Systermys

Johanna har varit på besök hos mig ett par dagar. Vi har varit på Ikea, shoppat, ätit glass, tittat på båtar vid Borens slussar, druckit vin, tittat på film och bara haft det mysigt. Stort gilla på detta! Nu är det tomt i lägenheten igen...


Härliga tisdag

Det har varit sommarväder idag! Johanna och jag köpte med oss sallad och åkte ut till Jogersö i Oxelösund för att sola. Tyvärr var det mycket moln och blåst så det var inte jätteskönt. Men drygt två timmar var vi där innan vi åkte hem och åt jordgubbar. Jojo åkte till jobbet och jag åkte till Ekensberg för att motionera. Var inte sugen på att springa så det blev en långpromenad istället. 8,6 km enligt Runkeeper och det tog 1h 15 min. Nöjd med detta åkte jag hem och stretchade, duschade och åt middag. Nu sitter jag ute på altanen och läser och dricker vin men ska snart gå in och titta på Allsången.


Nyköping igen

Kände igår att jag inte hade nån lust att sitta själv hemma i Motala så jag bestämde mig för att åka till Nyköping när jag ändå hade bil. Sagt och gjort. Nu är jag hemma hos mamma och pappa och har ätit lunch. Ska strax iväg och träffa Tobbe och Jeanette och ikväll blir det nog grillning med Anton och Jessica. Varför sitta själv när man kan umgås med nära och kära?


Sara och Josse-dagar

Har haft Sara på besök sedan i onsdags och det har varit så roligt. Vi har pratat, shoppat, ätit godis, varit i Vadstena och självklart tittat på Tre Kronor. Tiden har bara sprungit iväg! Tack fina Sara för dessa dagar:)
 

Inte rätt!

Fel datum på senaste inlägget. Skrev det i tisdags men tydligen så publicerades det inte förrän idag. Skumt!


Hemma i Motala igen

Har fixat med lite av varje idag men har försökt vara ute i solen så mycket som möjligt. Nu sitter jag och läser på balkongen med ett glas vin. Det kallar jag semester:)


Väderstyrt humör

Idag skiner solen så jag är på mycket bättre humör. Har varit ute och sprungit, druckit kaffe i solen och sitter nu nyfuschad och funderar på hur jag ska lägga upp min dag. Klockan tre ska jag träffa Malin och äta glass i hamnen. Ett måste om man är i Nyköping. Ikväll styr jag hem mot Motala igen med röda faran som mina föräldrar så snällt lånar ut en vecka. Tack, tack, tack! Livet känns mycket lättare när det är fint väder. Hoppas ni alla får en trevlig dag!


Regn, regn och så lite mer regn

Var är sommaren? Ingen sol och ingen värme utan bara regn. Jag blir tokig! På nåt sätt är det lite ironiskt eftersom det är min första betalda semester som jag sett fram emot så länge. Jag brukar nämligen inte ha flyt när det gäller vädret. De flesta av mina födelsedagar brukar vara regniga, min första skolavslutning, studenten och examensdagen bjöd också på regn. Jag vet att jag är väldigt bitter men jag har lite svårt att vara positiv just för tillfället. Ser fram emot att få besök av Sara i veckan i alla fall. Vi brukar kunna roa oss oavsett väder:)


Uttråkad

Eftermiddagen idag har bjudit på regn och åska så jag har suttit ihopkurad under en filt på altanen och läst. Drack te och frös. Inte ok 12 juli! Har även övat Mozarts Requiem, bäst att passa på när ingen är hemma, målat naglarna och gjort en ny spellista på Spotify. Nu är jag uttråkad! Det regnar lite fortfarande men blir det inte värre så åker jag till Ekensberg och springer 5 km-rundan lite senare. Ska ta och hjälpa mamma med maten nu. Hej hej!


Onsdagen den 11 juli 2012

Idag har jag umgåtts med Lina hela dagen och gjort det som vi är bra på: pratat, shoppat och ätit. Vuxenpoäng på delar av min shopping, eller kanske tantvarning: gardiner och trosor som håller in mage och rumpa. Hahaha!!!!! Trevligt har jag haft i alla fall och nu på kvällen blev det grillning och vin med familjen:)


Stockholm

Är nu i Nyköping efter två dagar i Sthlm. Gårdagen vill jag nog utse till sommarens (hittills) bästa dag! Vädret var helt fantastiskt och jag träffade så härliga människor och hade så kul. Först mötte David upp mig vid centralen och vi gick till Kungsträdgården och åt varsin glass i solen. Vi bestämde oss sen för att åka ut till Gröna Lund. Sagt och gjort. Vi ägnade 5 timmar där med att åka berg-och dalbanor, tävla om vem som snabbast kunde slå en klubba och komma upp i 400 poäng (jag vann, se bild), äta, titta på folk och dricka lite vin. När vi kände oss nöjda tog vi en promenad in till stan där vi mötte upp Venla, Göran och Elias för att äta middag på Due Fratelli som är en italiensk restaurang med glutenfri pizza:) Där blev vi kvar ett tag och fick även sällskap av Sebastian och Ida. En riktig Piteå-reunion! Avslutade kvällen med att sitta och prata ute på Skeppsholmen och njuta av den fina utsikten. Idag var både jag och David trötta, dels efter den intensiva gårdagen men också för att ingen av oss sov bra i natt. Därför har vi inte gjort så mycket utan strosat runt lite på stan, där jag råkade köpa en klänning:P, och ätit lunch. Innan jag tog tåget till Nyköping drack vi kaffe på centralen och bara hängde. Mycket nöjd över dessa dagar:)


Dallasfest

Igår hade Therese och Marcus sin bröllopsfest med tema Dallas, tv-serien från tidigt 80-tal. Vi var i Borghamn som ligger strax utanför Vadstena. Det var en lyckad fest med mat, dryck, fina tal, musik och dans. Några av oss kollegor spelade/sjöng en specialskriven bröllopsmasch som fick brudparet att fälla en liten tår. Senare under kvällen lärde jag ut en linedance som blev mycket uppskattad och upprepades flera gånger:) De flesta av oss övernattade på vandrarhemmet och så åt vi frukost ihop innan vi skiljdes åt och vi åkte tillbaka till Motala.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2417185/images/2012/pic_4ff99ca29606ee328a005400.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2417185/images/2012/pic_4ff99cc8e087c307320008a3.jpg" class="image">


Det var ju där med att planera...

...det tycker jag om och jag gillar när det händer mycket. Så här der det ut framöver:
  • Fredag 6/7: Sång med Mottetkören i Övralid.
  • Lördag 7/7: Therese och Marcus bröllopsfest med Dallas-tema.
  • Söndag 8/7: Åker till Nyköping och firar pappas födelsedag.
  • Måndag 9/7: Träffa David i Stockholm och förhoppningsvis gå på Gröna Lund.
  • Tisdag 10/7: Stockholm och sen tillbaka till Nyköping
  • Onsdag 11/7-Måndag 16/7: Nyköping. 
  • Onsdag 18/7-söndag 22/7: Sara kommer och hälsar på i Motala.
Mycket skoj på G och det känns lyxigt att få vara ledig flera veckor under den bästa tiden på året. Jag njuter!

Lata dagar i solen

Det har varit kanonväder i Motala i 3 dagar nu så jag har njutit av att ha semester genom att ligga på Varamon och steka. Stort plus är att det tar mindre än tio minuter för mig att cykla dit:) 
Sara och hennes barn har också varit där så jag har hängt en del med dem. Trevligt med sällskap och kul att få leka med barnen.
 
Idag har jag premiärbadat i Vättern. KALLT!!!! Jag har också bränt mig på magen, av alla ställen, så det sved ordentligt i duschen. Hoppsan!
 
Nu har solen gått i moln och det sägs att det ska bli regn igen de närmsta dagarna. Men jag har mycket att se fram emot den närmsta tiden så jag sörjer inte. Härligt att vara ledig!
 
 

Min nya lägenhet

Nu är jag inflyttad på Storgatan 39 C i Motala och tack vare hjälp från mamma, pappa och Jojo har det gått väldigt smidigt. Det känns som en sten lyfts från mina axlar nu när det äntligen är klart. Måste köpa in en hel del nya möbler osv men det tänker jag ta med ro och bo in mig lite först. 
 

RSS 2.0