Jetlag?

Omställningen till sommartid har ställt till det för mig. Jag är så trött!!! Morgontrött har ju alltid varit men nu är det extremt. Jag vaknar inte till ordentligt förrän nån gång på eftermiddagen och är sen pigg på kvällen då jag borde sova. Måste försöka ändra på detta.

Denna vecka jobbar jag lite extra timmar för på måndagkväll kommer David på besök och stannar till onsdag så då vill jag hinna umgås lite med honom och inte bara jobba. Härligt att ha ett jobb som är så pass flexibelt.

I tisdags provade jag Sh'bam på Feelgood. Ett danspass från les Mills och jag hade inte så stora förväntningar utan hade en föreställning om att det skulle vara ungefär som Zumba vilket jag också tyckte att det var. Inte riktigt min grej men är man inte en van dansare men tycker att det är kul att dansa så är nog Sh'bam ett bra träningspass. Kanske kommer ge det ett försök till med en annan instruktör.

Igår var jag på Bodybalance innan jag började jobba och det ska jag försöka få in som en rutin för det är ett bra sätt att komma igång på.

Nu ska jag dricka upp kaffet och sedan cykla till jobbet. Jobbar ända till kl.20 ikväll. Hej och hå och kör på!

Sol, shopping och sång!

Innan kalaset igår var mamma, pappa och jag i Tornby (köpcentrum i Linköping) och shoppade lite. Jag köpte ett par randiga tygskor på Stadium, en chockrosa sporttop samt cafébord och två stolar till min uteplats.
Efter kalaset åkte vi hem till mig i Motala. Mamma fixade middag och pappa och jag storhandlade på Maxi. Bäst att passa på när man har tillgång till bil. Efter middagen var vi så trötta så vi gick och la oss.

Idag var det högmässa i Motala kyrka så jag sjöng med Motettkören. Det gick bra trots att vi inte var så många. Roligt att få sjunga inför folk, det var länge sedan. Det blev sillunch hemma hos mig, sommarkänsla, och sen gick vi på en promenad längs vattnet. Solen värmde så när vi kom hem fikade vi ute och invigde mina utemöbler. Underbart! Efter att mamma och pappa åkt så har jag tvättat och lagat matlådor. Nu blir det en lugn söndagkväll.

Kalashelg

Igår var det kalas i Tallboda för Isabelle som fyllde 1 år i onsdags. Många trevliga människor, gott fika och bra väder. Dessutom kom det en tjej som sålde Me&I- kläder som var väldigt fina så mamma och jag beställde varsin klänning. Roligt! Josefine (Isabelles mamma) hade bakat en tårta som jag kunde äta och den var supergod. Jag äter ju aldrig tårta så det kändes lite extra roligt.

Födelsedagsbarnet Isabelle.
Man blir trött av att vara på kalas så storebror Oliver tog en liten tupplur.
Även huvudpersonen blev trött...

Helgens planer

Imorgon blir det en tur till Linköping. Ska möta upp mamma och pappa vid Ikano-huset så kanske blir det lite shopping. Planen är i alla fall att käka lunch där för att sedan åka ut till Tallboda för att gå på Isabelle's (mitt kusinbarn) 1-års kalas. Efter det åker jag med mamma och pappa hem till mig för middag och lördagsmys. De sover sedan över här för på söndag ska jag sjunga i kyrkan med Motettkören och då ska de lyssna. Hoppas att det fina vädret håller i sig så att vi kan gå på sightseeing i Motala.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Härliga fredag

Idag är det en bra dag. Solen skiner och värmer, lönen är på kontot, lugn och trevlig dag på jobbet och så den glada överraskningen från Skatteverket när jag kom hem. Jag kommer nog klara den här sommaren ekonomiskt ändå. Hurra!

Var på Feelgood efter jobbet och körde igenom ett styrkepass i gymmet. Nästan ingen där, precis som jag vill ha det. Har suttit ute på min lilla uteplats och sugit i mig lite solsken också och nu sitter jag nyduschad och lyssnar på Roxette. Fredagar är bra!

Vårväder

Nu är väl våren här för att stanna va? Det har varit ca 15 grader varmt idag och strålande sol vilket gör mig på ett lika strålande humör.

De senaste dagarna har gått i ett. Jag håller på och planerar inför en dansavslutning vilket kräver en del jobb när man är ensam danslärare men det är roligt. Sista helgen i maj eller första helgen i juni blir det. Har hittat en bra lokal som ligger mittemot Musikskolan vilket gör det hela mycket mer smidigt. Snart är det dags för Earth Hour också där en av mina grupper ska vara med så i måndags repade vi tillsammans med slagverksensemblen för första gången. Det gick bra så jag känner mig inte nervös över det längre.

Igår var det tisdag vilket innebär övning med kören. På söndag ska vi sjunga i kyrkan så vi sjöng igenom de sånger vi ska sjunga då. Jag insåg att jag bara kan 3 av 7 låtar och fick lite panik. Hur ska jag hinna lära mig dem till söndag??? Jag tog med noterna till jobbet idag och försökte spela dem på piano vilket inte lyckades så bra pga mina bristande pianokunskaper. Som tur var fick jag komp- och sånghjälp av Therese så nu känns det lite bättre. Det löser sig nog.

Hemma

Nu är jag äntligen hemma i min lägenhet men usch vad tomt det känns. Efter en sån här mysig helg känns det extra jobbigt att komma hem till en tom lägenhet....

Sara har lagt ut bilder från vår helg. Stor kram till dig kära vän!

En helg i Skåne

Denna helg har jag tillbringat hos min kära vän Sara i Bjärnum. Vi har ätit massor av onyttigheter, pratat, tittat på Tre Kronor, gått på promenad och hängt på Musikteaterskolan. Eftersom det var showhelg så fick jag gratisbiljett till föreställningen igår. Superkul och de var så duktiga! Blev väldigt sugen på att showa själv. Det var så länge sedan.

Nu sitter jag på tåget tillbaka till Motala och hoppas att jag får träffa Sara snart igen. Har haft en toppenhelg!


Arbetspass 1- check!

Jag har haft två danslektioner nu på morgonen med årskurs 2 och 3 så nu är det kaffe som gäller för att jag ska få lite energi. Är så himla seg idag. Ska åka till jobbet vid lunch och planera att tag innan mina dansmixlektioner startar halv fem.

Annars har jag inte så mycket att berätta. På fredag ska jag åka till Bjärnum och träffa Sara. Det har jag sett fram emot jättelänge. Ska bli så roligt! Kanske ska börja packa lite idag...

Träningsresultat

Nu börjar träningen ge resultat. Jag är gladare och har mer energi och dessutom börjar kroppen ändra form så nu kommer jag i jeans jag inte kunnat ha på länge. Stor glädje! Detta gör mig ännu mer peppad till att fortsätta träna. Ikväll står det aerobic intervall på schemat. Pepp!

Idag har mitt jobb bestått av att hålla 4 danslektioner på skolan som ligger precis intill där jag bor. Mycket bekvämt att ha så nära måste jag säga. Ska tillbaka dit imorgon och ha 2 danslektioner till.

Tisdag idag vilket också innebär övning med kören kl.19-21.
Det rullar på så att säga...

Godmorgon!

Åh vad det var skönt att sova i sin egen säng efter en natt på luftmadrass. 9 timmars sömn har jag fått så jag känner mig redo för dagens aktiviteter.

Solen skiner idag också. Det gör mig glad. Våren är på gång! Ska cykla till Maxi och Elgiganten där jag ska införskaffa mig en ny kaffebryggare. Efter lunch blir det en tur till Feelgood för lite styrketräning och sen måste jag laga mat inför veckan.

Det blir nog en del dans och sång till Melodifestivalens godbitar också för jag blev lite inspirerad av showen igår.

Ha en trevlig söndag!

Rätt låt vann!

Jag är så glad! Loreen ägde och svenska folket röstade rätt. Hurra hurra, hurra!

Utgång i Linköping

Åkte till Linköping igår för att möta upp några vänner från Nyköping. Vi åt tacos och förfestade lite hemma hos Matilda och Andreas i Ryd och sen blev det utgång på NH (Nationernas hus). Förfesten var jättetrevlig och jag var peppad på att gå ut på krogen vilket jag nästan aldrig är. Väl inne på NH försvann mitt partyhumör lite och tröttheten slog till. Det var lite folk och jag bidrog med att dra upp medelåldern kan jag säga. Till och med vakterna såg yngre ut. Ja jag vet att jag inte är gammal men jag fick ändå lite åldersnojja och kände att jag inte riktigt hörde hemma där. Men men, vi dansade och satt och pratade och hade en trevlig kväll ändå. På väg hem blev det nattamat på McDonalds där jag fick lite halvråa pommes och sen slocknade jag på luftmadrassen hemma hos Matilda och Andreas strax efter halv fem på morgonen.

Tidig morgon

Klockan är sju och jag har redan varit upp i 40 min. Anledningen är att jag börjar undervisa redan klockan åtta.
Idag har jag 5 danslektioner på schemat och sen är det helg. Så skönt!

Ikväll ska jag till Linköping och träffa Anton, Tobbe och Jeanette. Det blir tacos och sen utgång. Det ska bli jätteroligt!

Önskar mina läsare en trevlig helg!

Trött!

Idag är en sådan dag då jag önskar att jag hade ett kontorsjobb istället. Kroppen ömmar, jag är trött och tanken på att jobba 9.00-20.00 med sammanlagt 7 danslektioner känns inte lockande. Dessutom snöar det ute så cykelturen kan nog bi lagom mysig. Nej nu ska jag sluta gnälla. Dags för frukost och sen är det bara att köra på.

Tisdag

Jag sitter med en kopp kaffe och tar det lite lugnt innan jag ska sätta igång med denna dag.
Solen skiner och jag är laddad.

Så här der schemat ut för dagen:

kl.11.00-12.00 Dans med år 7 på Södra Skolan
kl.12.40-13.30 Dans med år 5 på Råssnässkolan
ca kl.14.00-16.30 Planeringstid på Musikskolan
kl.17.30-18.30 Aerobic intervall på Feelgood
kl.19.00-21.00 Övning med kören

Trevlig tisdag kära läsare!

Styrketräning- check!

Idag pallrade jag mig iväg till Feelgood för att styrketräna. Första gången sedan jag fick genomgången för typ 3 veckor sedan, hoppsan! Men jag skyller på att jag varit bortrest och sedan sjuk. I vilket fall som helst så kändes det som jag valt rätt tid att vara där för det var inte alls mycket folk utan man kunde strosa runt bland maskinerna i lugn och ro. Hade bestämt mig för att fokusera på överkroppen eftersom mina ben nog får sitt ändå via dansen och allt cyklande hit och dit. Sagt och gjort så fick ryggen, magen, armarna och axlarna sig en omgång och jag hoppas på lite träningsvärk imorgon. Beach 2012 here I come!

Vårväder

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Så himla härligt att vara ute. Hela veckan har vi haft detta härliga väder med ca 12 plusgrader som varmast. Idag är det dock bara ca 4 grader men klär man sig är det riktigt skönt ändå.

Började dagen med att städa så nu är dte ordning och reda här hemma. Gick sen på en promenad längs vattnet innan jag käkade lunch. Eftersom det var så härligt så har jag även varit på en cykeltur och utforskat Motala lite. Jag hittade en cykelväg till Varamon, den kända badplatsen här i stan, som tyvärr var avstängd sista biten pga av vägarbete men jag tror det tar ca 20 min att cykla från mig till Varamon. Bra att veta inför sommaren. Tog en sväng förbi lite bostadsområden och spanade lite också. Måste ju undersöka var jag kan tänka mig att bo framöver. Det som är bra med Motala är att det inte är så stort så många områden ligger nära centrum vilket underlättar.

Nu tänker jag bara slöa resten av dagen och sen ikväll blir det Melodifestivalen. Ikväll är dem ju i Nyköping och mina föräldrar sitter i publiken. Kanske får man syn på dem eller nån annan man känner?

RSS 2.0