Piteå-Luleå-Skellefteå-Piteå

Snacka om att jag har rest idag.
Var i Luleå på förmiddagen och fotograferades för Dans i Nords hemsida.
Köpte mig en lite konstig lunch: pommes från Max och ölkorv och körsbärstomater från Coop. Det var gott i alla fall och jag blev mätt. Tog sen bussen till Skellefteå och satt och gjorde vettiga saker under resan vilket gjorde att den inte kändes så lång (2 h 15 min). Väl framme i Skellefteå dansade jag med 3 barndansgrupper och nu är jag hemma i Piteå igen.

Har varit på bra humör hela dagen och jag tror att det härliga vädret är en bidragande faktor till detta. Sen är ju mitt jobb väldigt roligt trots att jag gnäller en del över resorna osv.

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och titta på tv tror jag, eller kanske läsa. Jag köpte pocketböcker i Luleå idag:)

Schema vecka 9

Snart har jag Sportlov och det ska bli så skönt, 3 arbetsdagar kvar. Jag har visseligen en del jag behöver göra då men jag kan göra det i min takt och även göra annat roligt. Så här ser min planering för kommande vecka ut:

Måndag: Fotografering för Dans i Nord i Luleå 11-12
Buss Luleå-Skellefteå (2 h), jobba i Skellefteå 16-18.30

Tisdag: Ev. träning på Korpen
Jobba i Arvidsjaur

Onsdag: Kompletera C-uppsatsen med Sara 10-12
Jobba i Skellefteå 16.30-20.00

Torsdag: Dansettornas föreställning "Djungeltrubbel" kl. 8.30 eller 10.15
Kompletera C-uppsatsen med Sara
Bodybalance 18.30-19.30

Fredag: Planeringsdag

Lördag: LEDIG

Söndag: LEDIG

Lördagkväll hos Saulesco/Carlsson

Hade en mysig lördagkväll framför tv:n igår med god mat, chips och dip, Melodifestivalen och film.
Precis i min smak:)
Kvällens middag: Stekt kyckling med klyftpotatis och morötter och tzatsiki.

Vi hejade på Linda Bengtzing. Hon var klart bäst igår och var så värd att gå direkt till Globen. Heja Linda!

Promenad i det fina vädret

Det är så himla fint och skönt ute idag. Solen skiner och det är nollgradigt. Det känns som vår.
Jag var ute på en timmes promenad och blev på strålande humör. Fotade lite också:
En liten blick över Piteå.


Vy över vattnet med Smurfit Kappa i bakgrunden (pappersbruket med den "fantastiska" doften)


Jag ville också vara med på bild och det blev väl sådär...

Zumba

I förmiddags testade jag Zumba på Korpen. Jag har som sagt varit lite skeptisk men jag lovade mig själv att prova innan jag säger något mer om det, och nu har jag provat och här kommer mitt omdöme:

För det första var vi inte mer än kanske 8 personer på passet vilket gjorde att energin var låg, enligt mig. Instruktören försökte peppa så gott hon kunde men det märktes att passet var nytt även för henne så hon hade fullt upp med att komma ihåg vad vi skulle göra. Själva passet var latinoinspirerat och hade ungefär samma upplägg som på ett Bodyjam-pass där det är nya steg till varje låt. Skillnaden var att i Zumba så gjorde man kanske två steg en hel koreografi vilket jag tyckte var långtråkigt och det var inte så varierande steg heller utan det var flera steg som återkom. Musiken var inget som föll mig i smaken heller. Det var inga roliga låtar och en hel del låtar hade ett tempo som jag inte tyckte passade till stegen. Det fanns dock några moment jag tyckte var roliga som till exempel när vi dansade zorba i olika tempon, kanske för att jag älskar Grekland:P Annars var detta inte att pass för mig. Jag fick inte den där kicken som jag vill få när jag går på pass och det var tyvärr inte någon utmaning för mig. Men gillar man att dansa och svettas men tycker det är svårt med koreografi så kan detta vara ett alternativ. Kanske att jag ger det en chans till någon gång framöver.

Så här såg pizzan ut

Glutenfri pizza med mozzarella, gorgonzola, chèvre och västerbottenost.
Toppad med färsk basilika.

Ändrade planer

Det blev ingen Zumba idag utan jag provar imorgon istället.
David och jag har gått en sväng på stan och håller nu på att göra pizza med fyra sorters ost. Mums! Tyckte att det verkade mysigare att umgås och äta gott än att träna en fredag som denna.
Återkommer med bild på pizzan och kanske något mer intressant att berätta.

LÖN

Idag har jag fått lön. Woho! Som jag har längtat! Saknar dock fortfarande pengarna från Skellefteå men de kanske kommer under dagen annars får jag klaga.

Ska snart åka till Boden och försöker vakna till liv. Det går sådär.

Har en väldigt lugn helg framför mig och det ser jag fram emot.

Dags att bortsa tänderna och sen åka.

Ha en trevlig dag!

Kaffe- bensin för vuxna (framför allt lärare)

Det var en lärare på en skola jag hade praktik på som sa det en gång när en elev frågade varför vuxna dricker så mycket kaffe?
Hon svarade att vi vuxna behöver det för att fungera. Precis som en bil behöver bensin så behöver vuxna kaffe.
Jag tyckte det var bra sagt och har lagt det på minnet. Så här sitter jag nu med en kaffekopp och bloggar. Kom hem från Boden för en timme sedan och håller på och betar av min "att göralista". Men jag kände att jag behövde en liten paus och KAFFE!

Jag har nästan alltid ont någonstans (kanske för att man har ett fysiskt yrke?) och idag eller egentligen de senaste dagarna har jag haft ont i min högra ljumske. Det är inte träningsvärk för det känns inte så här utan det började med att det kändes som en liten sträckning. Den känslan försvann dock så jag har kört på som vanligt men idag har det övergått till att svida. Nästan som nåt har legat och skavt emot en lång tid men det syns inget så det kan det inte vara. Kanske är nån överansträngning eller nåt. Det går nog över. Kanske ska vara lite vaksam ändå.

Min plan är i alla fall att gå på Bodybalance ikväll och se hur det känns. Känns det ok så tänkte jag prova på Zumba imorgon. Måste säga att jag är ganska skeptisk men jag vill inte uttala mig för mycket innan jag provat. Det kanske är jätteroligt. Tänker dock bara på den fåniga reklamen på tv som enligt mig inte lockar att prova Zumba utan snarare skrämmer bort en. Vi får se hur det blir helt enkelt lite beronde på min ljumske. Nu ska jag sluta tjata om den för det är ju faktiskt inte ett dugg intressant att läsa om.

Tack och hej så länge!

Onsdag

Har varit i skolan med Sara och kollat vad det är vi ska komplettera i uppsatsen. Det tog en stund för oss att förstå vad det var vi ska ändra men nu tror jag att vi vet. Nu gäller det bara att få tag på rätt litteratur och sätta sig och skriva igen. Det ska vi göra nästa vecka. Det är nog inte så mycket som tur är.

Jag har haft en effektiv timme nu då jag har fixat en matlåda till ikväll, packat i ordning alla saker samt sökt sommarjobb. Snart dags att bege sig mot bussen till Skellefteå.

Kan meddela att det är varmare här nu. Bara -18. Snart vår, eller?

Schemat rubbat

Eftersom vi måste jobba med C-uppsatsen imorgon förmiddag så måste jag planera om mitt schema lite. Hade nämligen tänkt vara duktig och koreogrefera, planera lektioner och göra andra "jobbsaker" innan jag ska åka och jobba imorgon men det hinner jag ju inte. Har fixat en del nu ikväll istället men känner att nu är det dags att lägga ner och gå och lägga sig istället. Jag får se till att vara sjukt effektiv den "dötid" jag har i Skellefteå imorgon så löser det sig nog.

Här är mitt schema för de närmsta dagarna för de som är intresserade (ni som inte är intresserade får se det ändå):

Onsdag: 10-13 C-uppsats-jobb på Kåren med Sara
14.05 Buss till Skellefteå
16.30-20.10 Jobba'
20.30-21.15 Planering/koreogreferande
21.35 Buss hem till Piteå

Torsdag: 8-13 Jobba i Boden
Jobba hemma med diverse
18.30 Bodybalance

Fredag: 8-11 Jobba i Boden
Jobba hemma med diverse, handla, laga mat
17.15 Zumba

Lördag: LEDIG!!!!! WOHO!!!!! (ev. Tre Kronor-marathon med Sara)

Söndag: 12-18 Jobba i Byske

Nej dags att söva datorn och sen mig själv.
Godnatt!
2011-02-22 @ 22:50:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


5 veckor efter inlämning...

...får vi resultatet på den evigt hatade uppsatsen:

Examensarbetet är nu examinerat och visar på många goda kvaliteter men uppfyller dock inte alla kriterierna för godkänd. Er text behöver utvecklas och följande förbättringar bör genomföras för att arbetet ska godkännas enligt nedanstående betygskriterier.

  1. Hur har ni kommit fram till ert resultat? Hur har ni jämfört och analyserat som ni säger er göra? Utveckla er text och beskriv hur ni har bearbetat, analyserat och tolkat intervjuerna med koppling till metodlitteratur. Undvik att placera rådata av intervjuerna som bilaga.

AH! Vad trött man blir. På nåt sätt kände jag det på mig med tanke på att vi inte haft något flyt med denna uppstas överhuvudtaget men en del av mig hoppades ändå att allt strul skulle vara över nu, men icke!


Både Sara och jag är överens om att fixa till detta så fort som möjligt så imorgon kl.10 tar vi tag i det. Förhoppningsvis är det inte jättemycket som behöver göras. Tyvärr får vi ju inte hjälp av vår handledare (eller ska jag vara glad över det kanske?) så vi får fixa det på egen hand men men. Bara att kämpa vidare!

 

2011-02-22 @ 22:37:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


5-åringar...

Igår satt de och pratade om vad de ska bli när de blir stora:

Flicka 1: Jag ska bli polis så jag kan hitta min apa som är borta.
Jag: Jaha, vad bra.
Flicka 2: Jag ska bli balettdansös.
Flicka 3: Jag ska bli frisör.
Flicka 4: Jag ska också bli frisör eller polis.
Flicka 5: Jag ska jobba som smink.
Jag: (biter mig i läppen), Jaha ok.
Flicka 1: Jag ska också jobba som smink och sen som polis.
Jag: Vad spännande!

Jag undrar hur man gör när man jobbar som smink?
2011-02-22 @ 11:19:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagssnygg

David och jag uppfann ett nytt uttryck igår: "Söndagssnygg".
Detta kom till när jag fick ett av mina knäppa ryck och gjorde ett konstigt hopp och gjorde tummen upp vilket David då härmade och sa "söndagssnygg". Jag vek mig av skratt! Låter inte alls kul när jag försöker beskriva men när ni får se det så tror jag att ni också börjar skratta.

Vi hade söndagsmys här igår. Jag kände mig rätt hängig när jag kom hem från jobbet eftersom jag gått och blivit förkyld och tog en lång varm dusch medan david fixade middag: Pommes med kryddig korv och en supergod sås. Mums! Vi satt framför tv:n och åt och tittade på filmen Crash. Den var ganska obehaglig men mycket bra. Vi avslutade kvällen med att titta på någon brittisk serie och åt nachos och guacamole. En toppenkväll! Fler sådana!

Idag är det måndag och jag jobbar eftermiddag i Skellefteå. Har lite småfix att göra här hemma innan dess men jag tar det lite lugnt. Hoppas vi får resultatet på C-uppsatsen idag. Vi skulle fått veta senast i fredag men så går ju vi på LTU så det fick vi ju inte...
2011-02-21 @ 09:44:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Moulin Rouge

Sara och jag var som fjortisar innan showen och fotde varann i olika kläder och poser.
Här är resultatet av detta:
Så här såg Sara ut innan vi började fixa oss i ordning...


...och så här såg jag ut innan.


Lady Marmelade-outfit


El tango de Roxanne-dansare.


Can can


Can can


Sparkling diamonds


Sparkling diamonds


Det blev en lyckad kväll igår. Genrepet gick inte alls bra men showen gick toppen och blev en succé. Det är ju så roligt att stå på scen:)

Och visst var vi fint klädda?

2011-02-19 @ 15:59:52 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sammanfattning av veckan

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen de senaste dagarna men nu är jag här igen.
Tänkte göra en kort sammanfattning av veckan som varit. Börjar med onsdag eftersom tisdag var senaste dagen jag skrev här.

Onsdag: Pysslade hemma och plenerade lektioner på förmiddagen. Åkte till Skellefteå och jobbade mellan 16.30-20.00. Var hemma i Piteå kl.23 och duschade och gick och la mig. Dagen slut!

Torsdag: Klev upp vid sex och åkte iväg till Boden. Undervisade mellan 8.30-13.00. Det var -30 hela dagen! Åkte till Luleå och hade möte med de andra danslärarna i dansmatteprojektet. Kom hem och åkte sen till skolan och repade Moulin Rouge. Åkte hem igen och käkade. Körde David till skolan. Hem återigen och duscha samt fixa det sista inför Moulin Rouge. Pratade med Liz i telefon, en av dagens höjdpunkter:). Käkade chips och dip med David och gick och la mig vid halv tolv.

Fredag: Uppe klockan sex och åkte till Boden och jobbade mellan 8.00-11.00. Åkte till skolan och käkade lunch med Sara innan vi åkte ner på stan och handlade mat och annat nödvändigt inför kvällen. Var hemma vid två och la mig i soffan och somnade på två röda. David kom hem vid tre och vi drack kaffe samtidigt som jag målade naglarna och åt godis. Multitasking! Iväg till skolan för genrep kl.16.30 och  efter det hem till Sara och äta samt fixa i ordning oss. Klockan elva var vi på skolan och vid midnatt showade vi:) Det var så roligt! Det kommer ett inlägg senare om detta samt bilder.

Nu ska jag strax iväg till Kåren och rigga ner efter gårdagens show.
2011-02-19 @ 11:30:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemmastudio

Jag har kanske nämnt tidigare att vår klädkammare även fungerar som inspelningsstudio. Så en tisdagkväll som denna, medan jag sitter och tittar på tv på låg volym (med datorn i knät), står David i klädkammaren och sjunger medan Tony sitter vid datorn med hörlurar och spelar in det hela. Det låter bra kan jag säga:)

Har annars varit en ganska vanlig tisdag. Jag har jobbat i Arvidsjaur och är väldigt stolt över att jag lärt mig alla namn i den första gruppen. Det är för övrigt en jättehärlig grupp som ger mig energi och får mig att älska mitt jobb:)

Igår var 5-åringarna på hugget igen och kläckte ur sig roliga saker:

Jag: ...11, 12, 13 st med mig är vi idag.
Flicka 1: Min pappa är 13.
Flicka 2 och 3: Min pappa med!
Jag: (biter mig i läppen för att inte skratta) Jaha, där ser man.

Vi gör en namnlek och klappar igång kroppen lite.

Jag: Nu kommer jag sätta på musik och vad händer då?
Flicka 4: Vi ska springa bullrer om huller.
Jag: Ja just det. (skriver ner bullrer om huller på papper så jag ska komma ihåg det:P)
Flicka 4: Vad skriver du?
Jag: Jag skriver ner en sak som jag måste komma ihåg.
Flicka 4: Varför då?
Jag: För att jag glömmer så fort.
Flicka 4: Ok. Ska vi springa nu?

Jag säger det igen. Barn är roliga!
2011-02-15 @ 21:06:11 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Alla hjärtans dag kom och försvann lika fort

Blev inget alla hjärtans dag- mys hos oss. David bakde i ju för sig scones på morgonen som vi åt till frukost vilket gjorde att jag fick dåligt samvete att jag inte gjorde nåt. Så när jag var och handlade slank det ner några fina chokladbitar som jag la på ett litet brev på diskbänken till honom. David gick hemifrån strax efter tio och sen såg vi inte varann förrän jag kom hem vid 22.15 och då var båda så trötta att vi gick och la oss. Så var det med den dagen!

Efter jobbet igår var jag på Musikhögskolan och repade Moulin Rouge. Det var första repet tillsammans med musiker och det gick förvånansvärt bra tycker jag. Det enda som känns lite jobbigt att jag inte kan vara med och repa förrän genrepet på fredag och då blir det första gången på scenen och allt vad det innebär. Men det löser sig nog.

Nu är jag ensam hemma igen för David är studentambassadör på en utbildningsmässa här i Piteå och när han kommer hem är jag i Arvidsjaur. Sambolivet är för härligt. Eller?
2011-02-15 @ 09:15:48 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Melodifestivalen och sockerchock

Vad ska man säga om Melodifestivalen igår? Låtarna var överlag urusla, programledarna otroligt överdrivna, de "roliga" inslagen innan bidragen var inte roliga och varför skulle Christer Sjögren vara med och sjunga? Ah!
Jag, David, Tony och Emelie satt och dissade nästan allt men det hör ju själva tävlingen till också. Man ska ha mycket åsikter. Bäst igår tyckte jag utan tvekan var Christian Waltz och han hamnade på en ynka 5:e plats. Sämst är svårare att säga men jag måste nog säga Babsan och tätt efter Anniela med den hemska Elektrisk-låten som var så snodd från Leila K. Är det lagligt?

Att Sanna Nielsen skulle gå vidare till final förstod man innan man ens hört låten eftersom det är Sanna Nielsen. Melodifestivalen är oftast väldigt förutsägbar. Brolles låt var inget speciell men helt ok när jag hörde den andra gången och det var ju helt klart bättre att han gick vidare till Globen än någan va de andra bidragen. Synd bara att Christian inte fick vara med. Det förtjänade han.

Samtidigt som vi satt och gnällde över denna musiktävling åt vi en massa. Chips, dip, godis och coca cola till detta. Det får jag lida för idag. Min kropp har hamnat i nån sorts sockerchock. Inte så konstigt med tanke på att jag inte ätit sötsaker på ett par veckor. Nu ska jag låta bli ett tag igen så kroppen återhämtar sig.

Vi spelade ett roligt spel på Playstation igår också. Buzz- The ultimate musicquiz som gick ut på att svar på musikfrågor snabbast och så fick man olika poäng osv. Det handlade dock mest om tur för man fick chansa väldigt mycket. David vann alla tre gånger.

Idag är det söndag och jag ska till Byske och jobba. Tidningen Norran kommer och gör reportage så jag ska försöka visa mig från mitt bästa jag. Men innan jag åker ska jag äta. Det får bli någon slags brunch tror jag.

Slutbabblat för nu. Over and out.
2011-02-13 @ 09:44:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ledig dag?

Det är lördag idag och min enda jobbfria dag i veckan så vad gör jag idag?
  • Gick upp halv nio och åt frukost med David.
  • Gick till skolan och repade inför fredagens Moulin Rouge mellan 10-12
  • Gick ner på stan och köpte lite detaljer till företsällningen samt handlade mat
  • Åt lunch och diskade samt städade badrummet
Nu är klockan strax halv tre och jag har tänkt att hinna med detta innan kl.18 då jag tänker ta ledigt för resten av dagen:
  • Koreografera klart till mina vuxengrupper
  • Dammsuga
  • Göra lite styrkeövningar+ stretcha
  • Fundera/koreogrefera till grupperna i Boden
  • Duscha
Ikväll kommer Tony och Emelie hit och vi ska frossa i godsaker och titta på Melodifestivalen.
Bäst att jag sätter lite fart så jag blir klar i tid.

Trevlig helg!

Magknip

Det är fredageftermiddag och jag sitter och är ynklig eftersom jag har magknip. Jag hatar verkligen att ha ont i magen! Tror det var Sara jag diskuterade det med som hade samma åsikt som jag om att lite huvudvärk kan man stå ut med men magont gör att man blir så handikappad. Förmodligen är det stressrelaterat. Har legat och vilat och sovit en stund tror jag men det har inte gett med sig. Suck och pust!

Fredag betyder Boden i min kalender så där var jag mellan 8-11. Jag har verkligen börjat gilla det här med dansmatte och både eleverna och lärarna verkar uppskatta det. Synd att det bara är ett par gånger kvar.

Har hunnit med att handla och koreograferat en cirkusdans till "mina" 5-åringar. Började även på en koreografi till vuxengrupperna men magonten tog över. Nu ska jag kurera mig med te och se om det hjälper.

Lång dag

Jag åkte hemifrån kl.7.00 och kom hem kl.20.00. Det kallar jag lång arbetsdag. Det har dock inte varit så jobbigt som jag trodde utan det har varit roligt och tiden har gått fort. Jag började i Unbyn i morse, där det var -25.5 grader för övrigt, och den klassen är duktiga. Vidare till Heden som är en stor och ganska högljudd klass men idag var dem mycket lugnare och lektionen flöt på bra. Sista klassen var på Sanden och dem eleverna är en liten utmaning men idag hade vi roligt ihop. Det går så mycket lättare när man börjar "lära sig" hur eleverna funkar.

Hade lite dötid i Boden och gick runt på stan men det var så kallt så jag satte mig på ett café och drack te och läste en tidning. Klockan 15 hade vi möte och bestämde datum för föreställning av dansmatteprojektet och vi fick även träffa några musiklärare som ska vara med och spela. Det kommer nog bli bra.

17.30 var jag tillbaka i Piteå och åt middag på Kåren innan vi repade Moulin Rouge 18-19.30. Nu börjar danserna sitta men vi behöver öva lite till så det blir toppen.

Nu sitter jag i soffan och dricker te och väntar på att åka och hämta David.

Naprapaten

Idag var jag hos en naprapat här i Piteå som fick behandla min rygg. Tydligen hade jag en utbuktning i ländryggen som beror på en låsning kring bäckenet som i sin tur beror på mina korta sätesmuskler (rumpmuskler).
Han tryckte, behandlade med ström och knakade till lite så nu ska det förhoppningsvis bli bättre. Jag fick order om att ta det lugnt idag och inte dansa så jag får vara en pratande icke fysiskt aktiv danslärare ikväll. Det blir en prövning. Jag måste också bli bättre på att stretcha "sätet" och det vet jag ju om men det gör ju så in i h-vete ont! Men det är väl bara att pina sig själv och kanske bli lite vig på köpet samt slippa dessa problem med ryggen.

Nu har jag två tvättmaskiner att ta reda på innan det är dags att fixa mat och förbereda sig för jobb i Skellefteå.
Tack och hej!

Du är en människa som lyser upp världen

Den fina kommentaren fick jag på min statusuppdatering på Facebook igår när jag skrev om att ingenting känns roligt. Thip som jag läste ihop med i Linköping skrev då: "du kommer att må bättre snart för du är en människa som lyser upp världen." Den kommentaren värmde verkligen och har gjort att jag känt mig på bättre humör idag. Tack snälla Thip!

Denna tisdag har jag spenderat i Arvidsjaur där jag haft 5 danslektioner. Det gick bra och var roligt. Gick en kort promenad när jag hade rast och då blev jag stoppad av en journalist från lokaltidningen. Hotellet i Arvidsjaur (tror bara det finns ett i annat fall det stora) har funderingar på att starta en strippklubb och ville ha åsikter om vad lokalbefolkningen anser om det. Jag blev lite paff och sa att jag inte tyckte det verkade vara en bra idé. Journalisten berättade vidare att hotellchefen trodde att det skulle göra att de fick fler gäster och då sa jag att det måste finnas andra sätt att få fler gäster till ett hotell än att starta en strippklubb. Tydligen hade lokalbefolkningen svarat väldigt olika och några tyckte att det var en rolig idé. Ja vad ska man säga.

Josse funderar

Jag har inte varit på humör idag. Tror att det är en kombination av trötthet, stress, brist på solljus och kanske lite PMS. Jag och Sara har gnällt en massa för varann och det känns alltid lite bättre att få gnälla ihop med någon. Vi kom fram till att denna långa vinter inte passar oss. Vi längtar redan nu efter sol och värme och då är det ju ca 2,5 månad kvar. Suck och pust!

När vi var på skolan och repade i förmiddags började vi prata om sommaren och framtiden. Allt är så osäkert, man har ingen aning om var man kommer bo och göra om ett år till exempel. Det känns lite jobbigt men samtidigt spännande. När det gäller sommaren har vi idéer om att hålla i danskurser så vi slipper jobba hela sommaren i äldrevården. Vi får väl se om det går att få till. Är väldigt sugen på att gå en kurs i Simonson och yoga i Stockholm i sommar också. Vill även ta mig utomlands. Det gäller att spara pengar om jag ska få till detta....

Schema vecka 6

Kommer ha två väldigt fullspäckade veckor framför mig så som vanligt har jag försökt strukturera upp allt så jag har koll. Mycket tid går till resande...

Måndag: 10-12 Dansrep med Sara
14-20 Jobba i Skellefteå (restid=2 timmar)

Tisdag: 8-18 Jobba i Arvidsjaur (restid=3,5 timmar)

Onsdag: Ev. tvätta, träna på Korpen och planera lektioner
14-23 Jobba i Skellefteå (restid=2 timmar)

Torsdag: 7-13 Jobba i Boden (restid=2 timmar) , möte??
18-? Dansrep

Fredag: 7-12 Jobba i Boden (restid=2 timmar)
Träna på Korpen+ planera

Lördag: 10-? Dansrep

Söndag: 12-18 Jobba i Byske (restid=2 timmar)


Davids födelsedag

Igår fyllde David 26 och det firade vi. Jag började med att fixa frukost på sängen och sjunga "ja må han leva" samt ge honom presenter. Det blev uppskattat:)

Trots att det var lördag så skulle vi båda till skolan på olika uppdrag så vi pulsade oss dit. Det var lite kämpigt eftersom jag fått ont i ryggen och är förkyld. Var lite orolig att jag inte skulle kunna dansa men det gick ganska bra. Repade inför Moulin Rouge och jag och Sara koreograferade en dans på en halvtimme. Vi är ett toppenteam!

Vid tolvtiden skyndade jag mig iväg för att handla det sista och fixa allt hemma. Det tog sin lilla tid att göra tre pajer, städa, pynta, duka, duscha, sminka sig mm. Men jag hann i alla fall i tid och vid halv fyra kom Nathalie Bertilsson, Isabelle Andö och Paulin Thorsell hit och hade med sig en jättefin tårta. När David kom hem strax efter fyra stod vi i hallen med tårtan och sjöng. Han blev överraskad och väldigt glad:)
Resten av dagen och kvällen droppade folk in och grattde och vi åt mat, tårta, godis mm och pratade.
En mycket lyckad dag!

Snöiga fredag

Jag är så less på all denna snö! Den är bara i vägen. Det tog en kvart för mig att få bort all snö och is från bilen i morse sen var det halt och fullt med snörök på motorvägen och när man ska parkera nånstans ser man inget eller får inte plats för alla snöhögar. Det räcker med vinter nu. Jag vill ha vår och värme!
Det var dagens gnäll:P

Har haft två bra arbetsdagar i Boden nu torsdag och fredag med olika klasser som har skött sig och varit duktiga på det vi gjort. Man blir ju lite stolt som lärare faktiskt:)

Nu håller jag på och förbereder på olika sätt inför imorgon då min kära sambo fyller år. Har lite kvar att fixa med men kan ju inte skriva vad eftersom han kanske läser detta. Ska fika med Sara senare också för det hann vi inte med igår.

David och jag ska lyxa till det ikväll och gå ut och äta på 1906 (Piteå Stadshotell). Han har ett presentkort på 500 kr så vi kan äta gott utan att betala en massa. Ska nog till och med unna oss en efterrätt. Imorgon upphör vårt sötsaksförbud också. 5 veckor har vi låtit bli godis, chips, coca cola, glass, fikabröd mm. Jag är förvånad över att det gått så bra. Imorgon kommer vi nog frossa men sen ska jag försöka hålla mig från detta. Man mår ju faktiskt mycket bättre. Men som David brukar säga så får det inte gå till överdrift utan man måste unna sig själv att njuta av livets goda. Så det ska vi göra imorgon och ikväll. Slutbabblat om detta.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Fullspäckad dag

Igår var en bra dag på jobbet. Hade tre lektioner afro/jazz i Skellefteå med duktiga elever som gav mig energi.Blev på bra humör och dessutom pigg vilket gjorde det väldigt svårt att somna när jag kom hem. Sånt man får ta när man har ett fysiskt och roligt jobb.

Klockan är nu kvart i sju på morgonen och jag ska snart åka till Boden. När jag kommer hem har jag en hel lista med saker jag måste göra. Får se om jag hinner med allt. En fika med Sara ska definitivt hinnas med i alla fall. kanske även träna på Korpen ikväll.

Hoppas ni får en bra dag!

Heldag i Arvidsjaur

Åkte till Arvidsjaur redan vid åtta i morse eftersom jag skulle hålla i workshop men två st årskurs 3.Kom dit med andan i halsen och eleverna satt och väntade, lite pinsamt men jag skyller på att det var halt på vägen. Det var härliga elever och hela dagen flöt på jättebra. Det var några tjejer som sjöng en tack-sång till mig innan de gick. Då blev jag lite rörd. Väldigt gulligt!

Hade en lång lunchpaus så då gick jag åt pommes och grillkorv på Scan. Det var inte så speciellt gott men jag blev mätt och för att bara kosta 25 kr var jag nöjd. Mycket trevlig personal också.

Tog en promenad också innan jag satte igång med eftermiddagsgrupperna och passade på att fota lite.

De här fina älgarna i trä står utanför Medborgarhuset där jag jobbar.
Man vet att man är i Norrland när det står ett gäng sparkar parkerade utanför porten.


Arvidsjaurs kyrka


Den lilla bilen jag körde idag.

RSS 2.0