Grattis Jojo!

Idag fyller min lillasyster 21 år. Stort grattis till henne!!!!!

Jag skulle ha åkt till Skellefteå ni på morgonen för att koreografera men jag missade bussen. Suck! Så nu ska jag försöka vara effektiv här hemma innan det är dags för "hemlisen" i Skellefteå.

Det är internationella dansdagen idag för övrigt.

De senaste dagarna har varit ganska hektiska. En kort sammanfattning kommer här:

Måndag: Lektioner i Byske kl.13-16.30 och sen vidare till Skellefteå för dansrep kl.17-19. Stort tack Jon för att jag fick låna din bil!

Tisdag: Åkte bil i en evighet för att komma till Moskosel (by utanför Arvidsjaur) och hade 2 lektioner med eleverna där. Efter det vidare in till Arvidsjaur för mina "vanliga" lektioner kl.14-16. Hemma vid 18 och käkade och fixade med lite av varje. Tog en kvällspromenad för att det var så fint väder och avslutade kvällen med te och fruktsallad i soffan.

Onsdag: Heldag i Boden. Avslutade dansmatteprojektet på riktigt. David och jag var på Nordpolen (badhuset i Boden) i den långa pausen mitt på dagen där vi satt i bubbelpoolen länge. Så himla skönt! Tillbaka i Piteå strax före 21 och då gick jag till min nya lägenhet och mätte lite. Det är litet! Avslutade denna kväll med ett gals vin och sen somnade jag i soffan...

Torsdag: Tjafsade med LTU större delen av förmiddagen eftersom jag inte får mina kurser från Linköping tillgodoräknade. AH! Mina nya röda chinos som jag köpte i Boden gick sönder och jag lämnade tillbaka dem på Hanséns. Suck! Ingen bra start på dagen. Men eftermiddagen var bättre för då satt Sara och jag på Wayne's och fikade/pratade/gnällde. Det var så länge sedan vi umgicks. Kvällen spenderades i Skellefteå där det skedde nåt på stan precis som det kommer göra idag...

Mitt påsklov i bilder

Tussilago som jag plockade till mamma.

Mina nya promenad/joggingskor.
Lina i hamnen på långfredagen. Så varmt!
Jag fånar mig i Nyköpings hamn.
Lina och en liten vy över hamnen.
Så här glada var vi att umgås igen:)
Middag på Oliver Twist på långfredagen: Jessica och Andreas.
Anton och Tobbe.
Jeanette och Krille.
Matilda och jag.
Sillunch på påskafton.
Johannas födelsedagspresenter från mig.
När jag kom tillbaka till Piteå på påskdagen hade David fixat fika på balkongen.

Skärtorsdag

Än så länge har jag inte sett till några påskkäringar men de kanske kommer. De brukar vara så söta när de kommer ansiktsmålade och säger Glad Påsk och tigger godis. Det var ett tag sen man själv gickj påskkäring...
Har haft bikini-premiär på altanen idag:)
Vädret är fantastiskt här och jag försökjer njuta så mycket som det går för snart ska jag upp till norr igen och där är det tydligen inte alls lika skönt.

Igår tog Johanna med mig på Functional Moves på Hälsomagasinet. Det var såå jobbigt men samtidigt skönt att få köra skiten ur sig så svetten rinner och musklerna skakar. Träningsvärken idag är inte att leka med!

Var en sväng hos farmor och farfar igår också och fikade samt tittade på deras nya lägenhet. Den var liten men mysig och den ligger centralt så de har nära till det mesta. Kul att få träffa dem också.
Tanken var att jag skulle träffa Lina ikväll men hon kommer inte till Nypan förrän imorgon så nu får jag hitta på något annat att göra. Har börjat bli väldigt rastlös och sällskapssjuk. Ska nog ta en sväng upp på vinden och kolla över vad jag kan behöva för köksgrejjor.

Glad påsk på er!


Nyköping

Efter 6 timmars resande kom jag fram till Nyköping och möttes av strålande solsken och +15 grader. Inte helt fel start på påsklovet:)

Pappa hade lagat stekt fläsk med löksås, som jag längtat efter, som vi åt tillsammans hela familjen. Det var väldigt mysigt att vara samlade allihopa. Det blir inte så ofta. Resten av kvällen spenderades i soffan där vi såg på Djursjukhuset och sen En unge i minuten.

Idag har jag varit ute nästan hela dagen eftersom vädret är helt fantastiskt. Efter frukost var jag på promenad i 45 min och satte mig sen och drack kaffe i solen. Innan lunch åkte jag ut till Intersport och köpte mig ett par ordentliga promenad/joggingskor. De hade kostat 1200 men var nedsatta till 890. Dessutom hade jag ett presentkort på 300 så jag betalade endast 590. Kände mig nöjd när jag gick därifrån. Tydligen så har de även en garanti som innebär att jag kan lämna tillbaka skorna inom 30 dagar om jag inte är nöjd. Det kallar jag service!

Efter lunch satt jag på altanen och solade men blev ganska snart rastlös så jag tog Jojos cykel ner till stan och köpte glass. Mums! Det går så lätt att cykla. Kändes som jag skulle kunna cykla i flera timmar. Hittade tussilago som jag plockade på vägen hem. Nu ska jag snart fixa lite middag till mina arbetande familjemedlemmar.

Dagens rapport

Idag är det söndag och jag ska snart åka till Byske och jobba men innan dess tänkte jag ordbajsa lite här. Tredje inlägget på en dag, det är inte ofta jag har sån skrivlust.

Denna helg har varit ganska lugn. Jag har jobbat en del, gått på stan och slappat. Det har varit fint väder fast det har blåsit kallt. David och jag var på promenad igår och då tappade jag min majblommekrans som jag köpte i torsdags. Så typiskt! Får väl köpa en ny...Suck!

Imorgon ska jag åka ner till Nyköping och det har jag sett fram emot länge. Tydligen ska det bli soligt och varmt också. Woho! Har lovat mig själv att verkligen vara ledig och inte jobba på hela veckan. Man behöver vara ledig ibland. Hoppas på att träffa massa trevliga människor och äta och dricka gott:)

Till sist måste jag berätta om en jättefånig grej. De som känner mig och David vet att vår humor är lägre än Glocalnet. Vi stod och pratade om nåt i köket i morse när jag helt plötsligt släpper en högljudd fis. Istället för att säga usch och gå iväg skrattar David och säger: "Det lät som ett ciss." Han gick sen och letade upp sin stämgaffel och kollade om det stämde vilket det gjorde. Snacka om nördigt!

Räkna med dans

Så hette föreställningen som var i Boden i torsdags. Jag har ju under jan-mars jobbat i Boden med dansmatte och denna föreställning avslutade projektet. Vi har varit tre danslärare som åkt runt till alla åk 5 i Boden och haft dansmatte. Initiativet kom från Thomas Öhrn på Bodens kommun och han sökte pengar från Kulturrådet (Skapande skola) för att kunna genomföra detta. Tanken var att eleverna skulle få prova på matte via dans. Detta har varit en utmaning för alla inblandade i projektet men det har varit väldigt lyckat. Mina elever har fått prova på att dansa geometri, tid och hastighet samt göra multiplikationstabellen i rörelse.

Vi hade två föreställningar i torsdags, en skolföreställning och en kvällsförestälnning för föräldrar. Den första gick hyfsat men den andra var toppen. Jag var så stolt över mina elever som sken som solar på scenen. Vi hade även en liten orkester med och en konfrencier som lyfte föreställningen mycket. Samuel, som var konfrencier, kom tvåa i junior-VM i bugg så han och jag buggade när orkestern spelade "All my loving". Det var jättekul att få bugga igen. Det var jättelänge sedan och det verkade vara uppskattat av publiken också:)

Den 27 april är det föreställning igen med de skolor som inte var med i torsdags. Ser fram emot det.

Förändringens vindar blåser

Som de flesta vet så har mitt liv tagit en ny vändning vilket har inneburit att jag inte bloggat på ett tag. Men nu mår jag lite bättre och känner att det är dags att börja skriva igen.

För 1,5 vecka sedan bestämde David och jag oss för att vi ska flytta isär. Vi har haft det jobbigt under en längre period och vi har försökt att få vårt förhållande att fungera men inte lyckats så bra utan båda har varit ganska olyckliga. Vi kände att nu var det dags att göra något så att vår relation inte förstörs helt. Vi har sagt upp lägenheten och jag kommer att flytta till en etta i maj medan David bor kvar tills vidare. I början kändes det hemskt och jag var så besviken på att vi inte får det att fungera. Kändes som hela min värld rasade samman. Jag har dock börjat se annorlunda på det och vända det till något positivt. Vi är överens om detta och tjafsar eller bråkar inte alls. Tvärtom känns det lättare än någonsin att umgås och prata med varann. Det gör dock att man börjar tvivla på om vi gör rätt men jag tror det. Jag tror att vi behöver en paus från varandra där vi kan leva våra egna liv och umgås när vi känner för det och inte leva på varann som vi gör nu. Vi kommer ju fortsätta att bo nära varann och kunna träffas när vi vill så det blir nog bra till slut ändå.

Sänder en stor kram till alla som stöttar mig. Tack för att ni finns!

Resumé av helgen



Så här såg det ut igår när Sara och jag laddade upp för vårt Tre Kronor-maraton. Vi började lite nyttigt med varsin sallad för att sedan trycka i oss godis, chips och trocadero. Hoppsan!
Vi satt från kl.13 till 18.30 och hann med 6 avsnitt, 14 kvar på denna box och det ska vi nog plöja igenom så småningom. Det var väldigt nostalgiskt att se och roligt. Avsnitten var inspelade 1994 och det är ju 17! år sedan! Kläderna var nog det roligaste men även gamla matförpackningar osv samt det dåliga skådespeleriet. Helt klart trevlig lördagsunderhållning när det var grått och regn ute.

På kvällen kom David och Jon hit och vi käkade middag och tittade på film. Också trevligt.

Idag har jag jobbat i Byske och det var en bra arbetsdag trots mitt snorande och min hesa stämma. Har ätit middag och sitter nu med ett glas vin och tittar på reprisen av Sofias änglar. Det går ingen nöd på mig om man säger så:)

Ynkliga

Jag vaknade av att jag inte kunde andas genom näsan och var hes och David vaknade med huvudvärk så vi har varit lite ynkliga här på förmiddagen. Vi har försökt kurera oss med det mesta och jag mår bättre men stackars David blir inte av med huvudvärken och han ska vara i skolan till halv sju ikväll. Hoppas verkligen att den ger med sig snart.

Har precis koreograferat och planerat lite inför lektionerna imorgon så nu tänker jag inte jobba något mer idag. Sara och jag ska ju se Tre Kronor idag och jag vill börja snart....

Godkänd!

Nu är uppsatsen äntligen godkänd! Hurra, hurra, hurra!
Jag har pluggat klart och är nu färdig danslärare. Woho!!!!
Hade jag varit lite friskare hade jag velat gå ut och fira detta men det får bli någon annan gång.
Sara och jag ska fira på vårt lilla vis imorgon med godis och Tre kronor-marathon. Det ser jag fram emot:)
Vi är nästan lika glada som när vi vann SMASK 2009.