Myshelg med familjen

Hela lördagen var vi i Stokholm och förutom att se Jesus Christ Superstar så gick vi runt på stan, fikade, åt god mat och bara hade det trevligt. Innan vi tog bussen hem tog vi ett glas vin tillsammans med farbror Kenneth. En mycket lyckad dag som jag kommer leva på länge.
Igår fyllde Johanna 22 år så vi sjöng för henne på morgonen och hon fick paket. Segade mest runt under dagen för vi var alla ganska trötta efter lördagens äventyr. På eftermiddagen kom farmor, farfar och Johannas kompis Elin på besök och vi åt äppelpaj. På kvällen blev det baconinlindad fläskfilé med pressad potatis och senapssås och ett glas rött till det. Inte varje dag man får så fin söndagmiddag. Kvällen avslutades med Mästarnas mästare.

Jesus Christ Superstar

Igår var hela familjen Carlsson i på Göta Lejon i Stcokholm och såg Jesus Christ Superstar. Wow!!!!!
Det var så fantastikt bra! Det bästa jag sett tror jag och då hade jag ändå höga förväntningar. Jag satt med gåshud genom hela föreställningen och tårarna rann. Så otroligt proffsigt allting och vilka röster. GÅ OCH SE!!!!
Bild hämtad från: http://kulturbloggen.com/?p=52571

Kontrakt påskrivet

Nu är lägenheten på Storgatan 39 C min from 1 juli. Var och skrev kontrakt nu på morgonen och jag får ett gott intryck av fastighetsbolaget. Förhoppningsvis ska jag få sovrummet omtapetserat så jag slipper gula väggar med fula märken på. Håller tummarna för det!

Igår var jag hos kiropraktorn och hon gjorde en genomgång av min rygg. Som jag trodde så är det muskelknutar i bäckenmuskulaturen (typ nåt sånt i alla fall) som gör att jag har ont. Hon vred och knakade samt gav mig några övningar som jag ska göra tills nästa gång vi ses om två veckor. Hon sa att det var bra att jag kom för jag hade inte kunnat få ordning på det på egen hand. Kändes bra att höra. Nu ska det nog bli bra till slut.

Imorgon ska vi ha länsstudiedag i Linköping vilket innebär att alla musikskolor i länet träffas och diskuterar samarbeten osv. Ser fram emot att träffa lite andra danslärare och kanske utbyta lite idéer. Efter det tar jag tåget till Nyköping för på lördag ska nämligen hela familjen Carlsson till Stockholm och titta på Jesus Christ Superstar. Det har jag sett fram emot länge så jag hoppas att jag inte ska bli besviken. På söndag fyller min lillasyster 22 år så då blir det nog lite kalas. Hoppas på fint väder. Underbart skönt att vara ledig måndag och tisdag för då behöver jag inte stressa tillbaka till Motala utan kan stanna i Nyköping och softa. 

Händelserik tisdag

Idag har jag tackat ja till en lägenhet. Det är en 2:a på 60 kvm med balkong högst upp i huset. Det tog mindre än 10 minuter att cykla till jobbet därifrån och jag får tillgång till den från 1 juli. Det känns skönt att ha det klart och slippa jaga runt.

Har även varit och klippt min lugg idag så nu ser jag världen klarare.

Nu är middagen i magen efter ett styrkepass på gymmet. Dags för en promenad i solen och sen kör.

Bra måndag

Denna måndag var mycket bättre än förra måndagen. Kan bero på att jag var på bättre humör och att det smittade av sig på eleverna för de var så gulliga och duktiga idag. Stor skillnad mot förra veckan. Woho! Höjdpunkten på dagen var balettlektionen med mina kollegor för de är så positiva och ambitiösa. Himla roligt att undervisa dem.
Kände mig på bra humör när jag kom hem och brydde mig inte så mycket om att jag blivit dyngsur av regnet. Hoppas att detta goda humör håller i sig.

Har fått tummen ur också och bokat tid hos en kiropraktor på onsdag för min rygg vill ju inte bli bra. Hoppas hon kan knaka till den eller ge lite tips på vad jag ska göra för att den ska sluta göra ont.

Dagens negativa: Har fortfarande inte fått min iphone.

Måndagen den 23 april

Måndagmorgon och frukosten är i magen, snart dags för jobb men tänkte hinna med ett litet blogginlägg först.

Igår provade jag på Box på Feelgood och jösses vad jobbigt det var. Jag hade tur och hamnade med en tjej som också var där för första gången så jag behövde inte känna mig ensam som nybörjare. Hon hade inställningen "jag ska krypa härifrån" vilket innebar att vi körde hårt och peppade varann. Roligt var det och tiden gick fort. Tycker dock att Bodycombat är roligare men kommer nog gå på Box igen om jag har möjlighet.

Idag är det personalmöte, balett med mina kollegor, planering, barndans och dansmix som står på schemat. Hemma vid halv åtta ikväll. Då kör vi då!

Perfect or Join my picnic

I fredags var jag på dansteater i Folkets Park här i Motala. Vi var ca 10 personer i publiken vilket var synd för det var kvalitet på föreställningen. Christina Tingskog var koreograf och hade tillsammans med sju dansare, varav 4 av dem funktionshindrade, improviserat fram denna föreställning som handlade om, enligt min tolkning, olika möten och ur man kan ta hjälp av varandra. Jag blev väldigt berörd av den och gillade mixen av dansare och olika genrer i musiken. Värd att se!

Bild tagen från: dans-i-varmland.regionvarmland.se

Dans i Stadsparken

Inte det härligaste vädret för att dansa utomhus i men det fungerade bra ändå. Eleverna satte koreografin och det var ganska mycket folk och tittade vilket är roligt. Hoppas att det väckte intresse hos några så fler vill börja dansa i höst.

Har varit på lägenhetsvsining idag också. En tvåa mitt emot Sporthallen utan balkong eller uteplats. Lägenheten i sig var ok men känns inte rätt för mig. Tror inte jag kommer trivas där. Håller tummarna för lägenheten jag ska få se på tisdag.

Eftersom jag frossat så mycket i god mat, vin, snacks mm den senaste månaden har jag bestämt att ha ett litet uppehåll och vara lite nyttigare. Detta betyder en helg med frukt och grönsaker istället för cola och godis. Hittills har det gått bra men jag har ett sötsug. Bara att stå emot! Nästa helg ska jag till Stockholm med hela familjen plus att min syster fyller år så då tänker jag inte vara nyttig.

Konstig dag

Denna dag började inte som jag ville. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har jag inte fått min iphone så jag var utan telefon eftersom jag bytte abonnemang idag. Jag hängde på låset till The Phone House och fick hjälp av butikschefen som var mycket trevlig och hjälpsam. Han kunde inte få fram när jag skulle få min iphone men han har lånat ut en SonyEricsson som jag kan använda så länge. Tack tack tack!

Var på bättre humör när jag gick till jobbet men då upptäcker jag att kortet som man behöver för att ta sig in i danssaeln är kvar hemma. Stor suck! Det var bara att cykla tillbaka hem och hämta kortet och sen cykla tillbaka igen. En liten cykeltur på 8 km. Bra motion i alla fall. Var ganska trött när jag kom tillbaka och tänkte "hur ska denna dag sluta?"

Men jag måste säga att det vände. Hade flyt med koreograferande och planering och eleverna skötte sig exemplariskt. Nu är jag hemma med middagen i magen och känner mig nöjd med dagen:)

Utan telefon!!

Har fortfarande inte fått min iphone och nu har de fört över mitt nummer från Telenor till Tre vilket innebär att jag inte går att nå! Dum som jag är tänkte jag att "det är ju bara att sätta i det nya simkortet i min gamla telefon så länge" men NEJ! Det nya simkortet är ju mycket mindre och passar inte alls i min nuvarande telefon. Sjukt irriterande och handikappande. Jag inser vad beroende jag är av min telefon. Använder den ju både i jobbet och privat. Ska gå tilll The Phone House idag och se om de kan hjälpa mig på nåt sätt. Jag fick ett mail för 9 dagar sedan att min "order är på väg och levereras inom kort", yeah right!

Behöver jag tillägga att jag inte är på humör.....

Då var det dags igen!

Efter en natt med lite sömn är det då dags att cykla till jobbet igen. Vädret är grått och jag är trött!!!!
10 timmar jobb, heja heja!!!!

Kaffe i solen

Det är inte helt fel att sitta på balkongen och dricka kaffe med solen som värmer i ansiktet. Mer sånt här väder tack!

Idag har jag gått på promenad, handlat och städat. Håller även på och tvätta och ska strax fixa mat. En typisk söndag skulle jag vilja säga.

Känns lite tungt att börja jobba igen imorgon efter 10 dagars ledighet men det är väl bara att köra på. Snart är det ju ledigt igen:)

Träningsvärken idag är inte att leka med. Hade stora svårigheter att ta mig upp ur sängen i morse men oj vad roligt det var med Bodycombat. Tänk om man kunde få träna det regelbundet.

Måste få gnälla lite över mitt mobilabonnemang också. Inte nog med att det är dyrt och har dålig täckning utan idag när jag pratade med David så bröts samtalet inte en gång utan fyra gånger! Sen gav vi upp. Vad är problemet? Det är ju inte som att jag bor ute på landet precis. Grr!!! Bara ett par dagar till sen är det 3 som gäller.

Träningsvärk och väntan

Blev ingen lägenhetsvisning igår för hon som skulle visa den för mig var sjuk. Synd för jag var peppad. Hoppas att den blir av nästa vecka. Väntar även på min iphone 4S som jag beställde på skärtorsdagen. Har fått det nya simkortet och avtalet från 3 samt fått veta att de flyttar mitt nummer på onsdag så nu är det bara telefonen som saknas. Hade varit perfekt att ägna denna helg åt att lära mig hur telefonen fungerar men jag får väl vänta lite till då...

Var på Cxworx och Afro igår och det känns i kroppen idag. Träningsvärk i nacke och bröstrygg och allmänt stel. Men den bästa medicinen mot träningsvärk är ju att träna mer så det blir Bodycombat om en timme ungefär. Woho!

11 april 2012

Sitter hemma i min lägenhet, nydushad och tittar på Project Runway.
Hela förmiddagen idag gick till att resa och sen gymmade jag lite innan jag tog bussen hem till Lugngatan. Vädret är grått och det har regnat. Trist!

Jag har lite planerat de sista dagarna av lovet. Imorgon ska jag åka till Norrköping och träffa Anna och Lotta så det känns som jag bara är i Motala och vänder. Dock kommer jag tillbaka imorgonkväll. På fredag ska jag på lägenhetsvisning igen. Håll tummarna för att den är bra. Sedan blir det träning i form av Cxworx och Afro. Träning blir det även på lördag då de har en gästinstruktör som ska köra Bodycombat. Som jag har längtat efter det. Det är så roligt!

Några ord om påskhelgen

Dåligt med inlägg från mig den senaste tiden och ändå är jag ledig.

I fredags sjöng jag i kyrkan med Motettkören och sen tog jag bussen mot Nyköping. Träffade min kusin Daniel i Norrköping så jag ahde sällskap sista 6 milen. Väl hemma hos mor och far så fikade vi och mamma hade bakat muffins som jag kunde äta. Mums! Efter en trevli middag hela familjen så skjutsade Jojo mig till Malin där vi var ett gäng som satt och drack vin, pratade och spelade spel. Mycket trevligt!

Påskafton började med att Jojo och jag fick varsitt litet påskägg med godis och pengar. Tack snälla föräldrar!

Jojo och jag gjorde en shoppingrunda i metropelen Nyköping (det går fort att gå igenom alla affärer). Kom i alla fall hem med en klänning och en tröja. Eftermiddagen gick till att förbereda inför släktmiddag och vid femtiden var vi 11 pers här på Borgdalsgången. Vi åt, åt, åt, pratade och hade musiktävling som jag kom 2:a i. Timmarna flög iväg vilket tyder på att man trivs:)

Igår blev det promenad i solen, solande på altanen och sen kom farmor och farfar och åt middag med oss. Det var också trevligt. Kvällen avslutades med att mamma, pappa och jag spelade plump. Jag kom 2:a där också.

Annandagpåsk idag och jag ska träffa Lina lite senare samt träna med familjen.

Fortsatt glad påsk kära läsare!

Påskledig

Klockan är 21.10 och jag sitter med lite vin och firar att jag nu är ledig i 10 dagar.

Imorgon är det sång med Motettkören kl.11 och sen tar jag bussen mot Nyköping för påskfirande med familjen.

Glad påsk kära läsare!

Lägenhetsångest

Idag har jag varit på lägenhetsvisning. Det var en fräsch etta på 54 kvm som ligger på 5 min cykelavstånd till jobbet. Första tanken var att den var jättefin och att jag gärna ville ha den men nu har jag ändrat mig. Det som talar emot den är att den saknade balkong och bara hade ett fönster i det stora rummet vilket gjorde att den kändes lite instängd och mörk. Sen känns det inget kul att flytta till en etta igen. Jag har flyttat så många gånger nu och blir mer och mer kräsen. Det känns inte som att jag kommer vilja bo där en längre period och jag vill inte flytta till en "tillfällig" lägenhet igen. Dock var hyresvärden mycket trevlig och var beredd att hålla den till 1 augusti åt mig istället för inflyttning 1 juli som det är tänkt. Men magkänslan säger ändå nej.

Pratade med Åsa som jag hyr den här lägenheten av och hennes erbjudande står kvar, dvs att jag kan få köpa den om jag vill. Måste erkänna att det är lite lockande men ändå inte med tanke på att jag måste ta lån och får ett väldigt ansvar. Dessutom vill jag ju bo närmre centrum.

Det verkar dessutom vara högt tryck på lägenheterna här i stan så jag kan nog inte tacka nej till alltför många för de växer inte på träd. Men jag anmäler intresse på det mesta och har lite is i magen ett tag till. Det ska nog lösa sig till slut.

Onsdagen den 4 april

Nu har David åkt och det känns lite tomt i lägenheten. Tiden går så fort när man har sällskap. Han har varit med mig på jobbet, vi har ätit god mat, gått på stan och bara umgåtts. Mycket trevligt. Hoppas på ett snart återseende.

Har inte varit så kreativ på jobbet dessa dagar och känner att jag måste få en del gjort imorgon innan jag kan ta påsklov men det löser sig nog.

Min rygg fortsätter att göra ont men det känns lite bättre idag så det ska nog ge sig snart.

Börjar smida lite planer för påsklovet så nu är det nedräkning till ledighet. Ska bli så skönt!

Finbesök

Måndag betyder lång dag, jobb 9-19, sen körrep 19.30-21.00. Men denna måndag känns riktigt trevlig. Dels för att det bara är 4 dagar kvar till påsklov men främst för att David kommer och hälsar på ikväll och stannar till onsdag.
Eftersom jag inte hade några bra nytagna foton så snodde jag ett från Facebook.

Aprilväder

Det är sol, sen blir det snö, sen sol igen och så regn. Riktigt aprilväder med andra ord. Bara ett par plusgrader och blåsigt dessutom så det är inte så skönt att vara ute.

Tanken var att jag skulle cykla till gymmet idag eftersom jag har dåligt samvete över allt jag äter. Men jag har en huvudvärk som vägrar ge med sig samt att min rygg krånglar lite så jag tar det lugnt istället. Har lagat matlådor och deklarerat, mycket spännande.

Igår dansade jag med en av mina grupper på torget här i Motala. Det var kallt men annars så tycker jag att det gick bra. Mitt första gig är därmed avklarat och det känns skönt. Nu är det 3 veckor kvar till nästa uppvisning som även den kommer ske utomhus. Hoppas på lite varmare väder då.

RSS 2.0