Höstlovet är här!

Det är lördag och jag har sovit 10 timmar i natt! Sov en timme igår eftermiddag också så 11 timmar kanske man kan säga. Det var nog just sömn som jag behövde för idag mår jag mycket bättre. Lite snuvig men annars känner jag mig frisk. Hurra!

Johanna är på besök hos mig nu och det är jättemysigt. Hon har varit med mig på jobbet i Arvidsjaur och igår eftermiddag var vi en sväng på stan och sen åt vi middag på Thai Garden. Vi tittade på Tomten är far till alla barnen och åt popcorn. Mycket skratt blev det och mycket smulor i soffan:P

Idag bara glider vi runt och gör det vi känner för. Har gått en snabbis på stan men eftersom det var så mycket folk så gick vi och handlade mat istället och gick sen hem igen. Har spelat yatzy, druckit kaffe (lite pensionärsvarning på oss jag vet) och sitter nu och smälter lunchen. Jojo är duktig och pluggar och jag bara slöar:)

Om en timme ska vi fika hos David och ikväll blir det middag på Challenge.

Det var lite snö i Arvidsjaur. Usch!


Efter 5 danslektioner är det bra att stretcha.

Sjuk?

Nåt är fel på mig. Har känt mig yr och öm i kroppen hela dagen men har ignorerat det och tänkt att det beror på det gråa vädret och trötthet men kanske inte ändå. På bussen till jobbet började jag känna mig illamående och lite skakis. Gick ändå till kontoret och drack te och pratade med Marie men bestämde sen att det var nog bäst att ställa in kvällens danslektioner. Dansa i tre timmar med yrsel och illamående är nog ingen bra idé. Så det blev till att ta bussen tillbaka till Piteå igen.

Har duschat och ätit lite sallad och illamåendet är borta men yrseln kvar. Är förhoppningsvis bara nåt tillfälligt. Kanske kroppens sätt att säga att det varit lite för mycket de senaste veckorna. Ett lov är nog precis vad jag behöver. Tänker i alla fal jobba imorgon och på fredag men jag lovar att jag ska ta det lugnt. Sen är lovet här!

Om 1,5 timme kommer min lillasyster hit. Woho!

Nedräkning

En arbetsvecka kvar sen är det lov. Jag längtar!

Sitter och dricker kaffe och äter två ostmackor nu innan det är dags att ta tag i den här dagen på allvar. Det blir planering nu på förmidagen som vanligt och sen barndans i eftermiddag.

På onsdag kommer Jojo hit och stannar veckan ut. Det ska bli jättemysigt!


Söndagsrutiner

Städat, handlat, lagat matlådor, tränat bodybalance, tagit ett bad och sitter nu i soffan och dricker upp det sista ur vinflaskan jag öppnade i fredags. Tycker att söndagar är ganska trevliga!

Lördag på Uddmansgatan

Det händer inte mycket här kan jag säga. Är så himla seg! Jag tror att allt jobb och resande tar mer och mer på mig för de senaste lördagarna har jag varit helt slut. Tur att det snart är lov.

Vaknade halv sex i morse och var jättesnorig. Helt omöjligt att somna om då det bara slemmade till i halsen (mycket intressant info jag vet:P) så vid sex klev jag upp och drack te och pillade med datorn. Jag som hade tänkt att detta skulle bli en efterlängtad sovmorgon. Får försöka med det imorgon istället.

Gick en sväng på stan på förmiddagen men det var kallt och jag var inte så inspirerad så efter att ha handlat på Coop gick jag hem. Lagade lunch och bjöd David på makaroner och tonfisksås. Mums! Satt och slöade framför tvn och kände att en powernap skulle nog var skönt så så blev det, i en timme! Ojdå!

Ikväll ska jag på dansföreställning på Acusticum med dansgruppen Vindhäxorna. Det blir spännande.

Ett steg på vägen

Mitt första blogginlägg på nya datorn och än så länge är den toppen:) Allt går så mycket fortare och äntligen kan jag sitta var som helst eftersom jag inte måste ha strömkabeln i hela tiden. Stort plus när man har en laptop.

Igår fick jag mail om att jag är kallad på anställningsintervju till det jobbet jag så gärna vill ha. Jag bara hoppade av glädje här hemma. Det är ett steg på vägen och jag har ända fram till 22 november att förbereda mig. Lite för lång väntan om jag får säga vad jag tycker men otroligt glad att jag blivit utvald. Om anställningsintervjun går bra blir man kallad till ett undervisningsprov senare. Jag ska kolla med dem om jag kan få göra det samtidigt som intervjun eller skicka en film från nån av mina lektioner eftersom jag varken har ekonomi eller tid att åka 120 mil söderut två gånger. Hoppas att det ska lösa sig på nåt sätt. Håll alla tummar ni kan!

Sysselsättning

För att försöka tänka på nåt annat en jobb och framtid så försöker jag hålla mig sysselsatt så mycket som det går och jag måste erkänna att i tider som dessa är det inte så svårt. Mycket koreograferande, planerande, hemmafix, mailande mm blir det så tiden går ändå ganska fort.  Har även hunnit med två träningspass denna vecka, Functional moves igår och Bodybalance idag så kroppen vet att den lever. Trodde att man skulle sluta få träningsvärk när man kört dessa pass ett par gånger men det verkar inte så:P

Nu ska jag fixa lite lunch och sen blir det jobb i Skellefteå.
Tack och hej!

I väntans tider...

...och nej jag är inte gravid. Däremot går jag och väntar på besked om ett jobb som jag verkligen, VERKLIGEN vill ha. Ansökningstiden gick ut i måndags och jag är på helspänn. Det skule innebära en hel del förändringar så som t ex flytt och allt vad det innebär men också lite nya arbetsuppgifter, nya medarbetare och bäst av allt: en fast inkomst! Bara att hålla tummarna!

Den som väntar på nåt gott väntar ALLTID för länge!

Måndagmorgon

Planen var att gå upp halv åtta och gå och träna. Det sket sig. Det var alldeles för skönt att ligga kvar i sängen så nu sitter jag och dricker kaffe och äter två mackor istället. Ska diska och sen gå och handla innan jag tar bussen till jobbet redan vid elva. Ska försöka vara duktig och koreografera idag eftersom det inte blev nåt i helgen och det är lättare att göra i en danssal än i min lägenhet. Innan det är dags att åka hem igen undervisar jag tre lektioner. Så ser min dag ut, otroligt intressant eller?

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Var tog helgen vägen?

Den här helgen bara försvann fast jag inte gjort så mycket.

I fredags köpte jag en ny dator. Äntligen! Den bor just nu hemma hos David och blir rensad från alla onödiga program som medföljer. Har dock provat Facebook på den och det gick såå mycket snabbare än på den här gamlingen.

Fredagkväll var jag på Kåren och tittade på PDP som dansade. Innan dess hängde jag hos Madde och drack vin och åt massa chips och popcorn och så var vi en sväng hos Johanna Ekholm som hade inflyttningsfest på "Fin-Ankars". En mycket lyckad kväll med trevligt sällskap, gott vin, bra show och mycket dansande, bland annat limbo. Dock inte min grej eftersom man behöver ha en mjuk rygg vilket jag absolut inte har men det var roligt ändå.

Gårdagen var lite tung. Hade huvudvärk hela dagen och slappade mest. Åt middag och tittade på Jönssonligan hemma hos David och somnade innan elva tror jag.

Idag sken solen så det blev en liten promenad på förmiddagen. Har städat, skruvat ihop en stol (som jag köpte på IKEA för 3 veckor sen), burit ner skrivbordet i förrådet, lagat chili con carne, pratat med mamma, planerat morgondagen, tränat Bodybalance, ätit middag, badat och sitter nu och slötittar på Wedding crashers som går på fyran. Tror jag sett den förut men minns inte riktigt. Funderar på att lägga mig i sängen och läsa istället.

Mitt i veckan

Klockan ringde 06.15 och jag ville bara vända på mig och somna om men det gjorde jag inte utan klev upp, ganska grinig men beslutsam att ta mig till Korpen trots tröttheten. Sagt och gjort. Klockan 7.00 stod jag, gäspandes och huttrandes, i hallen på Korpen redo för ett pass Bodybalance. Tog ett tag innan kroppen vaknade till liv men det är ett skönt sätt att komma igång på. Väl hemma igen blev det frukost beståendes av en kanna te och två leverpastejsmackor.
Förmiddagen har gått till koreograferande och planerande. Det är lite för mycket att göra just nu känner jag. Två föreställningar som hägrar om ett par veckor och dessutom ligger jag efter med lektionsplaneringar för i stort sätt alla mina grupper. Inte bra. Det blir nog till att jobba ikapp i helgen.

Hoppas på att bussen är i tid idag. Komiskt nog fyllde jag i en enkät om busstrafiken här om dagen och då skrev jag att jag var nöjd över hur tidtabellerna följs. Det är jag inte längre! I måndags var det något tekniskt fel på bussen så vi fick byta i Skellefteå och blev 35 minuter försenade. Jag tänkte då "vilken tur att det inte var idag jag stod i Byske och väntade." vad hände då igår i Byske. Jo, bussen är 45 min sen! Där stod jag med alldeles för tunna kläder utan att veta vad som hänt och om det skulle komma nån buss. Till slut kom den och då släppte chauffören bara på mig utan att jag behövde betala. Det var ju bra i alla fall. "Det gäller att se det goda i det onda" som en kompis till mig sa.


Systermys

Igår såg vi på tre filmer. Först blev det Hämnden som Jojo sett typ 7 gånger innan och den var ganska jobbig så vi grät båda lite eftersom vi är ganska blödiga. Efter den blev det Black swan som jag velat se länge. Den var ganska obehaglig men bra. Sist blev det LA Gigolo som gick på fyran och den garvade vi lite åt men den var väl sådär.

Idag sov vi till tio. Min enda sovmorgon denna vecka så det uppskattades:)
Åt frukost och gick sen ut där det regnade lite och var kallt så det blev ingen långpromenad som vi tänkt. Gick en sväng nere vid vattnet och sen gick vi lite på stan igen men denna gång shoppade vi inget.

Hem för lunch och yatzyspelande. Hade sen en telefonstund med farfar, farmor, mamma och pappa. Trevligt:)
Gick ut en sväng igen och Jojo drog upp mig på Varvsberget där det är utsikt över hela stan. Var dock ganska kämpigt att ta sig upp där. Bra träning för vaderna.

Nu har vi duschat, ätit middag och spelat ännu mer yatzy och ska snart titta på Hur många lingon finns det i världen.

Kolla in Jojos blogg för bildbevis på vår helg.

Uppdatering från Ö-vik

En av de första sakerna Jojo säger när jag kommer är "Vad länge schampot räcker! Jag har haft det sen jag flyttade in. Det har jag inte tänkt på förut." Ja du Jojo, snillen spekulerar.

Efter att vi fått i oss lite kaffe och jag fått pigga upp mitt ansikte lite gick vi ut på stan. Lunch på Café Lilla Paris precis som förra gången jag var här och vi åt tcotallrik igen. Mums!
Shoppade lite också såklart. Jojo handlade två tröjor och en väst och jag en tröja och de stövlar jag gått och trånat efter länge. Jojo har fina bilder från våran shoppingtur idag.

När vi kom hem till lägenheten var vi helt slut i kroppen. Johannas fötter värkte (värker fortfarande) och jag är helt mörbultad i hela kroppen efter Dannes massage igår. Det blev en stunds vila innan vi gick och handlade och hyrde film. Nu sitter vi med varsin dator och nördar innan det är dags att fixa middag.
Jag har det bra:)

Godis

Veckans längsta arbetsdag är över och det firar jag med godis och coca cola i soffan i Arvidsjaur. Helt ok torsdagkväll.

Som vanligt har den här veckan bara sprungit iväg. Jobba, äta, träna och sova är väl ungefär det som dagarna består av men jag klagar inte för jag trivs. Imorgon har jag två lektioner och sen försöka vara amitiös och planera lite innan jag och Ingmarie åker tillbaka till Piteå. danne ska ge mig massage imorgon eftermiddag och det kommer nog bli väldigt smärtsamt men det behövs verkligen. Hela min kropp är spänd. Hoppas att det blir lite skönt också.

På lördag ska jag åka och hälsa på Jojo i Ö-vik. Det ska bli jättemysigt:)


Måndag

Klev upp vid åtta idag och gjorde en smoothie och invigde därmed min stavmixer. Mums!

Lagade baconrisotto så det blev fyra matlådor och gick sen iväg till Korpen. Körde en stund på crosstrainern sen i rodden och avslutade med några armhävningar och magövningar innan jag gick hem. Känner mig nästan lite väl hurtig. Men jag brukar ha som mest energi så här i början av veckan så det är bara att passa på.

Ska snart ta bussen till jobbet så jag hinner koreografera lite innan mina lektioner börjar.

Men först ska jag dricka upp kaffet.
Tack och hej!

Trevliga söndag

Madde och jag skulle ta en promenad men det regnade så vi gick och fikade istället. Satt på Wayne's och pratade länge om allt mellan himmel och jord. Jättemysigt när regnet öste ner utanför. Vi gick i samma klass i Bjärnum och sen har hon gått året under mig på danslärarutbildningen men vi har inte umgåtts på jättelänge så det var så härligt att äntligen få träffas lite.

Gick och handlade efteråt och då träffade jag Nadja och Alex som jag jobbade med på havsbadet i somras. stod och pratade lite med dem och bestämde med Nadja att vi ska ha vinkväll nån gång snart.
När jag gick hem mötte jag tobbe och lilla elliot som jag bodde grannar med på Nygatan och pratde lite med dem också. En riktigt social söndag med andra ord och det gillar jag.

Nu under eftermiddagen har jag lagat mat och gjort en barndansplanering. Nu sitter jag och tittar lite på 112- på liv och död. De visar från ambulansen i Nyköping vilket är lite spännande.

Kl.18 ska jag på Bodybalance och sen blir det en lugn kväll här hemma.

Höst

Förra helgen var jag ute på en promenad och förundrades över hur fina träden är nu på hösten och vilka fina promenadstråk det finns här i Piteå.


Jag älskar sommaren men måste erkänna att hösten ändå har sin charm.

Bebis-nojja

När vi gick på stan idag såg vi så många söta bebisar och småbarn. Både Sara och jag blir helt till oss och vill ta med dem hem eller åtminstone kela lite med dem. Tror minsann att våra biologiska klockor tickar för fullt, vi är ju trots allt 25 och 28 år och många bekanta har fått barn den senaste tiden. Men förnuftet har fortfarande övertaget som tur är och det säger: "Nej Josse! Vänta ett par år."


Lördag med Sara

Sara är i Piteå över helgen och det var så härligt att få träffa henne igen. Vi har gått på stan och shoppat, pratat, ätit och fikat. Som vanligt när vi går på stan så blir det en del shopping och idag var det Sara som var värst. Jag kom hem med en lilarandig, stickad tröja, ett sportlinne och ett par träningsbyxor. Väldigt nöjd över mina inköp och ignorerar att jag är fattig.

Glömde som vanligt att ta kort men här är en gammal bild på oss.
Ser fram emot att umgås mera vecka 44:)


RSS 2.0