Det rullar på

Snart har vi jobbat en hel vecka (8 dagar) på havsbadet och det flyter på bra.
Vädret kan inte bli bättre och en hel del folk som är med på Move it och även några i barnklubben.
Det känns som vi börjar få lite rutin nu och det är skönt.

Kvällarna försvinner fort också eftersom vi inte är hemma förrän kl.18.30. Denna kväll har gått åt till handling, städning och genomgång av discoaerobicen som jag ska ha imorgon. Har bränt mig lite idag tror jag för det svider lite och jag svettas som bara den. Men det är härligt att få solbränna när man jobbar:)

Imorgon ska Sara och jag fira att vi klarat av första veckan och gå och äta grillbuffé på Challenge.
Det ser jag fram emot:)

Dagens rapport

Antal personer på Move it: 5 (varav 3 barn)
Antal barn på Nimby-föreställningen kl. 13: 7
Antal barn i Barnklubben: 6 (varav 5 pratade norska)
Antal barn på föreställningen kl.17: 5

Kan sammanfattas med att det är lågsäsong på havsbadet. Sara och jag anser dock att 6 barn i barnklubben var alldeles lagom. Vi ser inte fram emot de dagar då vi har ansvar för 20-30 barn i 2 timmar. Nu fick vi alla fall prova på vår tipspromenad som vi satt upp och tagit ner de senaste dagarna. Jag fick också prova mitt afropass idag och det gick bra men oj vad varmt det var eftersom vi var ute i solen. Men lite solbränna får man nog :)

Dagens roliga hände på bussen hem: Två killar som var max 18 år satt längst bak och ropar mot mig och Sara som sitter en bit längre fram. Denna konversation skedde (K=killarna Vi=Sara och jag):

K: Öhh, brudarna! Vars ska ni?
Vi: Hem
K: Vill ni hänga med till typ Max eller nåt?
Vi: Nej vi har jobbat.
K: Men vill ta en kaffe eller nåt nån gång?
Vi: Nej, skulle inte tro det.
K: Nähä!

Ja vad skulle vi säga? Undrar hur gamla de trodde att vi var?

Fler foton

Foton tagna av Sara Kulneff och Daniel Hammarberg. Tack för att jag får sno dem:)

Barnklubbsrummet.

Det stora akvariet på Skeppet.


Sara i Boriskostymen.


Prinsessan Tessan, Nimby och Sjörövar-Hasse.


Balla Boris.


Underställ is the shit men snygg är man inte!




Första jobbhelgen

Det började lugnt för oss ute på havsbadet. Ingen barnklubb varken lördag eller söndag så det har varit mycket solande och slappande. Inte mig emot:)

Att vara utklädd till Nimby är roligt men svettigt och jobbigt eftersom dräkten är STOR!

Har fotat lite men fler bilder finns på Saras blogg.

Nimby är på G


På soldäcket utanför Skeppet...


...och detta var min utsikt från soldäcket:)


Sara posar i Boris huvud.


Idag kom en flicka fram efter showen och kramade Nimby och gav honom ett brev där det stod:
"Hej Nimby. Jag tyker om dej. Det är myket roligt i did lekland. Jettejetteroligt atvara här. Kramar Magda."

Nimby blev glad:)



Midsommarafton

Idag gäller det. Jag och Sara ska kliva i dräkterna som Nimby och Boris och dansa kring midsommarstången. Herregud, vad har vi gett oss in på undrar jag?

Igår hade vi tacokväll hos Marre och det var jättemysigt. Mycket prat, mycket mat och vin och mycket skratt. Timmarna bara flög iväg.

Vid halv tio kom min mottagning tillbaka på telefonen och jag blev helt överlycklig. Jag kan alltså åter kommunicera med omvärlden. 2 dygn utan täckning fick mig att inse att jag är väldigt beroende av min telefon.

Hoppas ni får en trevlig midsommar!

Bitter-Josse

Mår lite bättre idag. Är inte lika trött och hängig men är fortfarande full av slem. Usch!

Det är fint väder idag. Kors i taket! Tyvärr verkade det som att det bara är idag och sen blir det sämre igen. Ja ja men får vara glad för det lilla.

Är lite bitter på att saker och ting inte fungerar som det ska. Har fortfarande ingen täcking på mobilen, jag kommer få för lite lön vilket jag inte kan göra något åt förrän jag fått en lönespec. (vilket jag inte fått) samt täckning på mobilen så jag kan ringa och ordna till det, torktumlaren fungerade inte och inte heller centrifugen i tvättmaskinen så min tvätt var sjöblöt när jag nyss hämtade den. Roligt, inte!

Är på lite bättre humör nu när jag fått i mig lite kaffe samt frisk luft. Har lite småsaker att fixa med i eftermiddag och ikväll ska jag ha tacokväll med Sara och Marre. Det är höjdpunkten på dagen:)

Håll tummarna för att Telenors nät börjar fungera igen....

Inte helt hundra

Idag är inte en Jossedag. Vaknade vid sextiden av att jag var helt igentäppt och hade ont i huvudet. Som tur var kunde jag somna om och gick inte upp förrän halv tio. Kände mig lite bättre men seg. Har inte fått något vettigt gjort här utan känner mig energilös och hängig. Jag är inte helt frisk med andra ord. Går dessutom och är irriterad över att Telenors nät inte fungerar. Jag har inte haft täckning sen igårkväll vilket innebär att jag inte kan höra av mig till någon och ingen får tag på mig. Usch och blä! Det är i såna här lägen man inser hur beroende man är av sin telefon.

Igår var en betydligt bättre dag. Jag var inte så frisk då heller utan var ett slemmonster men hade trevligt sällskap hela dagen. Jag, Sara, Danne och Jenny började med att åka ut till havsbadet och kolla läget inför helgen då vi börjar jobba. Vi blev dock inte så mycket klokare utan det är fortfarande en hel del frågetecken men det ger sig nog efter hand. När vi var klara där kurrade magen så det blev lunch på Thai garden. Mums! Efter det kaffe på Wayne's:)
Jag som var ganska hängig gick hem en stund och medicinerade mig och drack te innan jag blev upphämtad igen och vi åkte till Ankars. Där låg jag och halvslumrade en stund för att huvudvärken vägrade ge med sig och sen var Danne snäll och gav mig massage. Aj säger jag bara! Men huvudvärken lättade lite. Vi åt tacos, drack vin och spelade Alias. Superkul:) Jag och Sara vann!

Ska äta lite lunch nu och se om jag mår lite bättre efter det.

Förberedelser och planering

Det är vad denna vecka kommer gå ut på för på fredag börjar sommarjobbet på Pite havsbad. Nu när jag varit i Nyköping har jag kopplat av och inte gjort något jobbrelaterat. Det betyder att jag har lite att göra dagarna som kommer. Idag har jag tänkt att:
  • Göra klart danssagorna
  • Gå igenom mina Move it-pass: Discoaerobic, afrodans och styrkemix
  • Prata/planera med Sara
  • Fundera ut en tipspromenad som passar barn 4-10 år

Jag tror inte att jag kommer hinna allt detta idag men man ska ju sätta upp stora mål sägs det...

Dags att sätta igång då kanske.

Helgen som varit

Lördagen spenderade jag tillsammans med Lina Sjöberg. Vi ses inte så ofta men när vi väl ses så har vi supertrevligt. Denna gång åt vi lunch med Linas föräldrar och farföräldrar. Blev bjuden på kalvstek, potatis, brunsås och gelé. Mums! Efterrätt blev det också: jordgubbar med grädde.
Efter att ha legat och jäst på altanen en stund bestämde vi oss för att ta bussen ut till mina föräldrar och hämta bilen så vi kunde åka och köpa godis på Godisbron (1000 sorter lösviktsgodis!). Vi kollade på länstrafikens hemsida att bussarna skulle gå varje hel och halvtimme så vi var på plats vid busshållsplatsen 15.50. Då visar det sig att bussarna går kvart i och kvart över så vi har precis missat den. Suck! Eftersom det var fint väder så bestämde vi oss för att börja gå ner mot stan och ta bussen därifrån. När vi var nere i stan 40 min senare så hade vi missat bussen med några minuter igen. Jaha, men då går vi väl hela vägen då sa vi och det gjorde vi. Kl. 17.20 var vi framme hos mina föräldrar. 1,5 timmes promenad, lite dtygt en mil. Det är ganska bra jobbat ändå. Det blev en tur ut till Godisbron där vi köpte MYCKET godis och sen åkte vi hem till Linas föräldrar igen. Vi blev bjudna på grillade hamburgare med tillbehör och vin. Vi satt och pratade tills vi började gäspa. Då cyklade jag hem. Lyckad dag och kväll!

Gårdagen gick ut på att resa tillbaka till Piteå. Åkte från Borgdalsgången vid elva och var i min lägenhet strax efter 16. Det flöt på med andra ord. Jag fick en väldigt trevlig överraskning när jag kom hem. MITT EXAMENSBEVIS HADE ÄNTLIGEN KOMMIT!!!!!!!! Det var inte en dag för tidigt. Nu är jag danslärare på riktigt. WOHO!!!!

Efter att ha packat upp och varit och handlat lite gick jag över tilll David där jag blev bjuden på middag och efter det chips och dip. Mums! Ett trevligt avslut på den dagen också.

Studentfirande

Vaknade med ont i halsen, eller snarare en klump av snor som satt och störde i halsen. Himla trevligt, not!
Tog det lugnt på förmiddagen och gjorde inte så mycket alls. Eftersom regnet vräkte ner också så kändes det helt ok att slöa.

På eftermiddagen hälsade jag på Tobbe och Jeanette och drack te och pratade. Trevligt! Man träffas ju inte så ofta.

Vid 18-tiden åkte hela familjen Carlsson ut till Rosenkälla för att fira Anna som tagit studenten. Det var väldigt trevligt med god mat, vin, glass och trevliga människor. Anna var jättefin i sin studentklänning och hon hade fått toppenbetyg. Bra kämpat Anna!

Det var en lite småberusad men glad Josse som gick och la sig vid 23.30:)

Förkyld

En förkylning har bosatt sig i min kropp så jag känner mig lite ynklig. Förmodligen har jag gått i för tunna kläder i blåst och det är ju som bekant inte alltid så bra. Nu medicinerar jag mig med te med mycket honung och citron och ska nog äta lite glass också. Det finns nämligen väldigt mycket glass i det här huset och mamma vill köpa mer (eftersom det är extrapris) så det behövs med andra ord ätas upp. Jag gör därmed en god gärning samtidigt som det är gott:)

Johanna och jag har spelat Yatzy och Uno och hon förlorade båda vilket gjorde att hon inte ville spela mer.

Har idag också införskaffat mig en långklänning vilket jag aldrig trodde att jag skulle kunna göra med mina korta ben. Den tänker jag inviga på Annas studentmottagning imorgon.

Sightseeing Nyköping

Idag har Christian Andersson varit på besök i Nyköping. Vi lärde känna varann på Musikhögskolan i Piteå där han utbildade sig till gitarrlärare och numera jobbar han som just detta på Kulturskolan i Linköping. Han var här för att köpa en gitarr och då passade vi på att träffas. Jag visade honom det jag tycker är värt att se här omkring vilket inkluderar hamnen, stadskärnan, Oppeby/Harg (där jag är uppvuxen) mm. Vi har promenerat en hel del, ätit mat på grekisk restaurang och glass på Aktersnurran. Innan han åkte hem fick han träffa min familj och vi åt sill och potatis på altanen. En mycket trevlig dag!

Om en stund ska jag åka och träffa en annan god vän, Anton Blixt:)

Shoppingdag som avslutades med kalas

Johanna och jag har varit i Skärholmen idag och shoppat. Det var himla trevligt och vi hittade en hel del båda två. Jag har fyndat mycket på rea vilket jag är stolt över. Innan vi åkte hem till Nypan igen stannade vi på IKEA och jag köpte lite saker till lägenheten som mina föräldrar får släpa upp till Piteå när de kommer och hälsar på i juli.
Väl hemma igen var vi lite fåniga och tog kort på alla våra nya kläder och som vanligt kan jag inte vara normal framför kameran. Ja ni kan ju se själva:


Tröja och byxor från Bik Bok.


Tröja från JC och byxor från Intersport. Båda på rea :)


Linne och shorts från Stadium.


Johanna var lite mer "piffig" och köpte b l a detta linne och blommiga skor.

Vi åt lunch på ett ställe som hette Millas och fick stora supergoda sallader så då belv vi så här glada:




Dagen avslutades med kalas eftersom våran kära mor fyller år idag. Först taco's till middag för att sedan äta rabarberpaj med vaniljsås tillsammans med lite släkt. En lyckad dag!

 



 


Måndag i Nyköping

Gick och la mig kl. 22 igår för jag var så trött och gick inte upp förrän kl. 9 idag. SKÖNT!!!!
Det är det lov/semester är till för, att vila upp sig.

Det har inte hänt så mycket i mitt liv idag. Jag har varit på en promenad, gått på stan med Jojo, solat på altanen och ätit god mat. Idag blev det baconinlindad kycklingfilé fylld med fetaost och mango chutney som jag och mamma åt tillsammans med ris, wokgrönsaker och tzatsiki. Mums!

Ska nog lägga mig och läsa nu tror jag.
Godnatt!

Dop i Linköping

Efter en snabb visit på Borgdalsgången med dusch och kaffe satte vi oss i bilen och åkte ner till Linköping.
Där var det dags för lilla Isabelle Lova Lisen att döpas. Det är min kusin Tobias lilla dotter och hon var såklart fantastiskt söt. Likaså hennes storebror Oliver som växt mycket sen jag såg honom sist. Dopceremonin var fin och jag och min kusin Anna hade äran att få sjunga. Det var roligt:)

Efteråt blev det mat och fika och presentöppning. En trevlig dag!

Här är lite bilder tagna av min syster:

Jag och Johanna utanför huset på Borgdalsgången.


I bilen på väg till Linköping.


Isabelle med sin pappa Tobias.


Jag sjunger "Du är allt".


Från vänster: Josefine, Tobias, Daniel med Isabelle i famnen och Christine.


Jag var ju tvungen att pilla lite på sötnosen. Visst är hon liten?


Och vilka ögon!


Storebror Oliver hjälpte till med paketöppningen.

Lång resa

Gårdagen var en hektisk men rolig dag.

Började med dansuppvisning på Turböleskolan i Skellefteå. Vi var utomhus och det var VARMT!
Eleverna skötte sig bra i alla fall och det flöt på bra och verkade vara uppskattat.

En timmes varm bilresa hem till Pite för att byta om och äta lunch och sen var det dags för workshop på Musikhögskolan. En av mina elever i Byske har en syster som fyllde 30 igår så jag höll i lite dans med 9 st tjejer. Det var superkul och vi svettades JÄTTEMYCKET! I alla fall jag. Golvet blev plaskvått där jag varit.

Sen var det snabbdusch och ompackning för att sedan ta bussen till Älvsbyn. Där fick jag vänta på ett 35 min sent tåg. Tur att det var fint väder.

Väl på tåget kunde jag slappna av lite och svettas lite mer:P

Efter att antal timmar och byten var jag framme i Nyköping kl 9.30 i morse.

Kvällspromenad

Älskar att bo i Piteå denna tid på året. Det blir aldrig mörkt häruppe och nu är det så grönt och fint överallt.
Här kommer lite bilder från kvällens promenad:
Hamnen


Nygatan med vy ner mot vattnet.


Parken nere vid hamnen med de lite udda skulpturerna.


Nygatan igen med vy ner mot Pite centrum. Den stora gula byggnaden till höger är Piteå Stadshotell.


Idag har det varit årets varmaste dag, drygt 32 grader. Jag gick på promenad i linne och shorts och är ändå svettig nu. Klockan 22.30. Det är coolt tycker jag.

Lever livet

Har varit lite dålig på att uppdatera de senaste dagarna men det beror på att det varit så härligt väder att jag varit ute mest hela tiden. Bland annat har jag, Sara och Danne haft picknick nere vid södra hamnen. Sara och jag har shoppat och ätit glass i Badhusparken. Vi har lunchat ute på stan och sett studentkortege, tagit promenader och bara haft det allmänt skönt. Jag konstaterade här om dagen att detta måste vara den bästa tiden på året. Skolan/jobbet är slut vilket innebär att man inte har en massa måsten. Vädret är fantastiskt och framför allt är man ledig och får göra vad man vill. Snart drar sommarjobbet igång så jag tänker njuta av den lediga tid som är kvar. Imorgon åker jag till Nyköping en vecka:)

Övar sång

Jag ska sjunga på mitt kusinbarn Isabelles dop på söndag så nu repar jag sångtext här hemma. Du är allt av Sonja Aldén blir det och den tycker jag är superfin. Är lite nervös eftersom jag aldrig sjunger inför folk längre. Det är väl typ 3 år sedan sist, då Isabelles storebror Oliver döptes. Ska ta lite hjälp av vänner häruppe med komp så jag kan öva ordentligt. Tur att jag har så många musikervänner:)

Idag har det varit varmt i Piteå! Jag har legat i bikini en stund på eftermiddagen och njutit.

För övrigt har jag satt ihop ett afrodans-pass på skolan och är nästan klar. Ska prova detta på min syster och ev hennes vänner nästa vecka och se om jag behöver ändra nåt.

Var på Korpen i förmiddags också. Bäst att passa på medan jag är motiverad.
Har dock ätit brieost nu på kvällen. Det blir nog plus minus noll med tanke på hur mycket jag äter. Men man ska ju njuta av livet också och jag har ju faktiskt lite semester.

Sveriges nationaldag

I Piteå var det nationaldagsfirande i Badhusparken så jag var där med några från skolan och lyssnade på manskören och två jättetråkiga talare. Det var fint väder i alla fall:)

De flesta stannade i Badhusparken men jag och David var tokhungriga så vi gick till Thai garden och käkade lunch. Det var gott och jag åt upp allt, vilket var en hel del. Satt i solen och jäste en stund men gick sen hem för att göra styrkemix-passet som jag ska hålla på havsbadet. Det flöt på bra och jag blev klar! Nu är det bara afrodansen kvar vilket jag tror blir det svåraste att planera. Men det gör jag imorgon.

Nu har en stor portion baconrisotto med sallad landat i magen efter en promenad/joggingtur och en dusch. Livet känns ganska bra just nu:)

Uppdatering

Dagarna rullar på här trots att jag inte jobbar.

Vädret har varit lite blandat. Igår hade vi storm och regn en stund för att sedan bli fint igen. Idag har solen varit framme hela dagen men det blåser ganska kallt. Men tydligen kommer den härliga värmen hit upp i slutet av nästa vecka. Woho!

Igår började jag dagen med ett träningspass på Korpen. Är ju ingen flitig besökare där numera men ibland så tar jag mig i kragen och pallrar mig dit. Det är ju trots allt väldigt nära och det känns skönt efteråt. Sedan gjorde jag lite övningar till den workshop jag ska hålla i den 11 juni. Venla hörde av sig och frågade om jag ville med på examenskonsert på Krokodil och det ville jag ju. Hon och Cecilia Idstedt kom förbi och tittade på lägenheten innan vi slog följe till Krokodil. Det var Joakim Wiklund som spelade gitarr och jag förundrades än en gång över hur många duktiga musiker vi har i denna stad. Bland annat spelade han Imogen Heaps låt Hide and seek och jag blev alldeles varm och inspirerad till att koreografera. har dock inte blivit någon dans ännu men det kanske kommer.
Kvällen spenderade jag hos Peter Nyqvist och tillsammans med Paulin Thorsell och Hanna Andersson spelade vi kort och hade supertrevligt.

Idag kom jag upp vid tio (jag tror att jag vänt lite på dygnet) och solen strålade in genom fönstret. Jag hade ju planerat att sätta ihop träningspass till Pite havsbad idag och tänkte att jag kanske kunde göra det ute eftersom det var så fint väder. Tyvärr blåste det kallt så jag blev inte så långvarig utomhus. Cyklade till skolan istället och bosatte mig i en av danssalarna ett par timmar. Resultatet blev ett halvt discoaerobicpass sen var jag så kaffesugen att jag inte kunde koncentrera mig längre. Efter 2 koppar kaffe pallrade jag mig iväg till Korpen igen (2 dagar i rad. Kors i taket!) där vi var några tappra själar som körde Bodybalance. jag var helt slut efteråt och sitter nu med mat i magen i soffan och jäser. Nu blir det nog inget mer vettigt gjort ikväll. Känns som jag skulle kunna sova nu men lite tidigt är det nog.

Sommar i Piteå

Det har varit sommarvärme på besök häruppe i norr. Det gillar jag!

Satt i Badhusparken på eftermiddagen och planerade lite inför sommarjobbet. Hade det inte blåst och varit lite molnigt så hade det varit perfekt. Men det blev premiär för den nya bikinin i alla fall och den känns som ett bra köp.

Tog mig en tripp till biblioteket för att låna barnböcker som jag kan göra danssagor av. Det var svårt att bestämma sig så jag lånade hem en hel hög. Det som är bra är ju att de är ganska korta så det går fort att läsa igenom dem. Förmodligen blir det en danssaga med Plupp och en danssaga av Resan till landet längesen.

Gjorde våfflor till middag idag. Det var väldigt länge sedan jag åt det och gott var det. Nu är jag i matkoma. Ska nog ta en promenad för att inte somna här.

Paparazzi på Ankars

Tack Jon Fredelius för dessa fina bilder från igår:

Nathalie, Ida och Venla.

Dagen efter

Ja, jag var ju inte helt på topp när jag klev upp i förmiddags. Huvudet var en aningens tungt. Men efter några glas vatten, en värktablett, dusch och frukost så kändes livet bättre igen. Dock har jag varit väldigt seg hela dagen.

Träffade Sara på Wayne's och drack kaffe. Surprise! Vi gick sedan hem till mig och skickade iväg lite mail angående sommarjobbet. Båda var så trötta och vi bara satt i soffan och glodde rätt ut utan att prata. Måste sett komiskt ut.
Jag försökte piggna till lite och fånade mig lite (se bild) men energin försvann ganska snart igen.
Det är bara att acceptera att det inte blir något vettigt gjort idag.
Sara i min inte alltför stora soffa som jag dessutom har belamrat med kläder.


Någon sorts danspose eller?

Examensdagen

Igår fick jag ros och diplom samt applåder när jag tog min examen från danslärarutbildningen. Eller egentligen har jag ju varit klar ett par månader men nu blev det lite firande tillsammans med en hel hög studenter på olika musik- och medieutbildningar i Piteå. Det var en härlig känsla att kliva upp som den enda dansläraren. Ångrar lite att jag inte gjorde nåt extra, hade ju chansen att göre en enamansshow. Men typisk svensk som jag är bugade jag lite försiktigt och gick och ställde mig med musiklärarna.

Bella och Ann från Dans i Nord var på plats och jag fick en jättefin blombukett av dem. Blev lite rörd av det:)

Sedan blev det fika tillsammans med alla danslärarstudenter och några lärare. Mycket trevligt!

På eftermiddagen strosade jag runt lite på stan i det fina vädret. Träffade på Marre och vi köpte varsin kaffe och satt i solen och pratade. Mysigt var det och kul att vi äntligen gjorde nåt ihop.

Kvällen är ett äventyr för sig. Började med att äta middag hos Jon och Venla och skåla för att både Venla och jag äntligen har pluggat klart. Vi gick sedan över till Ankars där folk samlats ute för att ha det trevligt. Fick mina första myggbett för i år. Satt och pratade och pimplade vin i flera timmar tillsammans med musiklärarstudenter. Det var himla trevligt. Det är så typiskt att man träffar så många härliga människor precis när de är på väg att lämna Piteå. Som tur är kommer en hel del tillbaka i höst så då kan man ha skoj med dem igen. Var hemma en sväng hos Nathalie Bertlsson där jag försökte nyktra till lite med vatten och körsbärstomater. Gick sådär! Ida Persson var med också och hon föreslog att jag skulle dansa lite vilket jag också gjorde, en kort stund för sedan halkade jag på golvet och då brast vi ut i ett asgarv som gjorde det omöjligt att fortsätta. Vi drog sedan vidare till någon hemmafest hos någon jag inte vet vem det är, och fick heller aldrig veta vem det var, men jag blev inte långvarig för jag kände att det nog var dags att åka hem och sova. Måste bara tacka för de otroligt värmande komplimangerna jag fick av Denis Diaz. Jag blev lite generad. Klockan 04.00 la jag mig i morse och somnade ganska gott. En riktigt lyckad examensdag!

RSS 2.0