Nya rutiner

Denna veckan är mitt mål att komma igång med träningen så i morse var jag på Feelgood kl.8.00 för ett 45 minuters coreball-pass. Vi var inte så många så man hade gott om plats men det verkade som de flesta hade gått ett tag medan jag verkligen kände mig som en nybörjare. Övningarna var svåra eftersom man skulle hålla balansen på bollen större delen av tiden. Var ändå nöjd att jag tog mig igenom passet och efteråt kändes det jätteskönt. Bra start på dagen och så hann jag alldeles lagom till jobbet vid nio. Ska försöka få in detta som en rutin då jag inte kan vara med på passen på kvällarna.

Har inte varit så jätteproduktiv på jobbet idag men jag gjorde i alla fall klart en koreografi. Avslutade arbetsdagen med 15 minuter i massagestolen.

Nu är middagen i magen och strax är det dags att cykla iväg till kören.

Lång måndag

Dagen började med peronalmöte kl.9 som tog tid idag då mycket datum skulle gås igenom osv. Efter det var det möte i olika produktionsgrupper. Jag sitter med i gruppen som ska planera Musikskolans jubileumskonsert som kommer bli nåt alldeles extra och mitt uppdrag är att koreografera det hela. Roligt!
Klockan 12 var det dags för lunchträning och idag var dem 5 st. Önskar vi kunde köra 2 ggr i veckan för tiden är lite knapp men det är svårt när alla har så olika scheman. Vi har väldigt kul i alla fall och de tycker det är jobbigt vilket är mitt mål.

Efter lunchen gick jag igenom mina lektioner och satt och drack kaffe och pratade med en kollega. 16.30 var det dags att börja undervisa: 2 barndanslektioner och 1 dansmixlektion. Det gick bra idag också men jag var ganska trött när jag cyklade hem strax efter sju.

Nu har jag duschat och ätit och tittar på Familjen Annorlunda.
Imorgon ska jag prova på Coreball 45 min på Feelgood innan jag börjar jobba. Det blir spännande.

Helgens sista timmar

Sitter i soffan och äter godis. Har tittat klart på säsong 7 av Grey's anatomy så jag tittade på Sofias änglar på kanal5play och grinade lite.

Det mest ansträngande jag gjort idag var att gå till jobbet och hämta min cykel, vilket är en promenad på 40 min annars har jag tagit det lugnt. Matlådor är fixade inför veckan också så nu är det bara att jobba på igen.

Så här ser det ut nu


Heldag med mamma och pappa

Igår tog jag bussen till Linköping där jag blev upphämtad av mamma och pappa. Vi åkte en omväg men kom i alla fall fram till IKEA till slut. Efter lite kaffe började vi strosa runt och leta efter det vi var ute efter. Jag handlade en matta, lampa till vardagsrummet, blomkrukor, tallrikar, skålar, värmeljus och en sil. 1645 kr gick kalaset på.

Vi tog en sväng till ljusexperten där jag köpte en lampa till sovrumsfönstret och sen blev det lunch på IKANO-huset. Mamma handlade en tunika och pappa en bok men jag köpte endast salva och plåster på apoteket. Stolt över att jag inte köpte några kläder.

Vi åkte sen hem till mig och pappa fixade med lamporna medan mamma och jag åkte och handlade på Maxi. Allt gick bra förutom att lampan jag köpt till sovrumsfönstret sprack! Eftersom den var i glas gick den i tusen bitar. Stor suck! 250 kr åt h*vete! Ska försöka hitta en ny lampskärm så blir det nog bra ändå.

Dagen avslutades med mammas fläskfilé i kantarellsås, potatis, sallad och vin. Så gott!!!

Sportlovet uppbokat!

Har bokat resor för sportlovet nu: Piteå 18-23 februari och Ö-vik 23-26 februari. Längtar redan efter mina guldklimpar som bor däruppe. Nedräkning....

Josse <3 Grey's anatomy

Jag är helt fast i Grey's anatomy! Snart har jag sett klart säsong 7 som jag fick i julklapp. Vad ska jag göra då? Skaffa mig en ny hobby?

Har fått en låt på hjärnan som var med i ett väldigt känsloladdat avsnitt The Story- Brandi Carlile

Så var det fredag igen

Tiden går fortare nu när jag kommit igång med undervisningen och roligt är det också. Positiva elever och föräldrar vilket gör allt mycket lättare och mina arbetskamrater är riktiga guldklimpar allihop. Det känns verkligen som jag hamnat på rätt ställe. Själva Motala känns väl inte sådär jättekul men jag ser fram emot våren och sommaren för så tror jag att staden kommer blomma upp. Tycker fortfarande att det är lite jobbigt att vara hemma i lägeneheten för det är ensamt men jag vänjer mig mer och mer.

Imorgon ska jag möta upp mamma och pappa i Linköping så blir det en tur till IKEA innan de följer med mig hem hit och fixar med lite av varje. Det ser jag fram emot.

Körövning

Idag var körledaren frisk så det blev 2 timmars körövning inklusive fikapaus. Det var ganska svåra stycken och min sångteknik är som bortblåst. Hoppas verkligen att jag övar upp den igen för nu är det slisamt för rösten och dessutom låter det inte särskilt bra. Men det är roligt att få sjunga och övning ger färdighet sägs det ju.

Har nyss skypat med David som är i USA. Det var inte så lätt att höra honom och det var ganska lång fördröjning men härligt att få pratas vid lite.

Har inte haft några lektioner idag och har fått ganska mycket administrativt jobb gjort. Startade en ny dansmixgrupp eftersom jag hade 10 reserver så nu kommer jag ha 2 barndans, 3 dansmix, 1 balett och 2 jazzlektioner per vecka. Det känns bra. Fick göra om mitt schema lite men det blev till det bättre för nu kommer jag sluta kl.14 på fredagar. 94 elever har jag nu så kanske kommer jag upp i 100 som jag hoppats på:)

Undervisningsstart

Äntligen är jag igång med undervisningen! Två barndanslektioner samt lunchträning med Sara och Therese på jobbet och det har fungerat bra. Tiden går mycket fortare när man får dansa än när man bara sitter still och planerar. Himla skojjigt jobb jag har:)

I förmiddags var jag på musikal också. Elever från Musikskolan spelade Flugturen och det var roligt att se. De var duktiga. Saknade dock lite dansinslag men det är ju det jag är anställd för att göra framöver:P

Besök

Jag har haft besök i helgen därav dåligt med inlägg här. Anton, en kompis från Nyköping, kom i fredags och åkte för en halvtimme sen. Vi har haft en lugn helg med mycket prat, god mat, vin, filmtittande och lite sightseeing av Motala. Trevligt att ha sällskap och få visa hur jag har det.

Ska laga mat och förbereda mig inför morgondagen. Då ska jag nämligen börja med undervisningen. Det har jag sett fram emot. Först på schemat står föreställning kl.10.00 då några av mina kollegor ska spela. Sen är det dags för lunchträning för hurtiga jobbarkompisar. Då ska det svettas! Efter lunchen ska jag planera och kl.16.30 startar barndansen och kl.18.00 är det dags att gå hem. Tror att det blir en bra start på veckan.

Damien Rice- The Blowers daughter

Har lagt in musik i datorn och hittade den här:
http://youtu.be/5YXVMCHG-Nk

Enligt mig en låt som verkligen berör.

Sammanfattning av de senaste dagarna

Körövningen i tisdags gick bra. Körledaren var sjuk så det blev inte så jättemycket övning utan vi fikade och körde igenom några sånger som de ska uppträda med i helgen. Det var roligt att få sjunga igen och jag var inte så ringrostig som jag trodde.

Igår pratade jag med Lina i telefon och det gjorde mig på bra humör för det var så länge sedan vi pratade. Längtar efter att få umgås med henne också. Annars hände inte så mycket mer. Jag fortsatte med mitt Grey's anatomy- maraton. Snart sett klart säsong 6.

Idag gick jag en sväng på stan på lunchen och råkade shoppa lite. Ett linne och ett par jeans (kors i taket!) på Gina Tricot. Har annars spenderat större delen av dagen i danssalen med att koreografera. Har lyssnat på Neos nya album Reborn eftersom David och Tony har med en låt där. Kolla gärna in låten på Spotify, den heter Let go.

Imorgon kommer Anton hit och stannar över helgen. Det ser jag fram emot:)

Tisdagen den 17 januari

Sitter och smälter maten men ska snart cykla in till stan igen för att öva med Motettkören för första gången. Det blir spännande.

Jobbet fortsätter att bestå av planering och ringa/maila elever och nu är elevantalet uppe på 80. Imorgon ska jag och vaktmästaren hjälpas åt att koppla in den nya stereon i danssalen så vi får bra ljud. Det bestämdes också att jag ska hålla i lite lunchträning på måndagar för mina arbetskamrater. Det blir roligt! Målen är att bli svettig, vig och vältränad. Jag ska göra mitt bästa för att uppnå detta:)

Grey's anatomy

Har Grey's anatomy-maraton här hemma eftersom det inte är något roligt på tv. Är inne på säsong 6 nu. Mycket välgjord serie.
Bild hämtad härifrån: http://celebrity-entertainment-planet.com/2011/06/01/patrick-dempsey-to-leave-greys-anatomy/

Skoskav

Varning för ett detaljerat men otroligt ointressant inlägg!!!

För ett tag sedan köpte jag ett par nya vinterskor. Ett par i ljusbrunt skinn med massa gosigt ludd i så man inte ska frysa. Tyvärr har dem inte fyllt den funktion jag önskat eftersom högerskon verkar var mindre än vänstern, eller så är min högra fot större, så jag får alltid ont när jag går med dem. Men jag har varit envis och tänkt att eftersom de är i skinn så borde de töja på sig om jag bara går in dem ordentligt. Så jag har under den senaste månaden gått korta sträckor i dem för att töja ut dem vilket inte verkar fungera så bra. Igår gjorde jag ett nytt försök och tyckte till en början att det gick bra men fick sedan ont igen. Det skavde mycket både på höger och vänster häl så det var så skönt att få av sig dem när jag kom hem igen. Tänkte inte så mycket mer på det förrän jag satte mig i soffan och la upp benen. Aj som s*tan vad det ömmade. Jag tittade efter på hälarna och på höger hade en stor blodblåsa blommat upp. Hurra tänkte jag, hur ska jag nu kunna ha några skor överhuvudtaget? Hittade i alla fall compeedplåster som lindrar lite men hade svårt att sova eftersom det ömmade bara jag vilade hälarna mot madrassen. I morse klämde jag i fötterna i ett par gympaskor och haltade iväg till jobbet. Mina arbetskamrater blev oroliga när jag kom och undrade vad som hänt. Jag kände mig jättefånig när jag sa att det var skoskav och inte någon skada som man skulle tro. Men usch vad ont det gör. Det har blivit lite bättre under dagen men suck vad irriterande. Det lär nog dröja länge innan jag vågar sätta på mig vinterskorna igen.

Slöardag

Har städat lägenheten och lagat matlådor annars har jag hittills bara slöat idag. Det snöar och är grått ute så jag har inte lust med så mycket. Men helger är väl till för att ta det lugnt tänker jag och slöar vidare...

Solen lyser

Kvällen igår var lyckad. Vi var fem tjejer från jobbet som satt på Hotellet och drack lite gott, åt tapas och pratade om allt möjligt. Eftersom vi möttes upp redan vid halv åtta var det inte så mycket folk och jag var hemma strax före midnatt. Hoppas på fler såna kvällar så jag lär känna lite folk i den här stan.

Idag tog jag sovmorgon och bestämde mig sen för att cykla till Ica Maxi eftersom det var så fint väder och mitt matförråd behövde yllas på. Sagt och gjort. På en timme hade jag cyklat dit, handlat och cyklat tillbaka. Det gick fortare än jag trodde. Åt lite lunch och gick sedan ut på en långpromenad. 1h och 15 min var jag borta och gick nog 8 km skulle jag tro. Jättehärligt väder, -2 och sol.

Nu sitter jag med lite kaffe och tänkte sen ge mig på att möblera om här lite och kanske packa upp lite kartonger.

Fredag den 13:e

Otursdag sägs det. Än så länge har inget hänt men dagen har ju precis börjat.

Har bosatt mig i danssalen för att göra lektionsplaneringar och koreografera. Det är roligt att få komma igång med den kreativa delen av mitt arbete. Det är nästan ingen på jobbet idag så det är väldigt lugnt. Tror att många jobbar hemifrån.

67 elever hade jag när jag räknade igår. Woho! Och då är det en vecka kvar innan kursstart. Mycket kan fortfarande hända.

Ikväll ska jag på afterwork med några jobbarkompisar. Blir spännande att se hur Motalas uteliv är.
Rapport kommer.

Dags att börja jobba.

Regn

Vaknade av att regnet smattrade på rutan. I tisdags hade vi snö och idag är det 5 plus och regn. Omväxling förnöjer eller vad man säger. Känns inte så lockande att cykla till jobbet...

Pratade precis med en köreldare här i Motala så på tisdag ska jag börja sjunga i en kör. Roligt!
Nästa vecka ska jag undersöka träningsmöjligheterna här också. Förhoppningsvis blir det på Feelgood som ligger ett stenakast från jobbet. Är peppad på att komma igång nu.

Onsdag

Sov 9 timmar i natt. Känns som det var evigheter sen sist. Tog sovmorgon och fixade med lite av varje hemma och var på jobbet strax före tolv. Idag har min arbetsdag bestått av att:
  • Ringa elever
  • Mailat och svarat på frågor om undervisningen mm
  • Beställt stereo till danssalen
  • Kopierat papper
I dagsläget har jag 57 elever anmälda fördelat på sju kurser så det ser bra ut. Väntar svar från flera också så förhoppningsvis har jag drygt 60 elever innan veckans slut. Mitt mål är ju att alla grupper ska vara fulla och att jag kanske måste starta fler grupper men det är ju ett tag kvar innan kurserna börjar så mycket kan hända.
Har ätit middag och varit på en promenad, jag måste ju utforska stan jag bor i, och nu är jag fast i soffan.

Tidningskändis

Idag var jag med i både MVT och Corren och det var stora artiklar med bilder. Roligt! Mina poser på korten kan ju diskuteras men innehållet var bra. Tyvärr går de inte att se på nätet, bara lite av artikeln i MVT.
Idag har jag spenderat mycket tid till att ringa och svara på mail och det är inte mina favoritsysslor precis. Men det måste göras så det är bara att göra det. Sjukt less på min egen röst. Mycket trevliga männsikor dock som är positivt inställda till dansen och det känns bra.

Kom hem redan vid halv fyra idag och det är så tråkigt att komma hem till en tom lägenhet. Saknar sällskap!

Har pratat ännu mer i telefon men denna gång med mamma, Jojo och Sara och så har jag invigt tvättstugan. Inte den fräschaste tvättstuga jag varit i men torkrummet är typ tio gånger bättre än det på Uddmansgtan så det är ju bra.

Ska strax hämta upp den sista tvätten och sen ska jag se på Hinsehäxan på SVT.

Godkväll!

Första dagen på jobbet

Ingen mjukstart precis men jag gillar ju full fart. Dagen började med personalmöte och jag fick träffa min kollegor. Kommer bara ihåg hälften av namnen men det ger sig nog efter hand. Efter det blev jag intervjuad och fotad av Corren och MTV (de lokala tidningarna) vilket sedan följdes av arbetslagsträff. Sen var det dags för lunch och jag fick chansen att småprata med några av mina arbetskamrater. Supertrevliga allihopa:)

Efter lunch fixades kort till mig så jag kan ta mig in där jag behöver, exempelvis danssalen. Sedan var det bara att sätta igång och styra upp dansgrupperna utefter de anmälningar som kommit in. Hittills har ca 40 personer anmält sig men alla tror att det kommer ramla in fler anmälningar nu när skolorna börjat igen och reportagen om mig och undervisningen kommer ut i tidningarna. Som det ser ut nu kommer jag undervisa måndag, onsdag och torsdag 2-4 lektioner per eftermiddag/kväll. Känns ganska behagligt faktiskt. De sista två timmarna på jobbet gick till att ringa runt till de som visat intresse och meddela tid. Usch vad trött jag blev på min egen röst. Hann inte ringa alla heller utan det är bara att fortsätta imorgon.

Har tagit en promenad för att rensa huvudet och ätit middag och känner mig väldigt trött nu.
Får se hur morgondagen blir.

Söndag på Lugngatan

Sov gott och kom inte upp förrän vid elva. Åt frukost med Lotta och Rasmus och fick sen skjuts till tåget. Tack snälla! Resan tillbaka till Motala flöt på ännu bättre och den blev billig eftersom kortläsaren på bussen mellan Linköping och Motala strulade fick jag åka gratis. Det tackar jag för.

Det kom ett par och tittade på skrivbordet som jag lagt ut på Blocket men det passade inte som de tänkt så det finns fortfarande kvar hos mig. Tog en promenad till Östenssons, som är den närmsta matbutiken, och blev lite rosig om kinderna för nu är det nämligen både lite snö och minusgrader.

Ska dricka upp mitt kaffe och fixa lite här hemma, kanske få bort några kartonger till. Blir sedan en lugn kväll för att ladda upp för imorgon då jag börjar jobba. Spännande!

Lördagens äventyr

Igår åkte jag till Norrköping för att gå på Annas 25-års fest. Buss till Linköping och sen tåg därifrån till Norrköping och det flöt på bra. En aningens bättre kommunikation mellan städerna här nere i södra Sverige.
Jag blev upphämtad av Lotta och Rasmus och vi åkte hem till dem och åt taco's och fixade med Annas present. Hon fick en påse fylld med saker på temat 1987. Bland annat några singlar där Lotta klistrat in Annas ansikte på omslagen: Fyra bugg och en coca cola, I wanna dance with somebody och Oh mama. Med i påsen fanns också godis som fanns 1987: Lakrisal, Hubba Bubba och Malaco-snören.

Strax innan nio var vi framme hos Anna och Philip och där var det trevlig stämning. Mycket folk på glatt humör. Det belv en del alkohol, mycket dans och mycket prat. Jag kände mig poppis som fick dansa bugg med tre killar! Vi körde också klassikers som Hero och Maniac. En mycket lyckad kväll och jag somnade hos Lotta och Rasmus med ett leende på läpparna.

Foton på lägenheten

Så här ser det ut hittills:

Köket sett från hallen.


Köket


Sovrummet. Bara en tavla över sängen som saknas.


Vardagsrummet och ingång till köket.


Vardagsrummet

Lägenhetsfix

Mamma och pappa har varit hos mig idag och hjälpt mig att få till lägenheten. Vi har haft fullt upp hela dagen eftersom det inte alltid går som man har tänkt sig. Digitalboxen får vi inte att funka trots hjälp från grannar och Telias support kunde inte heller hjälpa oss för vi kom inte ens fram. Satt 45 min i kö och när vi hamnade som nummer ett i kön så blev vi bortkopplade. Stor suck! Provade då att ringa upp igen och hamnade på plats 15! Då gav vi upp. Jag har i alla fall SVT 1 och 2, TV4, TV6 och jag kan kolla på DVD om jag vill så jag klarar mig men det är irriterande. Det blir kommande veckans projekt att få det att fungera.

Men annars har det gått bra. Jag har nu gardiner i kök, vardagsrum och sovrum och lampor så att jag ser ordentligt. Vi har också möblerat i vardagsrummet och satt upp lite tavlor. Nu är det riktigt hemtrevligt. Har några flyttkartonger kvar att packa upp men det tar jag med ro. Det känns som ett hem nu och jag trivs mer och mer.
Stor kram till mina föräldrar <3

Första inlägget i Motala

Igår anlände jag och Jojo till Lugngatan 16 i Motala som numera är mitt hem. Vädret var hemskt då det både regnade och blåste men vi kom fram hela och hann gå "husesyn" innan flyttgubbarna kom. De fick in alla saker på en halvtimme och sen stod Jojo och jag bara och tittade på alla saker en stund och undrade vart f*n vi skulle börja. Återigen förvånades jag över hur mycket saker jag har.

Vi tog i alla fall tag i det hela och började packa upp. Jojo fick ansvara för köksprylarna och diska osv och jag möblerade och fixade med allt möjligt. Sakta men säkert har det börjat likna ett hem. Vi tog lite pauser från uppackandet och utforskade både Ica Maxi och halva Motala, kändes det som i alla fall eftersom vi körde fel ett antal gånger:P

Nu har Jojo åkt hem och jag är ensam i lägenheten. Inte så länge dock för imorgon kommer mina snälla föräldrar och hjälper mig:)

Jag provade att cykla till jobbet idag också, dels för att jag ska hitta på måndag men också för att veta hur lång tid det tar. Resultatet= jag hittade utan att köra fel och det tog 15 minuter. En applåd till mig som inte är känd för mitt goda lokalsinne.

Nu är maten i ugnen, korv+pommes, och jag tänker bara ta det lugnt resten av kvällen. Eftersom jag varken har tv eller soffa ännu så bosätter jag mig nog i sängen med datorn i knät.

Ps. Bilder på lägenheten kommer så småningom. D.s

Besked

Ungefär klockan nio imorgon kommer flyttlasset så nu kan jag slappna av lite och njuta av en kväll till i Nypan.

Väntar...

...på mitt hem, det vill säga flyttlasset. Ringde flyttfirman i förmiddags och då var de i Sundsvall vilket innebär att de kanske skulle komma till Motala senare idag eller imorgon. Eftersom klockan nu är fyra och de även skulle lasta av i Linköping så tror jag att det blir imorgon. De skulle höra av sig när de visste mer och de har de inte gjort ännu. Eftersom jag är en person med kontrollbehov så tycker jag det är jobbigt att gå och inte veta. Men det är nyttig träning. Man behöver inte alltid ha full kontroll. Det kommer lösa sig ändå.

För att fördriva tiden har Jojo och jag varit på stan, där jag råkade köpa en klänning. Vi tog en fika också på Hellmans som är mitt favoritcafé i Nyköping. Jag har köpt en tavla också: 
Kunde liksom inte låta bli:)

Har suttit och jobbat nu på eftermiddagen och känner mig väldigt ambitiös då jag fått ihop en uppvärmningsdans samt börjat på terminsplaneringar för mina dansgrupper. Köpte lite ny musik på Itunes också. Är peppad på att börja jobba nu.

Dagens planer

Har ätit frukost och ska strax åka ner på stan och träffa Malin. Det blir nog en rundtur på stan och sen lunch. I eftermiddag ska jag bli klippt av kusin Anna. Har tänkt dansa afro på Friskis sen också men just nu är jag väldigt opepp på det. Får se hur det blir.

Idag är dagen då min lägenhet i Piteå töms också. Hoppas det går bra.

Det är min sista dag i Nyköping idag för imorgon åker Jojo och jag ner till Motala och tar emot flyttlasset. Det blir spännande.

2012

Är året då jag ska:
  • Bygga upp en dansverksamhet i Motala
  • Umgås med nära och kära oftare
  • Vara ledig under sommaren
  • Hitta nya träningsrutiner
  • Börja sjunga igen
  • Resa utomlands
Jag vill inte kalla det nyårslöften för dem kan jag aldrig hålla utan jag ser det mer som mål att uppnå. Vi får se hur många punkter jag uppfyller...

1 januari 2012

Grattis bloggen! Idag fyller du ett år.

Sitter och dricker te och snorar. Har blivit förkyld tror jag. Suck!

Gårdagen var lugn och trevlig. Mycket god mat och prat med goda vänner. Vi skålade in nyåret och sköt raketer. Allt enligt tradition. Eftersom det var Nyårsafton så var det väldigt svårt att få en taxi. Detta innebar att jag var hemma strax innan halv fem på morgonen. Somnade dock ganska fort och gick upp för en timme sedan ungefär och jag är inte bakis. Hurra!

RSS 2.0