Mitt i veckan

Idag är det onsdag, mitt i veckan med andra ord.

De två första arbetsdagarna har gått bra och det är roligt att vara igång igen. Var på Step och core i måndags och det var jättejobbigt men skönt att få köra skiten ur sig. Har mycket träningsvärk och min högra vad är helt stum men det är smällar man får ta när man går ut hårt.

Lotta är här på besök och det är trevligt. Hon är så snäll och diskar och lagar mat så jag känner mig riktigt bortskämd. Igår tittade vi på Linas kvällsbok medan vi åt middag och det var en riktig nostalgitripp. Vi såg den tillsammans med klassen typ 2007 eller 2008 och vi skrattde lika mycket nu som då. Fantastiskt rolig men pinsam film.

I eftermiddag är det jobb i Skellefteå som gäller och det blir roligt att träffa eleverna igen. Både nya och gamla ansikten blir det tydligen också.

Ha en bra onsdag kära läsare!

Imorgon...

...börjar allvaret. Då ska jag nämligen börja jobba igen och detta innebär också att jag ska hitta nya rutiner för träning osv. Är just nu peppad på att komma igång så jag hoppas att det ska gå bra.
För er som inte hängt med i mitt flängiga yrke så kommer min arbetsvecka se ut ungefär så här gällande lektionstid:

Mån: Skellefteå 16.00-18.10
Tis: Byske 16.00-19.00
Ons: Skellefteå 16.00- 19.45
Tor: Glommersträsk och Arvidsjaur 8.00-? Övernattning Arvidsjaur
Fre: Moskosel 8.00-?

Jag kommer ha helgerna fria och det känns SÅ skönt!

Söndag

Sov illa i natt så jag kände mig trött och grinig i morse men nu mår jag bättre.

Har slöat framför tv:n, handlat och funderat lite kring projektet i Arvidsjaur. Har lite idéer nu om hur man kan arbeta med miljö, natur och kultur på danslektionerna och hur jag kan få in det samiska. kan bli spännande detta. På torsdag är första tillfället.

I eftermiddag står matlagning, promenad och Bodybalance på schemat. Det är mulet men varmt ute så jag tänker att det är bäst att passa på och vara ute lite innan kylan hittar hit igen.

Ikväll kommer Lotta hit som gick i min dansklass gär i Piteå. Hon ska bo här ett par dagar medan hon gör AUO3 i Luleå, som jag gjorde förra hösten. Det ska bli jättekul att träffa henne igen. Synd bara att jag jobbar alla kvällar hon är här men lite ska vi väl hinna umgås i alla fall.

Försvunnen

Igår var jag och David på bio och såg filmen Försvunnen.
En svensk thriller kan man väl säga och den var jättespännande. Vi satt på helspänn större delen av filmen och vi var båda helt tagna efteråt. Den kan jag rekommendera.


Fredagkväll

Sitter i soffan, äter chips och dricker vin. Livet kunde vara sämre måste jag säga.

Idag har jag tvättat och städat här hemma så jag känner mig väldigt nöjd med mig själv för nu är det fint. På eftermiddagen var jag på stan och kollade på nollorna som sprang runt i svarta sopsäckar och gjorde konstiga uppdrag. Det är 4 år sedan jag gjorde detsamma. Tiden går fort!
Träffade en hel del trevliga människor från skolan också och fastnade på Byxtorget och pratade ett bra tag.

Har inhandlat ett par svarta dansbyxor från Cubus (alla danslärarstudenter vet vad jag menar) och en poncholiknande tröja från Gina Tricot. Innan jag gick hem blev det kaffe på Ekbergs med David eftersom vi båda är koffeinberoende. Det var gott och trevligt.

Får se vad den här helgen har att erbjuda. Har inget planerat än så länge.

Avslappnad

Jag har gått runt och snorat och känt mig lite hängig idag men nu känns det bättre för jag har badat i mitt badkar för första gången. Köpte en badkarskudde och lite bubbel att hälla i, satte sen på lite avslappnande musik och la mig ner. Oj vad skönt det var! Detta ska jag göra om snart för nu känner jag mig avslappnad och lite friskare.

 

Det är inte riktigt så här fint i mitt badrum men det gick bra ändå.

Torsdagen den 25 augusti 2011

Lönen kom idag men nu är det mesta borta efter att betalat räkningar. Suck! Men det är väl samma sak för de flesta så jag ska inte gnälla mer över det.

Är inne på min andra kaffe idag för jag är så seg. Måste vakna till liv så jag kan göra det jag måste.
Idag ska jag göra en koreografi till mina elever i Dansmixgrupperna i Skellefteå och planera lite inför Arvidsjaur-grupperna. Har bestämt mig för att inte jobba lördag och söndag så det gäller att jag är effektiv idag och imorgon så varför sitter jag här då? Schas iväg med dig!

Planeringsdagar

Insåg att jag inte bloggat något sen jag kom tillbaka till Piteå, vilket jag gjorde i måndags.
Kanske är det för att det inte händer så mycket spännande i mitt liv just nu. Dagarna består av att planera danslektioner eftersom jag börjar jobba nästa vecka. Som det ser ut kommer jag ha 15 ev 16 lektioner i veckan så det är en hel del att planera. Det kommer bli många grupper som får göra ungefär samma saker för annars får jag jobba ihjäl mig och det har jag tänkt undvika denna termin.

Utöver detta har jag varit på Korpen två gånger denna vecka. Kors i taket! I måndags var det Zumba och det var sådär men idag var jag på Bodyjam och jag fick en stor endorfikick för det var så roligt. Synd att det ska krocka med mina lektioner annars skulle jag gå regelbundet.

Har blivit lite snorig också men det ignorerar jag så gott jag kan. Så länge det håller sig till näsan ska det nog gå bra.
Nu är det te och Livet på BB som gäller.

25-årsfest

Det kom 24 personer hit igår och firade mig:)
Visserligen fyller jag inte 25 förrän om två veckor men det var trevligt att kunna fira med släkten redan nu.
Mycket mat, fika, prat och skratt blev det.

Jag fick bla pengar, presentkort på MQ, tekanna, kaffeburk och ett överkast.
En mycket lyckad kväll:)

Idag smäller det

Håller på för fullt och förbereder inför min 25års-fest. Vi kommer bli 23 personer!
Roligt!!!!

Alla har vi varit små



Danscenter

Igår var jag och Lina på öppet hus på Danscenter.
Vi dansade modernt, afrikanskt och jazz och det var jätteroligt.

Vi började med modernt och det är inte min starka sida men jag hängde ändå med bättre än förväntat. Koreografin kunde ju gått bättre, särskilt sekvensen på golvet eller vad säger du Lina:P

Afrikansk dans var superkul och där får man chansen att släppa loss och se ful ut. Det gillar jag skarpt! Vi dansade någon dans från Guinea och jag svettades floder men kunde inte sluta le för att det var så roligt.

Vi avslutade med att dansa jazz och nivån var lite för enkel för både mig och Lina men samtidigt var det skönt att få dansa något man kan. Koreografin var jazzig med mycket höfter.

Endorfinrusiga med ömma kroppar gick vi hem till Lina och duschade. Så skönt! Satt och halvslumrade på tåget till Nypan och somnade gott sen när jag väl var framme...

Mari Carrasco- lärare i modern dans

Planer för Nyköpingsvistelsen

Det blir ganska intensiva dagar när jag är på kortvisit i Nyköping.

Idag ska jag träffa Malin för en tur på stan och lunch. Sen bär det av till Stockholm för att träffa Lina och dansa på danscenter.

Imorgon ska jag fixa lite inför lördagens fest och sedan träffa lite vänner på kvällen.

Lördag är min 25-årsfest:)

Söndag ska jag umgås med familjen samt träffa en kompis som jag inte träffat på evigheter och på måndag åker jag.

Om det ekar tomt på inlägg här så vet ni varför.

Ledig dag!

Jag har sovit 10 timmar i natt. När hände det senast???

Det regnar ute men jag tänker trotsa vädret och gå ut på en promenad i alla fall. Har inte så många andra planer för dagen. Ska förhoppningsvis träffa Danne så han får sin födelsedagspresent sådär 2 veckor för sent. Annars tar jag dagen som den kommer för det är väl det lediga dagar är till för.

Hoppas ni får en bra tisdag.

Förändrad

Idag har jag varit på hårstudion och förändrat mig lite.
Här är lite bilder:
Före
Före
Före


2,5 timme senare såg det ut så här:
Efter
Efter
Efter

Tanken är att jag ska låta luggen växa ut och ha snedlugg. En stor förändring blev det och det kommer nog ta en stund att vänja sig men jag är nöjd:)

1 dag kvar!

Kan inte riktigt fatta att jag bara har en dag kvar att jobba på havsbadet. Äntligen!
Det ska bli så skönt att vakna på måndag och veta att jag INTE ska åka ut till havsbadet.
Imorgon ska jag, Jenny, Johan och David äta middag och dricka vin för att fira att det är över. Det blir trevligt:)

Under konstruktion

David håller på och stylar till min blogg så förhoppningsvis är den snart mer lättläst och betydligt snyggare. Den som väntar på nåt gott...

Konstiga måndag

Det har regnat hela dagen idag och kallt har det varit också. Känns som hösten kommit pang bom.

Det har inte varit någon vanlig arbetsdag och jag ska berätta varför.

1. Det regnade som sagt och det har det aldrig gjort när jag ska ha pass så det var första gången jag släpade den astunga stereon från Skeppet till Casinot i hotellbyggnaden (kanske 500 m men känns som 1 mil!)

2. Det kom inga på Move it så jag fick släpa tillbaka den astunga stereon igen. Passade på att göra lite styrkeövningar i alla fall så det inte var helt i onödan som jag släpat den.

3. Blev bjuden på en nachotallrik på Skeppet vilket var mycket trevligt:)

4. Försökte mig på att limma Nimbys huvud så det skulle gå att använda igen vilket jag inte lyckades med så vi fick ställa in föreställningen kl 13.

5. Det kom endast 3 barn till barnklubben och vi var tvungna att vara inomhus hela tiden. Vi la pussel, spelade spel och pysslade lite. Letade igenom hela Skeppet efter tärningar till Yatzy-spelet men det fanns inga. Suck! Åldern på barnen var 11, 7 och 3 och det är ju lite spännande med tanke på att åldersgränsen är 4-10 år. Barn är ärliga så det spelar ingen roll vilken ålder föräldrarna skriver på lappen för sanningen kommer alltid fram i alla fall.

6. Lyckades limma ihop huvudet så att det gick att genomföra föreställningen kl 17 men direkt efteråt lossnade det igen. Stor suck!

Det är lite folk på havsbadet och jag tyckte lite synd om trubaduren som fick sitta inomhus och spela för ca 5 personer idag. Nedräkningen fortsätter, 6 dagar kvar...

Födelsedagsplaner

Om mindre än en månad fyller jag 25 och jag har funderat på hur jag ska fira detta. Eftersom jag bor där jag bor så blir det lite svårt att fira med släkt och vänner men nu är det löst.

Mina supersnälla föräldrar fixar så jag kan åka ner till Nypan och så kan vi fira med släkten hemma hos dem. Lite i förväg men det gör ju inget. Den 20 augusti blir det alltså 25-årskalas på Borgdalsgången. Wee wee!!!
Ska tänka ut nåt att göra med vännerna här uppe också. Kanske gå ut och äta eller nåt.

Egentligen ska jag vara ute på havsbadet nu men eftersom det inte kom några på Move it (motionspass) så åkte jag hem istället. Inget roligt att sitta där i tre timmar utan nåt att göra. Måste erkänna att det ska bli skönt att sommarjobbandet snart är slut. Jag känner mig rätt sliten och oengagerad nu. 8dagar kvar som sagt...

Sara har flyttat...

...så saker och ting är sig inte likt. Jobbet på havsbadet går segt dels för att Sara är borta men också för att det är så lugnt där. Det är inte så mycket folk kvar och vädret är ingen höjdare. Nedräkningen har börjat, 8 dagar kvar...

Innan Sara åkte hann vi med att titta på Rockshowen ute på havsbadet och det var roligt:) Det var mer "show" en schlagern men måste nog säga ändå att schlagern var mer min grej. Det är ju roligt att kunna sjunga med i låtarna.
Vi hängde lite med artisterna efteråt på puben Trapper. Där var det kändisar som Patrik Sjöberg, Patrik Ekwall, Olle Sarri mfl. Tydligen bor de på havsbadet medan de gör någon sorts turné i Norrbotten. Vet dock inte riktigt vad. Patrik Sjöberg var väldigt lång och jag älskar Sarah Howards idé: "Kan vi inte be honom hoppa över något? Det skulle jag tycka var roligt!" Tyvärr var det ingen som vågade gå fram och fråga honom det.

Vecka 31

Detta är Saras sista vecka i Piteå och det känns jättejobbigt så jag försöker bara förtränga att hon ska flytta på fredag och vi försöker i stället att uttnyttja tiden som är kvar på ett bra sätt.
Eftersom vi jobbar hela dagarna så är kvällarna enda chansen att hitta saker på.

Igår hade vi grillkväll på Ankars med Danne, Jenny och Johan och oj vad gott det var med grillat kött!
Vi försökte oss på att grilla marsmallows också och det blev väldigt klibbigt och sött men det var roligt att se när alla försökte äta dessa märkliga ting.

Jag var supertrött hela dagen och kvällen så jag cyklade hem vid elva och somnade gott.

Söndag

Det var lite segt att jobba men det gick ändå förvånansvärt bra.
Danne, Anders och Bella kom ut och drack öl och tittade när vi skuttade runt i våra fina dräkter.
Jag fick köra hem, andra gången i mitt liv som jag körde en automatväxlad bil, men det gick bra.

Vi var på Tre Kronor och åt. Det blev som vanligt en nachotallrik för mig och den var inget vidare men det dög.
Var hemma en sväng och duschade och bytte kläder och mötte sedan upp gänget igen på Challenge.

Där blev det mycket prat (mest från min sida, ojdå!) och två glas vin. När jag kom hem igen vid elva-tiden kände jag mig full vilket inte hör till vanligheten. Så jag satt uppe och drack vatten och åt tortillachips för att nyktra till. Gick sådär. Somnade i alla fall till slut men vaknade vid fyra och mådde piss! Två glas vin, hur lite tål jag egentligen??
Det var i alla fall en jättetrevlig kväll och jag ger en stor kram till de som var med.

Kolla gärna in Saras blogg för hon har också skrivit om dessa händelser och har dessutom lagt upp bilder.

Det blir aldrig som man tänkt sig...

...men det blev bra ändå till slut i lördags.

Sara och jag kan nog båda skriva under på att vi inte var de vassaste knivarna i lådan i helgen då vi skulle på PDOL.
Vi som båda är planeringsmänniskor hade lagt upp en plan för vad vi skulle göra när under kvällen så som att äta, duscha, köpa biljetter osv.
Men!

Det började bra i alla fall. Vi kom in till stan efter jobbet och ställde oss i kö för att köpa biljetter in till området. Vi fick visserligen köa i en halvtimme, vilket vi förbannade oss själva för att vi inte tänkt till lite och köpt förköpsbiljetter. Vi fick våra biljetter och gick glada in på området och hade ögonen inställda på mat. Det blev grekiskt som inte höll så jättehög kvalitet men det fick duga. Efter det var då tanken att vi skulle gå hem till mig och fixa oss lite fina. Det är då vi upptäcker de stora vita skyltarna vid varje utgång/ingång som meddelar oss att utgång=hemgång. J*vla skit! Där går vi oduschade i jeansshorts och flip-flops med stora väskor på armen och inser att vi inte kan lämna området för då får vi inte komma in igen. Hur gör vi nu???

Vi provade att gå fram till en vakt och förklara att vi bara ville hem till mig och byta kläder (ca 50 m från utgången) och att vi snart skulle vara tillbaka. Han bara hånskrattade åt oss och sa: "Då kommer ni tillbaka hit fulla och då släpper vi inte in er." GRRR!!!! Vi vill ju bara ha rena kläder.

Sara kom i alla fall på att hon hade sina kläder med sig och frågade två betydligt trevligare vakter om hon fick ställa sig och byta om vid dem. "Javisst, här händer ändå ingenting", svarade de och sagt och gjort så bytte Sara om vid några buskar. Hur ska jag då göra??

Jag tänkte att jag nog får betala in mig igen för så här kan jag ju inte gå klädd hela kvällen eller så....

Vi fick syn på två vakter som såg snälla ut så jag gick fram och denna konversation utspelades:
J: Ja ni får väl klippa mitt band men jag måste verkligen hem och hämta min medicin.
V: Var bor du nånstans då?
J: Därborta på Uddamansgatan. (Pekar mot mitt hus)
V: Hur länge tror du att du blir borta?
J: En kvart kanske?
V: Ja men kom tillbaka till den här ingången sen då så släpper vi in dig.
J: Tack så jättemycket!

Jag tar min och Saras stora väska, tar av mig flip-flopsen och springer allt vad jag kan hem. Väl hemma byter jag till klänning, tar på mig lite deo, byter väska och flyttar över medicinerna( som jag hela tiden har haft med mig), slänger ner mascara och spegel i väskan, sätter upp håret, tar på mig ett par andra skor och sen springer jag tillbaka igen. Vakterna släpper in mig utan problem och jag och Sara andas ut. Nu kan kvällen börja på riktigt!

Vi strosade runt lite bland stånden och Sara köpte en sjal (surprise!) och jag ett halsband. Var en sväng i bluestältet där några danstjejer stod och sålde öl. Trevligt! Sen var det dags för att se Veronica Maggio. Jag såg noll av henne för alla fulla, puckade människor skulle bara hålla på och trängas och knuffas och framför mig hade jag ett gäng tvåmeters-killar så det var liksom kört. Tur att jag hade Sara som min bodyguard.

Senare var det dags för The Ark och då hade vi sett till att vi hamnade längre fram. Dock hjälpte det inte så mycket för att återigen kom det en lååång kille och ställde sig precis framför oss. Suck! Men jag såg i alla falla lite och de var så bra! Både Sara och jag var helt saliga efteråt. Ett mycket bra slut på en konstig kväll.

RSS 2.0