Inspiration

Är nyss hemkommen från Christinaskolans dansföreställning. Det var en bra show med blandade danser och jag fick inspiration till koreografier. Eller i alla fall låtidéer. Nu har jag skrivit ner dem så jag kommer ihåg.

Annars har min inspiration och motivation gått och gömt sig idag för jag har inte fått något vettigt gjort. Istället gick jag på stan och shoppade. Hoppsan!

Kom också fram till idag att det går åt h*vete med de mål jag satt upp för 2011. Snart har halva året gått och jag har inte uppfyllt ett enda mål. Vi får väl se om jag lyckas med allt på ett halvår. Då får jag nog ligga i.

Imorgon är det skolavslutning och det ska bli trevligt. Jag ska äntligen examineras:)
Tyvärr ska det inte bli så fint väder men det är ju mitt vanliga flyt. Tur att vi mest ska vara inomhus.

Måndagen den 30 maj 2011

Äventyren i helgen har gått bra och jag har haft roligt men det har tagit lite på krafterna, är lite seg idag. Min kära vän Sara som jag spenderat större delen av helgen med har gjort en väldigt fin sammanfattning av vår tripp till Arvidsjaur som jag tycker ni kan kolla in på hennes blogg  http://sarakulneff.blogspot.com .

Idag har jag hittills bokat biljetter till Nyköping, 12-19 juni är jag där för de som vill umgås med mig, köpt ett par skor och handlat mat. Det händer med andra ord inte alltför mycket här. Mina planer är att jag ska planera de workshops som jag ska leda den 11 juni så är det klart och sen ikväll blir det tacomys med Sara, Danne och Minna. Minna åker till New York om ett par dagar så det lär dröja länge innan man ser henne igen:(

Håller just nu på att gå in mina nya skor eftersom jag är expert på att få skoskav. Tänkte nämligen ha dem på skolavslutningen på onsdag. Frågan är bara vad jag ska ha för kläder till? Dagens I-lands problem!

Fullspäckad helg igen!

Idag väntar rep i Arvidsjaur och innan dess ska Sara och jag göra klart koreografin. Ute i sista minuten med andra ord men det löser sig. Efter repet blir det tillbaka till Piteå och lämna Sara och byta om innan det är dags att brumma till Skellefteå för middag med jobbet. Sen hem till Piteå igen för att sova.

Imorgon ska en av mina grupper ha dansuppvisning i Byske så dåblir jag där ett par timmar. Sedan åker Sara och jag på Kammarkörens konsert i Öjebyn för att sedan åka hem till Sara och äta och ha tjejmys (typ film och godis:) )

På söndag är det dags för konserten i Arvidsjaur där vi ska dansa. Vi kommer vara i en kyrka och det blir första gången jag dansar i en kyrka. Ska bli spännande.

För övrigt är jag väldigt fattig just nu. Det är alltid så knapert den här tiden på året. Jag kommer få lön men än har den inte förts in på kontot. Kan komma idag, kan komma nästa vecka. Vill ha dem nu! Får kolla med vår ekonom ikväll om han kan säga när dem kommer. Mitt liv skulle bli så mycket lättare då.

Nej nu måste jag äta frukost innan det är dags att sätta igång med denna dag på allvar.

Kaffebryggare

Nu kan det drickas kaffe här hemma för jag har införskaffat mig en lite vit kaffebryggare från Ö&B.
Sitter med en kopp nu. Mums! Kanske kan det bota min huvudvärk.

Gårdagen spenderades i Arvidsjaur där jag hade mina sista danslektioner och sedan uppvisning för föräldrar.
Det blev lyckat och det var flera föräldrar som kom fram efteråt och tackade och berömde mig. Det är en liten kick för självförtoendet. Karin som är min kontaktperson i Arvidsjaur gav mig ett halsband som tack för den här terminen. Jag blev lite rörd av den fina gesten, tack Karin!

Idag har Musikhögskolan fått ett besök där jag och Sara koreograferade inför helgens uppvisning. Nu har vi gjort 2 av 3 danser och det känns riktigt bra. Vi ska repa in den sista på fredag som blir en kort sekvens ur kompositören Glucks Dans i de saligas ängder.

Solen skiner idag så jag tror jag ska bege mig ut på en promenad. Hade tänkt att ge Zumba ett försök till ikväll men det är fullbokat så det får bli en annan gång.

Tack och hej för mig!

Regniga måndag

Har varit ganska seg idag men det är väl inte så konstigt efter helgens äventyr.

Var i Skellefteå och pratade om vilka grupper jag ska ha till hösten, vilka dagar osv. Det gick ganska fort och sen satt vi och fikade och pratade tillsammans med Marie.

Det har regnat större delen av dagen och varit väldigt grått men nu har det spruckit upp. Kanske ska man ta sig en kvällspromenad. Får se om jag orkar...

Dans i Västerbottensnytt

http://svtplay.se/v/2432942/vasterbottensnytt/22_5_18_10

Del 1 av 2 är avklarad...

Föreställningarna igår gick jättebra trots att jag fick hoppa in i en dans i sista minuten. Är väldigt stolt över mina elever. Fick massor av fina blommor och presenter. Kändes nästan som att fylla år.

 


I pausen mellan föreställningarna var alla danslärare och ljud-och ljustekniker och käkade på Kungsgrillen. Trevligt att kunna umgås lite eftersom man bara springer om varandra under föreställningarna. Vi blev vittne till ett snatteri, en kille som snott en väska och blev jagad av en vakt. Hoppas de tog honom. Vi stod som fån och tittade på men vi kunde inte göra så mycket.


Fördrev tid på Max innan jag tog bussen hem till Piteå. Nu är det aldrig riktigt mörkt här. Denna bild är tagen kl.23.30 från mitt fönster:

 

 

 


Fredagen kom och gick

Idag invigde jag tvättstugan här på Uddmansgatan. Det är nog den sämsta tvättstuga jag varit med om! Den ena tvättmaskinen centrifugerade inte så tvätten var sjöblöt, torktumlaren var trasig och fläkten i torkrummet var under all kritik. Hade tvätten hängandes där i 2 timmar och ändå var det som om jag nyss tagit ut den ur tvättmaskinen, blöt! Hoppas det åtgärdas snart. Dagens bitter-josse har talat:P
Jag kommer bli en sån där som sätter upp lappar i tvättsugan och gnäller. Nu var det redan någon som hade gjort det:)

Lägenheten har även blivit städad idag. Nu har jag min dammsugare här så nu känns golvet rent. Woho!
Försökte mig på en liten joggingtur också men eftersom et blåste så mycket sprang jag bara där det var medvind och det var inte på så många ställen. Hoppsan! Men lite motion fick jag i alla fall.

Var och shoppade lite på Ö&B och kom bla hem med en sophink till toaletten. Intressant va?
När jag skulle hem med grejjorna upptäckte jag att jag låst mig ute. Jag har nämligen en dörr som går i lås av sig själv och nycklarna låg kvar inne. Som tur var har David min extranyckel och han var i närheten så det löste sig. Ska inte göra det till en vana för det blir så jobbigt då.

Ni hör vilken spännande dag jag har haft. Men jag måste erkänna att det har varit ganska skönt att fixa med det ena och det andra i sitt eget tempo.

Imorgon är det föreställningsdags i Skellefteå. Det blir roligt:)

Foto: Pia Burman


Nattuggla

Jag borde verkligen sova men jag kan inte. Jag kommer inte till ro och min mage kurrade. Så nu sitter jag här istället och dricker te och äter riskakor.

Hade sista danslektionerna i Skellefteå idag och det var jätteroligt. Ibland känns verkligen mitt jobb som världens bästa. Känns lite tråkigt att terminen är slut men mest skönt ändå. Man är ganska sliten nu.

Imorgon ska jag hämta sakerna som mina snälla föräldrar skickat upp med bussgods. Äntligen får jag en micro, dammsugare, kastruller och andra köksprylar. Jag har verkligen fått sätta min kreativitet på prov när jag lagat mat de senaste dagarna. Jag har bla skalat potatis med osthyvel och brett mackor med en slickepott. Det funkar men jag föredrar nog potatisskalare och smörkniv. Jag har också provat på att sopa golvet istället för att dammsuga och det rekommenderar jag inte! Stort tack till den som uppfann dammsugaren.
2011-05-19 @ 00:19:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Föreställningstider

Till helgen är det dags för Skogens förunderliga liv, Skellefteå dans- och balettförenings vårföreställning. Detta innebär ganska intensivt jobb för oss danslärare. Igår och idag har vi haft genrep och det har överlag gått bra. Ganska kaosartat för min del igår men det ska nog bli bra. Imorgon har jag sista repet med mina stora elever sen är det ledigt i två dagar innan showandet på lördag och söndag. Kom och se ni som har möjlighet! Kl. 14 och 18 lördag och söndag på Nordanå.

Vet fortfarande inget om hur det blir med jobb till hösten och det är ganska stressande. Vore ju skönt att kunna planera lite...Skulle ju behöva köpa en bil t ex men det är ju inte gratis!

Förhoppningsvis kommer det lösa sig med min examen snart i alla fall. Håller tummarna!
2011-05-17 @ 22:43:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pyssel-Josse slår till igen

Idag var det musöron som tillverkades. 4-5åringarna har musdräkter så de behövde jag inte fixa men jag som ska vara musmamma var ju tvungen att fixa nåt. Så här blev dem:
Mina ögon ser helt crazy ut!

Inte de finaste öronen men de får duga.

Ikväll ska jag till Mickan och titta på Eurovision songcontest. Blir nog ett gäng som är där. Trevligt med lite sällskap. Heja Sverige och Ungern!
2011-05-14 @ 16:26:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


"Josse hon är tlött"

Eller ja, egentligen är jag väl inte så trött men min kropp är det.
Tyckte jag var duktig som pallrade mig iväg till gymmet idag men oj vad tungt det var. Orkade inte alls så mycket som jag hoppats. Istället för att göra som jag brukar, dvs ignorera tröttheten och köra stenhårt ändå, lyssnade jag faktiskt på min kropp och körde bara ett kort pass. Inte bra att slita ut sig så här i föreställningstider.

Förutom den korta träningen har jag pysslat idag. Ja jag skojar inte. Är man lärare så är man. Några av mina elever ska vara fåglar på vårföreställningen så jag har satt fjädrar på hårsnoddar som de ska ha på handlederna. Det blir nog fint tror jag.

Kände ett jättesug efter kaffe på eftermiddagen så jag köpte en tidning och gick och satte mig på Ekbergs och drack två koppar. Mums! Jag har nog blivit lite koffeinberoende fast jag tidigare har sagt att jag nog aldrig kommer bli någon riktig kaffedrickare. Man ska aldrig säga aldrig. Det borde jag lärt mig vid det här laget.
2011-05-13 @ 18:18:37 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Trevlig torsdag

Idag har jag varit ledig så jag har kunnat lägga upp dagen som jag vill.

Har varit irriterad på min långa lugg ett bra tag nu så i morse tog jag saxen och klippte. Tycker det är jättesvårt att klippa mig själv men jag har ingen lust att lägga massa pengar på att gå till frisören så då fick det bli hemmaklippning. Är ganska nöjd ändå. Jag ser ordentligt nu:)

Efter frukost satte jag igång med att packa upp de sista kartongerna, städa lite för att sedan fixa med hemförsäkring. Jag har också anmält mig till en a-kassa så jag kan få pengar ifall jag står utan jobb framöver.

Eftermiddagen har jag spenderat med Sarah Howard. Hon och jag gick i samma klass i Bjärnum och har i stort sätt inte setts sen dess, men nu jobbar hon på Pite havsbad så nu kommer vi ses både som vänner och kollegor:)
Vi satt på Nodo och fikade och pratade en massa om allt möjligt och tog sen en sväng till biblioteket där Sarah lånade Harry Potter-böcker.

Jag ska strax fixa lite mat och sen blir det Body balance på Korpen. Har inte varit där på säkert en månad. Inte bra! Måste bli ändring på det.

Ikväll är det semifinal 2 också i Eurovision songcontest. Det får man inte missa! Heja Sverige!
2011-05-12 @ 17:09:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens höjdpunkt

Fick nyss ett telefonsamtal från en nära vän som jag inte pratat med på länge och det gjorde mig så glad. Helt klart dagens höjdpunkt. Stor kram till dig Bella!

Denna tisdag har varit en vanlig, lång arbetsdag. Först 2 lektioner i Moskosel och efter det 2 lektioner i Arvidsjaur. Eleverna skötte sig bra idag och jag var inte alls lika trött som jag brukar vara när jag kom hem till Pite igen. Vädret hjälper ju till energimässigt också. Heja solen!

Nu sitter jag nyduschad i soffan och väntar in semifinal 1 i Eurovision songcontest.

Trevlig kväll gott folk!
2011-05-10 @ 20:50:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndagens aktiviteter

Hade ställt klockan på 8.00 men misslyckades toltalt med att kliva upp då. Klockan kvart över nio satt jag i soffan och åt frukost och planerade min dag. Eftersom det var så himla härligt väder ute skippade jag att gå till Korpen och träna som jag tänkt och var istället ute på en promenad/joggingtur. Det var jätteskönt! Sommaren är på väg:)

Handlade, lagade mat, mailade och pysslade med lite av varje, pratade med Sara innan det var dags att bege sig mot bussen till Skellefteå. Hade sista lektionen med mina barngrupper idag så föräldrar och syskon var och tittade. Det var roligt och eleverna skötte sig mycket bra. Ska bli spännande och kul med föreställning. Lite nervös för hur det ska gå är jag men det blir nog bra.

Kom hem strax innan åtta och har ätit och sitter nu och tittar på En unge i minuten.
Sammanfattningsvis har jag haft en ganska bra dag. Lite ensamt här bara...
2011-05-09 @ 21:31:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fler bilder

2011-05-08 @ 18:42:45 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Nyinflyttad

Min nya adress är Uddmansgatan 4. En liten etta på 27 kvm mitt i Piteå. Så här ser det ut än så länge:

Hade jättetur som hittade den lilla röda bäddsoffan på Blocket. Passar perfekt! Lite jobbig för folk med långa ben bara...

Har aldrig varit med om en så snabb och smidig flytt. På 1,5 timme hade vi flyttat över alla saker från Nygatan till Uddmansgatan. Stort tack till mina härliga flytthjälpare!
2011-05-08 @ 11:08:31 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Flyttpackar...

...och det känns väldigt vemodigt.
2011-05-06 @ 10:10:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dålig dag!

Denna dag kan vi bara glömma tycker jag.
Vaknade på dåligt humör och sen har det bara gått utför.
En förkylning håller dessutom på att inta min kropp och gör att allt som går/känns fel känns ännu värre.

Våren är som bortblåst också.
Bitter, svar ja!
2011-05-03 @ 22:25:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Effektivitet

Det är vad som gäller för att få mitt liv att gå ihop den närmsta månaden. Det ska koreograferas/läras ut danser till föreställningar i Skellefteå och Arvidsjaur, jag och Sara ska dansa i en kyrka i Arvidsjaur så det måste fixas dans till kyrkomusik. Hur gör man? Jag ska bråka med LTU så jag får ut min examen, det ska planeras/koreograferas till sommarjobbet och mitt upp i detta ska jag flytta också. Hoppsan! Flyttlasset går på lördag och än så länge är ingenting packat...Eh....Men det är ju oceaner av tid kvar som vi brukar säga. Eller det kanske det inte är.
Snart jobb i Skellefteå. Det är ju det också. Jag undervisar ju dessutom 4 dagar i veckan. Dygnet behöver fler timmar eller så behöver jag mindre att göra...

Jaja nog babblat, effektivitet var det!
2011-05-02 @ 13:32:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0