulpaner. Jag blev alldeles varm inombords.

Hann träffa Lina en kortis på centralen i Stockholm och jag önskar så att jag kunnat stanna längre för det var så härligt att få träffa henne. Snart ses vi igen hoppas jag...

Idag har det varit en "vanlig" arbetsdag. Jag har haft dansmatte i Boden och sen har jag suttit vid datorn, vilat och storhandlat. Kände mig jättevuxen när jag var på Coop:
1. Jag körde bil dit och hem
2. Jag använde kundvagn och papperspåsar som jag tagit hemifrån
3. Jag använde Shopexpress och utnyttjade rabattkuponger.
Mycket vuxenpoäng om ni frågar mig.

Snart ska jag iväg på Bodybalance och efter det blir det hem och duscha och äta innan David och jag ska till Ankars och titta på SMASK 2009. Som jag har längtat efter detta. Bättre sent än aldrig eller vad är det man säger.

Begravning

Igår tog vi ett sista farväl av Anette, min faster. Det var en jättefin begravning och jag är så glad att jag åkte ner och var med. Jag grät såklart massor men det hör ju till. Första gången jag var med om en jordfästning och jag måste säga att det var fint. Blev som en liten ceremoni när vi alla följdes åt ner till gravplatsen i det kalla men soliga vintervädret och hon sänktes ner i jorden och vi fick slänga ner blommor och säga ett sista ord. Det var mycket folk med och det kändes bra att ha alla nära och kära på plats.

~Vila i frid Anette Forsberg~

Back in Nypan

Sitter med Johannas dator vid köksbordet på Borgdalsgången. Datorns ägare och hennes kompis Elin planerar sin resa till Asien. Jag är inte alls avundsjuk. Särsklit inte när man tittar ut och det är alldelses vitt och kallt. Om man hade pengar....

Resan igår gick jättebra. Det är sällan det flyter på så bra som det gjorde igår. 4,5 timme från Skellefteå till Nyköping. Inte illa!

Har sovit som en stock i natt trots att jag sover i en bäddsoffa. Kom upp vid niotiden och har inte gjort så mycket mer än ätit frukost och planerat min dag. Ska planera dansmatte innan lunch och sen ska jag skjutsa Johanna till jobbet så tar jag bilen och åker till badhuset. Fick för mig att jag vill simma, sitta i bubbelpoolen och kanske sola. Jag är på badhuset kanske en gång varannat år men idag känner jag verkligen för det. Varmt vatten skulle göra under för min dansande kropp tror jag. Ikväll ska hela familjen gå på bio och se Svinalängorna. Återkommer med recension på denna.

Vecka 4 är här

24 januari. Dagarna bara springer fram. Ikväll ska jag åka söderut eftersom det är begravning på onsdag och innan dess ska jag packa, handla, förbereda lektioner och undervisa. Kanske att jag hinner träna lite på Korpen också. Får se hur länge jag blir fast vid datorn:P

Så här ser planeringen för denna vecka ut:

Måndag: Hemmafix+ planering
Jobba 16-18.10
Stressa till flygbussen som går 18.25 och sen flyga ner till Stockholm 19.25.
Framme i Nyköping kl.22.50

Tisdag: NYKÖPING
Bio på kvällen:)

Onsdag: Begravning 13.00
Tåg till Arlanda 17.15
Hemma i Piteå ca.22.00

Torsdag: Jobba i Boden 8-13
Ev. presskonferens och möte 13-16?
Bodybalance 18.30-19.30
Titta på SMASK!

Fredag: Jobba i Boden 8-11
Relasefest för SMASK på Kåren

Lördag: Dansrep 11-14

Söndag: Jobba i Byske 12.50-16.20

Än så länge inte helt fullproppat men det kommer säkert mer saker som ska klämmas in här och där.


80-talister titta hit!

80-talisterna...
  • Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
  • Vi som överanvände krustången innan varje disco
  • Vi som kunde leva och ha en bra barndom utan mobilen
  • Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
  • Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
  • Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
  • Vi som samlade på allt - främst kapsyler
  • Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
  • Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen-
  • Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
  • Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
  • Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
  • Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor ishockeykort och pogs
  • Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
  • Vi som frågade chans på någon ny varje vecka
  • Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter
  • Vi som drack Cuba Cola och Jaffa
  • Vi som läste OÄ i skolan
  • Vi som var närvarande medan Myrornas Krig fortfarande gick på TV
  • Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande
  • Vi som har gjort massvis med busringningar innan "Anitan" dök upp
  • Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
  • Vi som läste Lyckoslanten
  • Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
  • Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
  • Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson
  • Vi som använde duschmössor/kåpor stora o kraftiga nog att skydda oss mot radioaktivt avfall efter gympan på lågstadiet
  • Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm Nintendo-tumme
  • Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost
  • Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
  • Vi som var de som började med Lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
  • Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
  • Vi som fick förbud att använda Tamagotchi på lektionerna Härliga minnen!!
Känner ni igen er? Det gjorde jag och har fått mig ett gott skratt.
Tack Maria för detta. Kolla in hennes blogg: http://lifebymary.blogspot.com/

Söndagsmys

När jag kom hem från Byske stod David och lagade mat och medan jag duschade så tände han även massor av ljus och öppnade en flaska vin. Så mysigt:)

Maten smakade fantastiskt och det dåliga humör jag var på i morse är nu som bortblåst.
Lax, potatismos och gräddfil med rödlök, dill och rom.

Den duktiga kocken och min härliga sambo:)


Vi ska nog slappa i soffan resten av kvällen och dippa grönsaker och dricka lite vin.

Inte på humör

Idag är inte min dag känner jag. Har sovit jätteilla inatt och känner mig inte alls utvilad nu. Hade tänkt komma upp vid halv nio så jag hann äta frukost och fixa det sista inför lektionerna idag men istället blev jag kvar i sängen och gick upp för typ en halvtimme sen. Detta betyder att min frukost består av endast te eftersom jag måste äta lunch strax. Har ingen lust alls att åka till Byske och hålla i 4 danslektioner men det blir säkert kul när jag kommer dit. Kanske känns livet bättre om jag får äta också. Jag är som de flesta vet lite matkinkig.

Har betalat räkningar också och det känns ju extra tråkigt när man inte har fått in några pengar denna månad utan får ta från sparkontot. Usch och blä! Som ni märker är allt fel just nu.

Gårdagen var i alla fall en bra dag. Började med att gå på stan med Sara och prata/gnälla en massa och det var mycket trevligt. Efter lunch koreograferade jag lite och vid fyratiden gick David och jag över till våra snälla grannar och blev bjudna på tacos. Tanken var att vi skulle bjudit dem på fika men deras yngsta son var på dåligt humör och hade inte ätit ordentligt så de bjöd oss på mat i stället. Inte mig emot. Klockan sju var jag ute på Ankars för ett snabbt möte inför en "dansuppvisning". Gick sen hem och åt fruktsallad och tittade på Stjärnorna på slottet och Hipp hipp med David:)

Sovmorgon

Lördagar är enda dagen då jag inte behöver ställa klockan och det är så skönt! Till och med David sov länge och fick stressa iväg eftersom han skulle öppna butiken klockan tio.

Efter "bilincidenten" igår var jag jättetrött så jag låg i soffan i en timme och vilade, somnade nästan. Fick sen lite energi tillbaka och David och jag bestämde oss för att gå till Korpen att träna. Fredag eftermiddag=väldigt ambitiöst.
Jag körde 10 minuter på crosstrainern och körde sen 30 min core. Det var jobbigt men jag var så nöjd efteråt att vi tagit oss iväg. Efter att ha handlat lite mat gick vi hem och åt kyckling och pommes med MYCKET sallad till middag och blev kvar i soffan hela kvällen. Tanken var att vi skulle gå till Challenge och lyssna på Störningsjouren men vi orkade inte utan gick istället och la oss strax före midnatt.

Idag måste jag koreografera lite och det är inte min favoritsyssla. Jag har dock kommit på ett sätt att fuska så det ska nog inte ta så lång tid. Det blir nog en liten sväng på stan idag också. Det är ju trots allt lördag.

Tur i oturen

Idag när jag körde hem från Boden hade det skett en olycka på E4:an där en lastbil kommit över på fel sida.
Detta gjorde att det bildades en kö på den hala vägen och vad händer då. Jo när vi kör sakta framåt tvärbromsar plötsligt bilen framför mig och jag kör då in i honom. Åh nej var min första tanke. J*kla skit var nästa mening som kom ut ur min mun och strax efter det "vad gör jag nu?". Bilen framför stannade till vid kanten och vi klev ur och kollade skadorna. Båda vi två var helt oskadda och de enda skador vi kunde se på bilarna var att motorhuven och registreringsskylten på min lilla golf hade fått en liten buckla. Nu till det "roliga" i det hela. Bilen framför mig var en skåpbil som var hyrd på Xentus, dvs samma firma som min bil är hyrd på och han var på väg till Piteå för att lämna tillbaka den precis som jag. Vad är oddsen!

Han ringde killarna på Xentus och de mötte upp oss när vi kom till Piteå. De frågade om vi var ok och det var vi ju så tittade de på bilarna och sa bara : "Men det här är ju bara småskador. Det är lugnt. Kom så går vi in och dricker kaffe och skriver skadeanmälan". Så det gjorde vi och det gick bra. Förmodligen händer inte så mycket mer nu. De önskade trevlig helg och jag gick hem. Snacka om tur i oturen! Och vilka guldkillar det är på Xentus:)

Trött!

All energi är borta. Kan bero på att jag jobbade sent igår, sov 5 timmar och sen jobbade igen. Dessutom har jag jobbat nästan konstant sen i söndags så det är väl inte så konstigt. En arbetsdag till sen har jag helg en dag. Wee!!!

Här hemma händer det mycket just nu, eller i alla fall för Davids del och det är roligt och spännande att få ta del av det. Det är som att "plötsligt händer det". Nu börjar vuxenlivet på allvar. Man har ju varit i en liten bubbla när man pluggat men nu när man kommer ut i arbetslivet och det händer spännande saker så öppnas en ny värld framför en. Oj, vad poetisk jag blev. Tankarna snurrar mycket nu om vad som kommer hända inom den närmsta framtiden. Som det verkar kommer detta bli ett händelserikt år!

Min nya mössa

Denna fina mössa har David köpt till mig i USA. Visst är den rolig?


Jag sov som en stock i natt och tog sovmorgon. Fördelen med att jobba eftermiddag/kväll är att man inte behöver gå upp så tidigt.
Har inte fått så mycket gjort denna förmiddag men man behöver väl inte alltid var duktig och effektiv.

Måste berätta om mina söta elever jag dansar med på måndagar. De är 4-5 år och det kommer väldigt mycket roligt från deras munnar och blyga är dem inte. Denna konversation utspelade sig i måndags i väntan på de som var sena:

Flicka 1: Titta på min mage fröken. Vad stor den är!
Jag: Nej, ni har ju små magar allihop.
Flicka 1: Fast när man har ätit så blir magen jättestor (visar med armarna).
Jag: Fast det brukar ju försvinna efter en stund och så blir magen platt och liten igen.
Flicka 1: Ja när man har bajsat och kissat blir den liten.
Flicka 2: Eller om man kräks!
Flicka 3: Jag har kräkts en gång.
Flicka 1 och 2: Jag med!
Flicka 4: Min mamma har kräkts idag.
Jag: Jaha ojdå!
Flicka 1: Det är äckligt!
Flicka 2: Gissa hur många år jag är?
Jag: Jag vet inte. Du får säga.
Flicka 2 håller upp 4 fingrar och säger 4.
Jag: Vad duktig du är som vet hur många år du är.
Flicka 1: Fröken, du ser ut att vara lika gammal som min mamma.
Flicka 2, 3 och 4: Som min mamma också.
Jag: Jaha. Jo det kanske jag är också.

Vet inte riktigt hur jag ska tolka detta. Är jag gammal, är föräldrarna unga eller vad? Och hur kom vi in på detta samtalsämne efter att ha pratat om att spy???
Barn är roliga!

Arvidsjaur

Det var lite klurigt att köra bil och ta kort samtidigt men jag var bara tvungen att fånga denna vy.
Riksväg 373 mot Arvidsjaur. Vackert eller hur?


Tisdagar betyder från och med denna vecka att det är Arvidsjaur som står på schemat.
1, 5 timme i bil, 2 timmar lektion och sen 1,5 timme hem. Vissa tycker att jag är tokig som gör detta varje vecka och jag är nog beredd att hålla med. Hade jag bott nere i södra Sverige hade jag aldrig åkt 12 mil för att ha två danslektioner men nu är detta Norrland och då gör man sånt. Dels för att jag får betalt för det där hyrbil ingår samt att det är roligt.

Jag och David kom samtidigt till Piteå så vi tog sällskap den långa fem-minuterspromenaden (konstigt ord och säkert felstavat!) från busstationen och hem. Det känns underbart att ha honom hemma igen. Har legat och gosat i soffan och nästan somnat och ska strax dricka lite te. Myspys!

Speedad

Denna dag har jag varit effektiv, på gränsen till speedad.

Gick hemifrån strax innan nio i morse och kom hem igen vid 20-tiden. Nästan 12 timmar hemifrån.

Idag har Sara och jag gjort klart uppsatsen. Nu är det bara att vänta på ett betyg och det tar nog säkert 4-5 veckor.
Efter att ha suttit hos henne hela förmiddagen stressade jag ner till busstationen och åkte till Skellefteå där jag undervisade tre barndanslektioner. Efter det stressade jag åter igen till bussen som tog mig hem till Piteå. Jag var vrålhungrig och satt och åt samtidigt som jag gjorde viktiga saker vid datorn så som att läsa mail och kolla facebook;)

Nu är klockan snart kvart över tio och jag har även hunnit laga mat till imorgon, duscha, stretcha, diska samt planerat morgondagen som kommer bli minst lika speedad som denna.
Tror att det kommer bli lite lugnare när min kära sambo kommer hem igen för då är man två om alla hushållsysslor.

Dags att dricka upp teet och komma ner i varv innan det är dags att stupa i säng.

Godnatt!

Nu börjar arbetslivet på allvar

Veckan som kommer blir min första fulla arbetsvecka vilket innebär 18 danslektioner fördelat på 6 arbetsdagar.
Det ska bli spännande att äntligen få jobba heltid som danslärare. Har även denna söndag gjort ett preliminärt schema så jag har koll på vad jag ska göra, var jag ska vara osv.

Schema vecka 3

Måndag: Färdigställa C-uppsatsen hos Sara 9.30
Buss 14.00, Jobb Skellefteå 16-18.10, Piteå 19.45
Hemmafix

Tisdag: Träning på Korpen, ärenden på stan+handla mat
Jobb i Arvidsjaur ca.12-18
DAVID KOMMER HEM

Onsdag: Träning på Korpen, planering
Buss 14.00, Jobb Skellefteå 16.30-20.00, Piteå 22.45

Torsdag: Jobb Boden 7-14
Planering
Bodybalance 18.30

Fredag: Jobb Boden 7-13

Lördag: Koreografera

Söndag: Buss 11.55, Jobb Byske 12.50-16.20, Piteå 17.40

Förhoppningsvis bjuder veckan på andra saker också så som att träffa goda vänner, äta god mat osv.

Helgen är snart slut

Det gick bra med grupperna i Byske idag förutom den sista gruppen där det endast kom en elev. Tyckte inte det var någon idé att ha dans med endast henne även om det är en duktig och gullig elev, så hon fick ringa efter sin pappa och medan han var på väg fick hon lite massage av mig. Dagens goda gärning från min sida.

Det har snöat hela dagen idag så nu är det ännu svårare att ta sig fram. Man får verkligen pulsa.

Jag kom hem strax innan klockan sex och har duschat, ätit middag och mailat lite folk jag behöver få tag på. Har skjutit lite på att diska så det kanske jag ska ta tag i innan jag gör ett schema för kommande vecka.

Hoppas ni har haft en trevlig helg kära läsare.

Byske

Jaha då var det söndag igen! Jag hinner inte riktigt med när dagarna bara springer fram.

Söndag innebär att jag ska åka till Byske och undervisa hela eftermiddagen. Det snöar ute och är drygt -10 så jag är inte så frestad att ge mig ut och stå och vänta på bussen men det är väl bara att klä på sig flera lager kläder och traska iväg.

Innan jag åker ska jag laga mat, gå igenom lektionsplaneringarna och packa i ordning allt. Varje gång jag ska undervisa nånstans ser det ut som jag ska vara borta i flera dygn för jag har alltid så mycket saker med mig. Och det är inte vilka saker som helst utan det är skor, cd-skivor, papper, rytmiksajalar och en tamburin så det pinglar om mig när jag går med väskan på ryggen. Bra om man inte vill tappa bort mig:P

Jag längtar verkligen tills David kommer hem! Det är så tomt och tyst här hemma och dessutom sover jag bättre när han ligger bredvid. 2 nätter till sen är ordningen återställd.

Lista

Sitter i soffan med datorn i knät och hittade en blogglista som jag svarat på. Lite onödigt vetande.

Den här listan hittade jag hos Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!

Dagens humör: Glad
Dagens mående: Trött
Dagens borde: Planera danslektioner
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens klädsel: Svarta Cubusbyxor och brun tröja med knappar fram
Dagens planer: Shopping på stan
Dagens vill ha: Pengar
Dagens längtan: Att David ska komma hem igen
Dagens fundering: Vad ska jag äta?
Dagens beroende: Datorn
Dagens tråkigaste: Diska
Dagens tidning: Ingen alls
Dagens låt: Indestructible med Robyn

Shoppingdag

När jag gick upp i morse visade termometern dessa siffror och jag var tvungen att kolla en extra gång om det verkligen stämde. -24.9!!!! Det kallar jag rejäl vinterkyla.

Vid elvatiden mötte jag upp Sara och co. på stan. Vi började med fika på Wayne's och sen gick Sara och jag och kollade på kläder. Hittade lite av varje och rea var det också så det blev inte så dyrt.

Gick hem vid ett för då fick jag blommor levererade hem. Det var en stor fin bukett från mamma, pappa och Johanna som grattis till att jag nu är färdig danslärare. Jag blev väldigt glad:)

Efter att ha ätit lunch gick jag ner på stan igen och Sara och jag fortsatte shoppa. Det kändes så himla skönt att få vara ledig en lördag och gå runt på stan och ha det trevligt. Hittade en tröja som jag ska ha på begravningen och även en väska som bara kostade 99 kr.

Min lördagkväll kommer nog bestå av slappande i soffan. Tänkte titta på Stjärnorna på slottet och Hipp hipp.



Mina shoppingfynd!

Challenge

Fredagkvällen började på Challenge där jag, Sara, Danne och Linus åt middag.
Jag åt fläskfilé med grillade grönsaker och tzatsiki. Till det blev det ett glas rödvin och både mat och dryck smakade toppen:)

Jag och Sara


Efter att ha suttit och jäst efter maten en stund tog Sara och jag en taxi till Ankars. Kan tilläggas att det var kylan som gjorde att vi tog taxi och inte gick. I alla fall var det fest hos Fanny Järvengren för alla oss som opponerat i veckan och det var himla trevligt. Satt och pratade och drack vin och jag var inte hemma förrän kvart i två.

Det är över nu!

Opponeringen är över och godkända blev vi:)
Nu är det bara lite små ändringar att göra på måndag och sen kan vi skicka in uppsatsen för sista gången.
Ni anar inte hur skönt det kommer kännas! Jag är så less!

Sara och jag fick låna Dannes bil till Luleå idag så det gick fort att ta sig dit och vi hade flyt med parkeringsplats också. När vi var klara på universitetet hämtade vi Saras lillebror Linus på tågstationen. Innan vi åkte hem till Piteå stannade vi på Sveriges nordligaste Mc Donalds där Linus köpte 10 cheeseburgare som han och Danne ska dela på. Galet!

Nu är jag hemma och ska njuta av att bara ta det lugnt.
Ikväll blir det middag på Challenge och sen fest på Ankars för att fira att vi klarat oss igenom detta.

Dansmatte

Igår hade jag jazzdans i Skellefteå för första gången. Jag var jättetrött på väg dit och undrade hur jag skulle orka dansa 16.30-20.00. Tröttheten försvann dock när jag fick sätta igång och tiden bara sprang iväg. Tre härliga, duktiga grupper var det och mitt jobb kändes helt plötsligt toppen:)

Idag stod det dansmatte i Boden på schemat så det var bara att kliva upp när klockan ringde 6.00.
Alla som känner mig vet att jag inte är någon morgonmänniska så det var lite kämpigt men det gick.

Klockan 7.10 satt jag i bilen och styrde kosan mot Unbyn. Var lite nervös för om jag skulle hitta dit men det gick väldigt smärtfritt måste jag säga. Klassen i Unbyn var en åk 4-5 och det var en positiv och mysig grupp. Trots att det var första gången med dansmatte för både mig och dem så flöt det på bra, och roligt var det också.

Irrade runt lite sen innan jag hittade till Heden men jag kom fram i tid i alla fall och hade 24 st åk 5. Det var en rörigare klass men det gick bra tack vare hjälp från klassläraren. Åt en snabb lunch innan det var dags att åka till ytterligare en skola, Sandenskolan. Där var vi i en gigantisk gympasal vilket innebar att jag fick använda rösten lite mer. Dessutom var detta en särskolegrupp så min pedagogiska förmåga fick sig ett test men även här var lärarna duktiga på att hjälpa till när det behövdes.

Åkte från Boden vid ett-tiden och var på bra humör eftersom det gick bättre än jag förväntat mig. Slogs åter en gång om vilket fantastiskt jobb jag har! Väldigt varierat, utmanande och framför allt roligt:)

Nu sitter jag och försöker få lite energi genom att dricka kaffe. Ska sedan försöka vara lite effektiv och fixa här hemma innan jag går på Bodybalance 18.30.


Opponeringar och tacos

Sara och jag var i Luleå under dagen och lyssnade på opponeringar. Det var väldigt varierande nivå på opponenterna och det var lärorikt att se. Känner mig inte alls nervös inför fredag nu. Jag tror att det kommer gå bra.

På kvällen kom Sara, Lisa och Bella hem till mig och vi åt tacos och pratade om allt möjligt.
Det var väldigt trevligt. Avslutade kvällen med att titta på ett avsnitt av Tre kronor. Det var nostalgi kan jag lova.
Sara och Bella.
Lisa och jag.

Nu på förmiddagen har Sara och jag förberett oss för fredag och det gick fortare än vi trott. Nu kör vi!
Snart blir det lunch och sen åker jag till Skellefteå och undervisar.
Hej svejs!

Första jobbiga dagen avklarad

Så var måndagen den 10 januari 2011 förbi. Den har varit fullspäckad men med hjälp av schemat har det funkat bra ändå. Började dagen med att träna på Korpen. Det blev ett kort pass men den bästa träningen är den som blir av brukar man ju säga. Förberedde inför opponeringen som är på fredag innan jag åkte iväg till Skellefteå.
Där hade jag tre lektioner med barn som var 4-6 år. Det var roligt men jag kände mig en aningens förvirrad och blev lite nervös av att det satt föräldrar och tittade på. Men jag tror nog att det ska gå bra framöver. Är väldigt trött i kropp och själ nu, så snart blir det nog sängen för min del. Godnatt!

Schema vecka 2

Inte så jättekul att läsa kanske men här är min preliminära planering för denna vecka:

Måndag: 9.00 Träning på Korpen
Handla, läsa uppsats och förbereda danslektioner
14.00 Buss till Skellefteå
16.00- 18.10 Barndans (3 lektioner)
18.35 Buss till Piteå. Hemma ca.19.45.

Tisdag: 7.00 Buss till Luleå
8.15- ca.14.30 Opponeringar
Tillbaka i Piteå ca. 16.00?
17.30-18.30 Pilates
19.00-22.00 Tvättid + ev. träffa danstjejerna

Onsdag: ca.10.00-13.00 Opponeringsförberedelser med Sara
14.00 Buss till Skellefteå
16.30- 20.00 Jazzdans (3 lektioner)
21.35 Buss till Piteå. Hemma ca.22.45.

Torsdag: 8.00-13.00 Dansmatte i Boden (3 lektioner)
ca.15.00-18.00 Opponeringsförberedelser med Sara
18.30-19.30 Bodybalance

Fredag: 7.00 Buss till Luleå
8.15- ca.12.00 OPPONERING
FRIHET!!!!!!

Lördag: SLAPPARDAG

Söndag: 11.55 Buss till Byske
12.50-16.20 Jazz+ barndans (4 lektioner)
ca.17.30 Hemma i Piteå igen

Jag skrev mest ner detta för min egen skull så jag fick det svart på vitt och inte glömmer nåt. Lär säkert bli en del ändringar men vi får väl se hur det går med allt.

Trött men på bra humör

Det har snöat en hel del här vilket leder till trafikproblem och för min del att bussen till Byske var sen så jag kom med andan i halsen till första lektionen. Alla satt och väntade på mig. Det ser inte bra ut när läraren kommer sist men det var ju i alla inte mitt fel.

4 danslektioner hade jag idag som sagt och det flöt på bra. Det svåra är att behålla energin genom alla lektioner. Det är ju trots allt fysiskt krävande att dansa samtidigt som man ska ge instruktioner och hålla koll på gruppen. 15 st 4-5åringar är inte alltid en lek kan jag säga. Men jag trivs verkligen med mitt jobb och man blir glad och får energi av eleverna. Idag fick jag en teckning och ett hemmagjort halsband också av två småtjejer: "De är till dig fröken". Då kan man ju inte annat än bli lite rörd.

När jag skulle tillbaka till Piteå fick jag stå och vänta på bussen i en halvtimme och jag var JÄTTEHUNGRIG! Som tur var är det inte särskilt kallt ute så jag frös inte.
Nu har jag ätit en stor portion chili con carne, duschat och pratat med familjen i telefon. Håller på och strukturerar upp min kommande vecka. Den kräver planering kan jag lova. Schema för min vecka 2 kommer i ett eget inlägg om en stund.

Första arbetsdagen 2011

Idag är jag uppe med tuppen trots att det är söndag. Anledningen är att jag ska hinna med en del innan jag åker till Byske vid tolvtiden för att undervisa. Först ska jag ha en nystartad vuxengrupp i jazzdans och efter det tre barndansgrupper som jag dansade med förra terminen. Det ska bli roligt att komma igång igen:)

Jag var hos Sara och Danne igår och blev bjuden på middag. Det var mycket trevligt och vi satt och snackade om allt möjligt i flera timmar. Var helt uppe i varv när jag kom hem (kanske berodde på att jag drack kaffe vid tiotiden) så jag hade svårt att sova, men 6 timmars sömn har jag nog fått i alla fall.


Nu ska jag dricka upp teet och sen sätta lite fart här. Återkommer ikväll och berättar mer.

Lördag

Idag är det alltså lördag, igen! Tiden går så fort.

I morse blev jag bortskämd med nybakta scones och te till frukost. Jag har en väldigt omtänksam och pysslig sambo:) Nu är han på jobbet och jag sitter och funderar på vad jag ska hitta på idag. I eftermiddag åker han till Stockholm för att på onsdag åka till USA så jag kommer vara gräsänka ett tag framöver.

Har lite träningsvärk idag också men det är ju ett tecken på att jag kämpade igår. Nu ska vi gå "från fett till fit" som David sa.

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:
Torsdagens middag: Köttfärslimpa med soltorkade tomater och oliver, ris och haricot verts.



Fredagens lunch: Sill, potatis, gräddfil och julkorv.



Jag provar mina nya skor som jag fick i julklapp.



Närbild på skorna. Fina va?



Ett litet ljusarrangemang på köksbordet.


Trevlig helg kära läsare!


Om man ändå vore rik...

Har bokat biljetter ner till Nyköping nu så jag kan vara med på begravningen och jag blir lika frustrerad varje gång över att det ska vara så j*vla dyrt! Nästan 2000 kr för att åka mellan Piteå och Nyköping. AH!!!!! Och detta är då ungdomspris. Man kommer ju utomlands för samma pengar. Nej jag är inte bitter:P
Känns i alla fall bra att jag får vara med på begravningen och är tacksam över att det finns så mycket goda människor omkring mig som gör det möjligt för mig att åka.

I morse kom David och jag äntligen iväg till Korpen och tränade. Tredje gången gillt brukar man ju säga.
Det blev uppvärmning/kondition på crosstrainern och sen lite styrketräning som avslutades med stretch. Jag var väldigt trött men nöjd med mig själv efteråt. Nu ska detta bli en rutin.

Hemmaspa

Eller ja spa kanske var att ta i men jag har duschat länge, tagit ett fotbad och filat ner fötterna (till minst en storlek mindre känns det som) och sen målat både tå- och fingernaglar. Skönt att få pyssla om sig själv lite. Man känner sig lite finare efteråt också. Det tillhör ju för övrigt ett av mina mål för 2011 att jag ska hand om mig själv och min kropp bättre, så detta var en bra start tyckte jag.

Annars har jag inte gjort så mycket vettigt idag. Har några lektionsplaneringar kvar att göra men jag skjuter nog fram det till imorgon. David och jag ska laga varsin maträtt ikväll för vi har 1,3 kg köttfärs som måste ätas upp typ NU. Det blir köttfärslimpa med soltorkade tomater och oliver (David) och chili con carne (jag).
Bilder kommer senare.

Josse pysslar

Jag är väl inte precis känd för att vara den som sitter och pysslar. Jag har inte tålamod att sitta och pilla med saker och ting men nu har jag faktiskt pysslat. Mina elever ska få leka/dansa memory och här nedan ser ni mina (som jag tycker) fina memorykort:

Nu ska jag be min pappa plasta in dem också så att de håller länge.

Har blivit lite inspirerad av att folk lägger upp matbilder och recept på sina bloggar så jag tänker vara en liten härmapa och lägga upp bilder på vad vi äter. Denna gång skriver jag inte upp recepten men det kanske kommer framöver.
Tisdagens middag: Avokado, tomat, mozarella, katalansk korv och soltorkade tomater.

Onsdagens middag: Korvstroganoff och broccoli.

Vanligtvis brukar vi ha ris till korvstroganoff men igår fick vi slänga riset för det var några djur som hade bosatt sig där. Äckligt!

Är jätteseg idag och kommer inte igång med det jag borde göra. Det känns som någon har dragit ur en propp där all energi fanns och nu är den borta. Ska ta mig ut en sväng medan det fortfarande är lite ljust ute och sen ta tag i alla måsten.

Varken David eller jag har kommit igång med träning som vi tänkt. Just nu finns ingen ork eller motivation men den kommer väl förhoppningsvis. Vi äter bra i alla fall så en del av vårt nya hälsosamma liv följer vi. Nästa vecka kommer vardagen igång på allvar igen och därmed kanske också träningen.

Längtar tills examinationen är över. Det är bara lite drygt en vecka kvar nu. Jag är så less!

Nej nu ska jag på med alla klädlager och ge mig ut i den uppfriskande kylan.

Hej så länge!

Min dator är som ny!

David har fixat min dator. Rensat och installerat Windows 7 så nu är den mycket snabbare. Wee wee! Nu ska den förhoppningsvis fungera ett par månader till.

 

Måste berätta om en serie som David och jag har sett nu de senaste kvällarna. Den heter The Event och är lite i samma anda som 24 eller Lost. Superspännande! Vi har plöjt igenom 10 avsnitt på 3 dagar så den kan jag varmt rekommendera. Vi väntar spänt på säsong 2 för sista avsnittet avslutades med en hel del frågetecken.

 

Nu är klockan mycket så jag ska gå och lägga mig. Är tillbaka imorgon igen med längre inlägg och några foton.

 

Sov gott!


Vinterbilder


Jag passar på att göra en danspose


David kör på den coola stilen.


Vackra träd framför Piteå stadskyrka och några pitebor fastnade på bild också.


Tyckte det blev så fint ljus från solen.



Det var roligt att vara ute och fota och sedan lägga upp det här. Det ska jag fortsätta med.

Nu är det dags för mat tror jag för magen kurrar.

Trevlig kväll!

Tillbaka till verkligheten

Igår åkte David och jag hem till Piteå igen. Resan gick väldigt smärtfritt och tog ENDAST 7 timmar dörr till dörr.
Det kändes jätteskönt att kliva in i lägenheten som var i bra skick trots att den stått tom i 2 veckor. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Det var längesen jag sov så bra som jag gjorde i natt. Tack sängen!

Idag hade jag tänkt att var väldigt effektiv och duktig och planen var att David och jag skulle träna på Korpen i morse. Det blev inte så. Sängen var alldeles för skön och motivationen att klä på sig flera lager kläder för att bege sig till gymmet var som bortblåst. Istället gick vi en kort promenad i den vackra vintervärlden och fotade lite. Bilder kommer upp här senare. Det var skönt ute och kändes mycket varmare här än i Stockholm/Nyköping trots att det är -14 här och endast 0 gradigt i söder. Men det är ju en annan sorts luft här. Mycket torrare och behagligare.

Så speciellt effektiv har jag inte varit heller utan det går ganska segt här. Har i alla fall pillat lite med C-uppsatsen så att Sara och jag ska kunna skicka in den i tid. När jag skrivit klart detta ska jag börja med mina dansplaneringar eftersom jag har många lektioner framöver och det kan vara bra att veta vad man ska göra på dem. Har alltid sagt att det där med improvisation inte är min grej:P

Vinterbilder kommer senare som sagt.

Hej så länge!


2 januari 2011

Sista dagen i Nyköping för ett tag i alla fall.
Det är med blandade känslor jag åker tillbaka till Piteå. Hade hoppats på att jag skulle känna mig utvilad och peppad på att börja jobba igen men så är inte fallet. I stället känner jag mig nästan tröttare och mer stressad än när jag kom ner hit den 21 december. Kan ju bero på att det händer mycket just nu.

På nyårsafton dog en nära släkting och det är svårt att tänka på något annat. Det blir mycket tårar och kramar här hemma och det känns skönt att få stöd av dem man står närmast. Jag antar att det är bra att man får utlopp för det man känner.

Känner mig stressad över opponeringen av Saras och min uppsats. Vi är inte riktigt klara och den här veckan måste vi skicka iväg den. Vi har ingen handledare än heller på opponeringen vilket inte känns så jättebra. Men som vi brukar säga så löser det sig nog. Det hjälper inte att jag går och oroar mig över det eftersom jag just nu ändå inte kan göra någonting åt det.

Om en vecka har jag mina första lektioner också och jag har inga lektionsplaneringar klara men det är ju som sagt en hel vecka kvar. Oceaner av tid! Eller?

Denna dag blir nog ganska lugn. Ska träffa Lina senare annars har jag inget planerat.
Ska passa på att äta godis och annat onyttigt för imorgon börjar det nya nyttiga livet.

Ha en bra dag allihopa!


Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag fallit för grupptrycket och skaffat en blogg och jag tyckte att 1 januari 2011 var ett bra startdatum.

Det lär kanske ta ett tag innan jag får i ordning här men jag ska försöka skriva så ofta jag kan och vill.

 

Gott nytt år på er alla!


RSS 2.0