Fredagskväll...

...och jag sitter och tittar på Fångarna på Fortet och äter popcorn samtidigt som jag messar med Sara och får bekräftat att hon gör detsamma. Då känns det lite bättre:)


Bitter!

Jag är en riktig surkärring just nu. Gnäller på allt möjligt och tycker att livet är trist. Kanske har märkts på Facebook för er som är vän med mig där:P

Eftersom jag är analyserande av mig så tror jag att jag vet varför jag inte är mig själv just nu:
1. Infektion i kroppen
2. För lite sömn
3. Stress
4. Brist på umgänge

Så varför skriver jag om detta nu frågar jag mig själv??? Om jag försöker sova istället så tror jag att i alla fall punkt 1 och 2 kan försvinna inom en snar framtid. Slutgnällt! Over and out!


Undervisningsstart=förkyld!

Nu är undervisningen igång igen och förkylningen är ett faktum. Började med halsont och nu sitter den på stämbanden och i näsan. Ja, ja, så länge jag inte får feber och blir sängliggande så får man vara nöjd. Det hör ju liksom till att bli förkyld vid skolstart. Jag är inte ensam... 
 
Det är roligt att få träffa eleverna igen och dansa. Jag trivs verkligen med mitt jobb! Dagarna går mycket fortare när man får undervisa. 4 av 10 danslektioner är gjorda så snart är det nog helg igen. Hej och hå och kör på!

Öppet hus x 2

Igår hade vi öppet hus på Musikskolan. Det kom många barn och föräldrar som ställde frågor, provade instrument, dansade, fikade och anmälde sitt intresse för att börja hos oss. Det var fullt upp så 3 timmar bara försvann.

När vi var klara cyklade jag hem och fixade till mig innan det var dags att cykla till nästa öppet hus, nämligen hos Fredrik och Lisa. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute på altanen hela eftermiddagen och kvällen. En mycket trevlig kväll med god mat och fina människor.


Fredag

Veckan gick fort! Kanske var det för att vi var ute på skolorna. Det har gått jättebra och roligt var det:)

Bästa föreställningen var nog den allra sista som vi hade idag. Eleverna skrattade, klappade och tjoade och det smittar ju av sig. Det kom fram en tjej i 8-års åldern efteråt och sa "Vad vackert du sjöng Josefine. Var har du lät dig sjunga så? Jag vågar bara sjunga hemma." Jag blev lite rörd.

Lönen kom idag men den är redan borta för alla stora räkningar kom den här månaden. Kul! Det blir till att leva billigt till nästa lön.

Det blir en lugn kväll för imorgon har vi Öppet Hus så då blir det nog full fart och sen är det 30-års fest hos Lisa och Fredrik. Roligt att det rör på sig!

Bilden visar min fina outfit som jag dansat i denna vecka. Mina kollegor hade lite svårt att ta mig seriöst. Jag förstår dem! Men vad gör man inte för konsten;)


Showtime

Imorgon är det dags för Musikskolans lilla skolturne. Vi är 3 arbetslag som satt ihop ett litet program som vi ska åka runt på olika skolor här i Motala och visa upp samt göra reklam för våra kurser.

Mitt arbetslag består av 4 stråkmusiker, och så jag då som inte kan spela något stråkinstrument. Men jag ska dansa i två låtar och sjunga en låt. Lite nervös för sången men det gick bra på repet idag så det ska nog lösa sig. Roligt ska det bli i alla fall:) Det är Frida Amundsen's Closer om nån är nyfiken;)

Dags att försöka sova nu för klockan ringer 06.30 imorgon och sen väntar en dag med 4 skolkonserter. Godnatt!


Huvudvärk

Gick och la mig vid elva i hopp om att sova bort huvudvärken. Men inte då! Ipren tagen och kaffe på g. Hoppas verkligen det släpper så man orkar med en lång arbetsdag... Slut på gnäll och dags för frukost.


Ny hårfärg


Söndagssysslor

Med vardagen kommer också alla vardagssysslor som måste göras så det ska jag ta tag i idag: städa, handla och laga mat. Måste koreografera också och tänkte hinna med en långpromenad också för att inte träningsvärken ska bli värre. Bäst att jag dricker upp kaffet och sätter igång...


Musikaldans

Är hemma igen efter två roliga dagar i Stockholm.

I fredags mötte David upp mig på centralen och vi gick och käkade lunch och hann även med en fika innan han följde mig till Balettakademien.

Jag var lite nervös men det släppte när Martin Redhe Nord presenterade sig och vad vi skulle göra. Han sprudlade av energi och var så himla rolig. Efter en svettig uppvärmning ägnade vi 1,5 timme till att showa loss till musikallåtar. Åh!!! Det var så roligt! Det var precis min typ av dans och jag hängde med mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Var hög på endorfiner efteråt.

Mötte upp Lina vid Slussen och vi åkte hem till henne på Liljeholmen och lagade och åt mat, drack vin och pratade hela kvällen. Det var fint väder så vi kunde sitta på balkongen ända till halv tio. Härligt! Vi var tyvärr väldigt trötta så vid halv tolv gick vi och la oss och jag somnade som en stock.

Klockan hann bli nästan tio innan vi kom upp igår och käkade frukost. Sen gick vi en promenad runt sjön Trekanten. Det var mysigt. Lite kvavt men skönt med frisk luft och motion. Hann med en kort shoppingrunda i Liljeholmen också, handlade tränings/arbetskläder för drygt 800 kr! Fick Linas kryddiga linsgryta till lunch och sen var det dags att bege sig mot Balettakademien igen. 2 timmar svischade förbi i Musikalens underbara värld och jag ville inte att det skulle ta slut. Det är ett bra betyg på en danskurs:)

Idag har jag enorm träningsvärk men är fortfarande på strålande humör. Kommer leva länge på den här upplevelsen:)


Vardagen är tillbaka...

...och jag måste erkänna att jag trivs bra med det. Jobba, skämta med kollegorna, träna och leva ett ganska inrutat liv. Det passar mig:)

Har mycket att göra den här hösten så jag tror det kommer säga "svisch" så är det jullov.

Eleverna börjar inte förrän vecka 35 så nu får jag jobba dagtid och har gott om tid att förbereda lektioner, grupper osv. På fredag ska jag åka på danskurs i Stockholm vilket jag ser fram emot även om jag är lite nervös då jag inte varit elev på flera år. Ska bo hos Lina och Elias och det ska bli jättekul att ha lite tjejmys med Lina. Det blir inte så ofta. Återkommer efter helgen.


Sommarens tredje IKEA-besök

Igår mötte jag upp mamma och pappa i Linköping för ännu ett besök på IKEA. Denna gången slutade notan på 2700 kr och jag fick hem sängbord, kökslampa, spegel, tavla, tavellist och lite småsaker. Jag är mycket nöjd och tackar mamma och pappa för all hjälp:)


Så var semestern slut då...

7 veckors ledighet är över och imorgon är det dags att ställa klockan och bege sig mot jobbet igen. Jag har inte ångest men tycker att den här sommaren gått väldigt fort. Men jag har haft det jättebra och har kommit ner i varv ordentligt. Det ska bli roligt att träffa alla kollegor igen och komma in i rutiner. Imorgon blir det möte och läsårsgenomgång på fm och på em ska vi spela minigolf. Mjukstart på terminen:)


En helg i Halmstad

Det händer mycket i mitt liv just nu därav brist på inlägg. I lördags åkte jag ner till Jon och Venla i Halmstad. Venla hade planerat en överraskningsfest för Jon som fyller 30 om ett par veckor. Vi var ca 10 pers som gömde oss i vardagsrummet när Jon och hans tre kompisar kom hem och sen började vi sjunga "ja må han leva" när han närmade sig vardagsrummet. Överraskad blev han! Och glad! En mycket lyckad dag som innehöll häng på stranden, god mat och dryck och mycket trevligt sällskap. Gårdagen var seg men en cykeltur i Halmstad, en snabb visit vid Tylösand och en god middag framför OS blev det i alla fall. Tack Jon och Venla för en rolig helg!


RSS 2.0