Torsdag igen

Dagarna bara springer iväg och nu är min längsta och jobbigaste dag över. Är inte lika trött idag som förra veckan men det ska bli skönt med helg så man kan vila upp sig. Har haft väldigt energikrävande lektioner idag. Oftast får man energi av eleverna men inte alltid. Idag har det funnits riktiga energitjuvar och jag var tvungen att bli riktigt arg för att få det att fungera. Ni som känner mig vet att jag inte blir "riktigt arg" ofta men när jag väl blir det så verkar det ha effekt för efteråt fungerade det bättre.

Sitter nu och slötittar på Idol och dricker päron-MER för det var jag jättesugen på av någon anledning.


Roligt klipp!

http://youtube/NMMFSCMR0Dc

Godmorgon!

Gick upp kl.06.20 för att kunna vara på Korpen kl.7.00 och träna Bodybalance. Har lite träningsvärk från igår och balansen var inte på topp men det kändes bra efteråt.

Nu har jag ätit frukost och druckit alldeles för starkt kaffe och är redo för dagens aktiviteter. Känner mig väldigt hurtig!

Funderar mycket på framtida jobb osv. Känner att jag inte orkar fortsätta med den jobbsituation jag befinner mig i nu men vet inte riktigt hur jag ska få till det bra. Helst av allt skulle jag vilja flytta söderut, typ Linköping, och få ett heltidsjobb där men det är ju inte så lätt. Just nu eftersöks inte så många danslärare men jag får ligga i lite och ligga steget före och sälja in mig själv så kanske någon nappar. Fick ett litet jobberbjudande här i Piteå också som tåls att fundera på...

Strömavbrott

Igår hade jag tvättid kl.8 så tio i åtta tog jag hissen ner i källaren. Precis när jag öppnar hissdörren och kliver ut så blir allt svart. Strömabbrott! Hade jag varit 2 sekunder långsammare hade jag fastnat i hissen. Ibland ska man ha tur. Strömmen var borta i 40 minuter och jag kände mig helt handikappad. Ingen tv, inget kaffe, ingen musik, ingen dator och inga lampor. Tände värmeljus och satt i soffan och åt fil och flingor. Ute blåste det storm och regnade vilket kanske var orsaken till strömavbrottet.

Tvättade och fixade med lite av varje här hemma och var sen på Functional moves på Korpen. Det var premiär för det passet och det var ganska mycket folk. Mycket ben och bål-styrka i ett högt tempo och det gillade jag.

Lektionerna i Byske gick bra men jag fick höja rösten lite för många gånger. Koncentrationen var inte på topp varken hos mig eller barnen och det märktes.

Kom hem och var frusen så efter att ha ätit middag kröp jag ner i badkaret med tända ljus och lugn musik. Skönt!
Drack lite te och gick sen och la mig i en nybäddad säng.

Bloggar i bussen

Är på väg hem från Skellefteå och är jättehungrig. Försöker att sysselsätta mig så jag tänker på nåt annat.
Blogga är dock inte det lättaste för vägen är ojämn så ibland hoppar fingrarna till fel tangenter.

Mina elever var supergulliga idag också så det var en rolig arbetsdag:)

Har även fått hälsa på Tyson, en supergullig hund som Pia och hennes kille tar hand om. Han verkade gilla mig och såg förnärmad ut när jag gick. Han morrade också åt sin egen spegelbild vilket var otroligt underhållande:)
Kolla in Pias blogg för att se hur han ser ut.

Planerande

För att få mitt liv att gå ihop så krävs det otroligt mycket planering. Både privat och i jobbet. De som känner mig vet att jag gör att-göra-listor dag för dag samt en lättöverskådlig veckoplanering som jag försöker hålla mig till så jag ska hinna med allt jag vill och måste.

Förra veckan fick träningen ge vika för att jag var så sliten men denna vecka ska jag ta nya tag. På tisdag börjar de med Functional moves på Korpen och det har jag sett fram emot. Provade det en gång på Hälsomagasinet (Nypan) och hade träningsvärk en vecka efteråt. Jag gillar när det är jobbigt. Ska även försöka gå på Bodybalance och ev step och core på fredag.

Imorgon är planen att åka till jobbet tidigare för att koreografera innan mina lektioner men innan dess måste jag laga mat och fixa lite här hemma. Dt gäller att jag inte ligger kvar för länge i sängen....Dags att sova nu då kanske.

Jägarna 2

Väldigt välgjord film. Jag kan absolut rekommendera den. Satt på helspänn nästan hela tiden. Kan varna för lite magstarka scener. Jag är inte den som är känslig men jag var glad att jag inte åt på nåt vissa gånger.
Peter Stormare och Rolf Lassgård var toppen!


Söndagen den 25 september

Vaknade med huvudvärk vid halv åtta men somnade om och gick upp vid halv tio utan huvudvärk:)

Har packat upp sakerna jag köpte igår, dammsugit och handlat mat. Nu håller jag på och fixar lunch (pommes och korv i ugnen) och sen ska jag ta mig ut på en liten uppfriskande promenad. Det regnar ju faktiskt inte idag så det gäller att passa på att vara ute. Kl.17.15 ska David och jag gå och se Jägarna 2 på bio. Hade tänkt gå igår men det var fullbokat och lika tur det kanske med tanke på hur trötta vi båda var.

Det är vad som händer i mitt liv idag. En ganska lugn och behaglig söndag måste jag säga:)

IKEA

Igår steg jag upp vid sju och huttrade medans jag cyklade iväg till Kåren. Där kom en buss och hämtade upp oss "pigga" shoppingentusiaster och körde oss till Haparanda. Jag sov större delen av ditresan så tiden gick fort.
Framme i Haparanda så slog jag följe med Sofia, Kristin (danslärare år 3), Linus och Alex och vi startade med fikapaus och toalettbesök. Väl inne på IKEA var det massor av folk vilket gjorde att jag ganska snart tappade bort mitt sällskap och blev less pga trängseln. Jag fick i alla fall tag på det jag skulle och återfann även mitt sällskap så vi kunde äta lunch ihop. När vi lastat in alla våra saker i bussen tog vi en sväng på Skopunkten och Candy World. Det var nog den största godisaffären jag varit på nån gång. Tur att vi inte hade så mycket tid på oss för då hade ju kunnat handla hur mycket som helst.

Bussen hem gick kl.16 och alla var i tid! Jag är förvånad! Dumpade de stora sakerna hos Marre och ska hämta dem när jag har bil. Släpade två stora IKEA-påsar på cykeln hem och var helt slut när jag var framme. Åt middag med David och sen blev det inte så mycket med resten av kvällen.

Här är lite saker jag köpte:

Fredagsmys

Efter jobbet i fredags var jag och drack kaffe på Waynes med Danne och Anders Winterstam. Vi hade en lång diskussion om namn, vilka namn som inte är ok att döpa sina barn till. Exempel på detta är Emil- Alf, Bengt och Margot. Kom på hur många som helst men just nu står det still i huvudet på mig.

På kvällen var Marre här och vi åt middag och tittade på Muriels bröllop. Mycket trevligt:)
Vi hade tänkt äta tacos men var för trötta för att hacka grönsaker (då är man trött på riktigt) så det blev grillad kyckling, stekt aubergine och tsatsiki. Mumsigt!

Barns tankar

Detta hörde jag av två tjejer på lågstadiet efter en lektion då vi dansat till "Beat it" med Michael Jackson:

Flicka 1: "Jag tycker inte om Michael Jackson för han tog massa konstiga sprutor."
Flicka 2: "Men det var ju för att han var sjuk."
Flicka 1: "Ja men han såg så läskig ut och så var han lite konstig också."
Flicka 2: "Men han var ju sjuk och du vet ju att man inte är som vanligt när man är sjuk."

Sömnlös natt

Har sovit ca 4-5 timmar i natt. Inte ok! Jag behöver i alla falla 8 timmars sömn för att må bra och orka med. Har vridit och vänt på mig och haft jättesvårt att komma till ro. Var snorig i natt också men det är bättre nu. Avbokade Bodybalance och sitter nu i stället och dricker te framför Nyhetsmorgon. Ska försöka sova lite sen så jag orkar med jobbet senare.

Lotta har åkt härifrån nu så det känns lite tomt här och lägenheten känns jättestor (27 kvm). Det har varit trevligt att ha henne här. Hoppas hon kommer tillbaka vecka 44.

Två bebisar har kommit till världen denna vecka. I måndags fick min kusin Terese en liten flicka och igår (tror jag) fick Thess och Pär också en liten flicka. Stort grattis till er! Hoppas jag får se underverken in real life snart.

Vecka 38

Helgen bara sprang iväg och nu är det måndag och ny vecka igen.

Sitter på bussen på väg till jobbet och tittar ut över träden som börjar bli sådär höstigt gula och fina. Ska förresten ha temat Hösten med mina 5-6åringar idag. Har varit ambitiös och plockat ihop lite löv, rönnbär, nypon och svampar att visa och prata lite om. Hoppas det blir bra.

Imorgon är det Byske som gäller och då ska jag köra afro med dem vuxna. Det ska bli roligt att skaka loss och svettas ordentligt:)

Onsdag har jag tänkt köra lite lyrisk jazz/modernt med mixdansgrupperna och afro med vuxengruppen. Koreografierna är inte klara men jag har lite idéer i alla fall. Jag hinner nog få ihop lite i alla fall.

Torsdag är min LÅNGA dag i Glommersträsk och Arvidsjaur och jag har en del planering att göra där men det är ju flera dagar kvar...och sen avslutar jag arbetsveckan i Moskosel på fredag som vanligt.

När det gäller träning har jag tänkt hinna med dessa pass:
Styrkemix tis 11.30-12.30
Bodybalance ons 7.00-8.00
Step fre 16.30-17.00
Bodybalance sön 18.00-19.00

Får se om jag får ihop det med jobb osv men allt går om man planerar bra.

Tack för mig!

Fina söndag

Solen skiner och det är en sån där superfin höstdag. Man blir på bra humör då:)

Tyvärr har jag en alldeles för lång att-göra-lista att ta i tu med men Lotta och jag ska i alla fall gå ut på en promenad lite senare.

Ska också bli bjuden på pannkakor av David (han är en av få som kan göra goda gluten-och äggfria pannkakor), och träna Bodybalance. Bäst att jag tar tag i listan nu.

Trevlig söndag!

Övernattning i Arvidsjaur

Har installerat mig i "konstnärslägenheten" i Arvidsjaur som kommer vara mitt hem varje tors-fre. Den är större än min lägenhet och det finns allt jag behöver. Till och med tre sängar ifall nån vill följa med nån gång:P

Det har varit en kämpig dag idag. Jag åkte hemifrån halv sju i morse och slutade jobba för ca en timme sedan. 5 lektioner utspridda över hela dagen är lite jobbigt men det är bara att bita ihop. Det har ändå gått ganska bra men jag känner att jag är på väg att bli förkyld för det ömmar lite i kroppen och halsen kittlar. Har nyst lite oroväckande många gånger nu på kvällen också. Det blir till att ta det lugnt i helgen.

Regnet det bara öser ner...

...så blöt blir man när man går ut men inte mycket att göra. Bara att klä sig rätt och vara ute så lite som möjligt.

Är jätteseg idag. Tror att det beror på att jag sov dåligt i natt, tränar mycket och äter för dåligt. Måste bättra mig!

Sitter och dricker kaffe nu och ska snart bege mig mot bussen till Skellefteå. Ska försöka att planera lite under resan men oftast brukar jag ju kunna slumra till och eftersom det är grått och regnigt och jag är trött så är nog risken att detta sker idag också. Skärpning Josse!

Jaha, det var ju ett spännande inlägg. Inte! Men nu vet ni hur jag har det. Hoppas alla ni läsare har det bra.
Stor kram!

Internet på bussen

Sitter på bussen på väg hem till Pite. Bussen har gratis internet vilket jag gillar skarpt för tiden går mycket fortare när man kan leka med datorn.

Det har varit en bra dag på jobbet idag. Barnen var glada och duktiga och tiden bara sprang iväg.
Nu är jag jääätttehungrig och i stort behov av en dusch men det går ju att ordna när jag kommer hem.
Det blir tacos tillsammans med Lotta, som är min inneboende till den 22 sep, och Idol och Svenska Hollywoodfruar skulle jag tro.

Hoppas ni har en trevlig måndagkväll.

Veckans planering

Då var det måndag igen. Veckorna bara springer fram.

Jag ska snart packa ihop mina saker och åka till jobbet i Skellefteå. Tänkte försöka koreografera lite och planera innan jag har mina lektioner för jag är så dålig på att göra detta hemma. Det blir lätt att jag fastnar vid datorn eller tvn istället.

Imorgon ska jag tvätta, ev träna på Korpen och laga matlådor innan det är dags för jobb i Byske.

Onsdag är planen att träna Bodybalance kl.7.00 och sedan fixa med lite av varje här hemma innan jobb i Skellefteå.

Torsdag och fredag är det jobb i Arvidsjaur och sen är det helg igen:)

Helgens aktiviteter

Fredagskvällen började med att jag, Lotta och Jenny åt tacos och drack vin hemma hos mig. Sedan stylade vi till oss och gick ner till Challenge där Störningsjouren och Felet spelade. Mycket trevligt folk träffade vi och jag hade jätteroligt. Det är inte så ofta jagär ute och festar. Den bästa kommentaren fick vi av Robert Råberg som stod framför oss i baren. När han fick syn på oss utbrister han: "Åh gamla dansare. Det känns som att vara tillbaka på stenåldern!" Det hade vi roligt åt hela kvällen.

Lördagen var en riktig segardag. Mycket tv och godis blev det. Lotta och jag hade en liten nostalgitripp också då vi tittade på Rikssmask 2008. Det var jättekul att se och vad bra vi var:)

Igår städades lägenheten och på eftermiddagen var jag på loppis på Ankars. Köpte en stavmixer för 25 kr. Det kallar jag fynd! Tränade Bodybalance och sen var jag, Lotta och David och käkade middag på Thai Garden. Ett mycket trevligt avslut på helgen.

Vecka 36

Det ar inte varit nån mjukstart på denna vecka precis utan full fart hela tiden.

I måndags gick förmiddagen till att fixa hemma och planera lektioner. Eftermiddagen spenderades i Skellefteå med mina tre barngrupper. Många söta barn där:)

Igår fick jag hoppa in och vikariera på Svenska Balettskolan här i Piteå. Jag hade åk 7 i modernt och det var en jättegullig liten grupp. Det var roligt! Fick sedan cykla direkt till busstationen för att ta bussen till Byske. Där hann jag koreografera lite innan lektionerna satte igång. Lektionerna gick bra och jag var ganska trött både fysiskt och psykiskt när det var slut men på bra humör. Väl hemma blev det mat och dusch och sen bosatte jag mig i soffan och slöade.

Idag gick jag upp hlav sju (plats för reaktion) för att gå till Korpen och träna Bodybalance kl.7. Jag måste försöka hitta nya rutiner för att hinna med att träna så jag tänkte att detta pass skulle passa bra. Kroppen var stel och balansen var inte på topp men det var skönt att komma igång och det var gott med frukost när man kom hem. Hoppas att jag har pli på mig och fortsätter gå på detta pass. Tidiga morgnar (stavas det så??) är ju som bekant inte riktigt min grej men man kanske kan förändras.

Ska jobba lite hemma nu på förmiddagen och sen blir det Skellefteå igen för 2 dansmix-lektioner och en vuxenklass. Det blir nog en bra dag hoppas jag trots trsit väder ute.

Imorgon och fredag blir det Arvidsjaur och sen är det helg igen. Woho!

Födelsedagen

När jag kom hem från Örnsköldsvik i söndags blev jag bjuden på födelsedagsmiddag av David och så fick jag presenter. Jag fick en Angrybird att sätta på väskan, det "fysiska" Angry Birds-spelet, en rosa tröja och ett halsband. jag blev jätteglad:)

Middagen var toppen också: Pepparbiff, klyftpotatis, whiskeysås och tomatsallad. Mums!

En mycket bra 25-årsdag!

Örnsköldsvik

Min lillasyster är numera bosatt i Örnsköldsvik så jag var där i helgen och hälsade på. Det tog 5 timmar med buss enkel väg men jag börjar bli van vid långa resor så det gick bra.

När jag kom på lördagen åt vi lunch hela familjen i Jojos lägenhet som är liten men väldigt mysig och välplanerad. Tog en sväng på stan och tittade runt. Fick ett gott intryck av både stadens uppbyggnad, utbud och invånarna. Påminde en del om Piteå. Vi drack champagne innan vi gick ut och käkade middag på Statt, för att fira att jag blev 25 och att Jojo är nyinflyttad. Mycket trevlig kväll och supergod mat på Statt där vi var de enda gästerna:P

På söndagen vaknade jag av att mamma och pappa ringde på dörren varav Jojo hoppar upp ur sängen och utropar: "Oj, jag glömde gå upp!" Det var en syn kan jag lova:)
De sjöng "ja må hon leva" och sen åt vi frukost ihop innan mamma och pappa begav sig hem mot Nyköping igen.
Jojo och jag gick på en liten promenad, spelade yatzy och åt lunch på Café Lilla Paris innan jag tog bussen hem till Piteå. Tyckte verkligen om Ö-vik och planerar att åka och hälsa på snart igen.

Bilder finns på Jojos blogg.

Gäspar, gäspar och gäspar!

Jag gick upp kvart i sex i morse för att åka till Glommersträsk och det känner jag av nu. Är såå trött! Kan ju vara att första arbetsveckan snart är över och den har ju varit minst sagt intensiv och påfrestande både fysiskt och psykiskt.
Det blev ingen övernattning i Arvidsjaur för lektionerna på Kulturskolan startar inte förrän nästa vecka. Ganska skönt att få sova i sin egen säng vilket jag nog ska göra snart för imorgon blir det till att kliva upp halv sex för att åka till Moskosel.

Idag har min kära syster flyttat upp till Ö-vik. Ska bli spännande och roligt att hälsa på i helgen.

RSS 2.0